Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

    Ο Mike Flanagan απαντά σε όλα τα ερωτήματα που άφησε το “The Midnight Club”

    Μετά την ακύρωση του “The Midnight Club”, ο Mike Flanagan αποφάσισε να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που μάς έμειναν από την πρώτη σεζόν.

    Σε μια σειρά από δημοσιεύσεις στο Tumblr, ο συν-δημιουργός και εκτελεστικός παραγωγός της σειράς του Netflix, ξεκίνησε να απαντά σε διάφορα ‘κενά’ που έμειναν στους fans, μεταξύ άλλων και ποιοι είναι οι Mirror Man και Cataract Woman που έβλεπαν συνεχώς οι Ilanka (Iman Benson) και Kevin (Igby Rigney).

    “Ήταν οι Stanley Oscar Freelan και η γυναίκα του, που έχτισαν το Brightcliffe (fun trivia, έχει πάρει το όνομά του από τον πραγματικό Freelan Oscar Stanley, που έχτισε το αγαπημένο μου ξενοδοχείο στις ΗΠΑ – το Stanley Hotel. Το Stanley είναι και η έμπνευση του ‘The Shining’)”, έγραψε ο Flanagan. “Αλλά πάνω από αυτό…υπάρχει λόγος που η Ilonka βλέπει μόνο τον Stanley στον καθρέφτη και βλέπει την Cataract Woman όταν κοιτά τον Kevin. Αυτό είναι κάτι που το πήραμε από το βιβλίο του Pike…δεν είναι φαντάσματα, αλλά ματιές στις παρελθοντικές ζωές τους. Η Ilonka ήταν ο Stanley Oscar Freelan και ο Kevin ήταν η σύζυγός του. Έχουν ζήσει πολλές ζωές έτσι και είναι αδερφές ψυχές – πάντα βρίσκουν ο ένας τον άλλον και πάντα ερωτεύονται. Σε αυτή την ζωή, ήξεραν ότι θα είναι σύντομη, οπότε συμφώνησαν να βρουν ο ένας τον άλλον στο σπίτι που έχτισαν”.

    Όταν έρχεται η Shadow για την Ilonka και της δίνει την κατανόηση – τη θύμηση – συνειδητοποιεί ότι δεν έχει να φοβηθεί κάτι”, συνέχισε. “Η ίδια και ο Kevin θα πετάξουν αυτές τις προσωπικότητες και θα αναγεννηθούν και θα έχουν τη χαρά να ξαναβρεθούν με άλλον τρόπο”.

    Όσον αφορά το γιατί η Dr. Stanton φάνηκε καραφλή με ένα περίεργο τατουάζ στο τέλος της πρώτης σεζόν, ο Flanagan αποκαλύπτει ότι “είναι στην πραγματικότητα η κόρη του αρχικού αρχηγού της αίρεσης Paragon, του Aceso. Το ψευδώνυμο της είναι Athena, έγραψε το ημερολόγιο που βρήκε η Ilonka. Στράφηκε στην μητέρα της και βοήθησε τα παιδιά να δραπετεύσουν, αλλά επειδή ήταν μέλος της αίρεσης στα εφηβικά της χρόνια, έχει το τατουάζ. Φορούσε περούκα στο τέλος, όχι για κάποιο μοχθηρό λόγο, αλλά γιατί έχει υποβληθεί σε χημειοθεραπείες. Η Dr. Stanton έχει καρκίνο. Έχοντας βοηθήσει τόσους να αντιμετωπίσουν την αρρώστια, τώρα πρέπει να την αντιμετωπίσει και η ίδια. Η θεραπεία της θα ήταν επιτυχής, και θα ήταν σε ύφεση, αλλά το να πρέπει να το αντιμετωπίσει – ενώ φροντίζει τα ανίατα παιδιά στο Brightcliffe – θα ήταν μια πολύ ενδοσκοπική arc για την Stanton”.

    Ο Flanagan εξήγησε για πιο κομμάτι της ιστορίας ήταν περισσότερο ενθουσιασμένος για την δεύτερη σεζόν. Πηγή έμπνευσης αυτής θα ήταν το “Remember Me” του Christopher Pike, του συγγραφέα που ενέπνευσε όλη τη σειρά. Σε αυτήν θα βλέπαμε την Ilonka να ξυπνά ως φάντασμα μετά από μια μυστήρια πτώση από ένα μπαλκόνι. “Θα πρέπει να μάθει να είναι πνεύμα, ενώ προσπαθεί να λύσει την δολοφονία της. Θα απλώναμε την ιστορία σε πέντε επεισόδια. Θα το χρησιμοποιήσουμε για να βοηθήσουμε την Ilonka να αποδεχτεί το γεγονός ότι πρόκειται να πεθάνει και να ξεκινήσει να συνειδητοποιεί ότι είναι φάντασμα… αλλά το καλύτερο… ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας για την ιστορία της Ilonka δεν θα ενσαρκωνόταν από την Ilonka. Αλλά από την…Anya (Ruth Codd)”.

    “Γιατί έτσι συνεχίζουμε να ζούμε, έτσι δεν είναι;” συνέχισε. “Μέσα στα μυαλά όσων αφήνουμε πίσω. Και η Ilonka θα χρησιμοποιούσε το ‘Remember Me’ για να φανταστεί την αγαπημένη της φίλη Anya, να ξυπνά ως φάντασμα και να οδεύει στην ζωή μετά θάνατον”.

    Τέλος, ο Flanagan απάντησε στο ποιος ήταν αυτός που κυνηγούσε την Anya κατά τον θάνατό της, λέγοντας τα εξής: “Στο τέλος της σεζόν, ο Kevin θα πεθάνει.. και λίγο μετά η Ilonka. Και καθώς πεθαίνει, θα γίνουν δύο πράγματα. Πρώτον θα μιλήσει στον επιστάτη, που παίζει ο Robert Longstreet…και θα κάνει μια ανακάλυψη. Είναι ο Θάνατος. Και δεν έχει να φοβάται τίποτα. Κατά πως φαίνεται κανείς άλλος δεν είδε τον χαρακτήρα. Η Stanton έχει συνεργείο καθαρισμού και οι νοσοκόμες φτιάχνουν τα δωμάτια – οι μόνοι που είδαν τον μυστήριο επιστάτη ήταν οι ασθενείς. Είναι ο Θάνατος και τους λέει καλά λόγια πριν πεθάνουν. Και έπειτα ποιος είναι ο Shadow;”

    “Αυτή είναι μια ιδέα που παίρνουμε απευθείας από το ‘Remember Me'”, εξήγησε. “Και θα την δούμε να εξελίσσεται στις τελευταίες στιγμές της τελικής ιστορίας της Ilona. Στο βιβλίο του Pike, η Shari σπρώχνεται από μια σκοτεινή οντότητα που λέγεται Shadow. Όταν την πιάνει, συνειδητοποιεί ότι δεν είναι κάτι κακό. Η Shadow είναι οι ίδιοι. Είναι το άγνωστο. Καθώς καταβροχθίζει κάποιον, στην τελευταία στιγμή της ζωή του, τους πάει σε ένα μέρος κατανόησης και κάθαρσης και τους προετοιμάζει για το επόμενο βήμα. Αυτό συμβαίνει στην Anya στην πρώτη σεζόν, όταν την φτάνει η σκιά – γι’αυτό φαντάζεται μια ζωή πέρα από το Brightcliffe, το οποίο εν τέλη, την κάνει να αποδεχτεί τον θάνατο. Είναι διαφορετικό για τον καθένα, εξαρτάται από την νοοτροπία τους – γιατί είναι απλά, μια επέκταση των εαυτών τους. Η Shadow είναι η τελευταία κάθαρση, η επιστροφή στην αρχική μορφή – είναι μια στιγμή αληθινής κατανόησης και όταν τη ζούμε, συνεχίζουμε στο επόμενο μέρος”.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ