Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Ο συν-δημιουργός του “The Last of Us” ελπίζει να μην παρεκκλίνει πολύ η παραγωγή της δεύτερης σεζόν

    Ο συν-δημιουργός του "The Last of Us" ελπίζει να μην παρεκκλίνει πολύ η παραγωγή της δεύτερης σεζόν

    Ο συν-δημιουργός του “The Last of Us”, Craig Mazin, ελπίζει να παραμείνει η δεύτερη σεζόν της σειράς σε έναν καλό δρόμο και να κάνει την πρεμιέρα της μέσα στο 2025, αν και αναγνωρίζει ότι οι απεργίες στο Χόλιγουντ θα επηρεάσουν την παραγωγή, αναλόγως με το πόσο καιρό θα κρατήσουν.

    Ας μην ξεχνάμε ότι αυτήν την περίοδο τρέχουν δύο απεργίες, αυτή του Σωματείου των Σεναριογράφων (Writers Guild of America) που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου, και αυτή του Σωματείου των Ηθοποιών και της Αμερικάνικη Ομοσπονδία Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Καλλιτεχνών (AG-AFTRA) που ξεκίνησε στις 14 Ιουλίου. Παρόλα αυτά, ο Mazin δεν σκέφτεται να καθυστερήσει την παραγωγή ακόμα, γιατί ούτως ή άλλως ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει αργότερα.

    “Είχαμε λίγη παραπάνω ευλυγισία… απλά και μόνο επειδή έπρεπε να περιμένουμε λίγο παραπάνω όπως και να ‘χει για να ευθυγραμμίσουμε την παραγωγή με τον καιρό. Κάνουμε πολλά έξω, και έτσι είχαμε ένα πρόγραμμα που όλως περιέργως δεν έχει επηρεαστεί άμεσα”, είπε στο Deadline. “Αλλά φτάνουμε πολύ κοντά και δεν μπορούμε να κρατήσουμε τις αρχικές μας ημερομηνίες έναρξης για πάντα, προφανώς”.

    “Αν οι απεργίες συνεχιστούν πολύ ακόμα, αναγκαστικά θα πρέπει να καθυστερήσουμε και αυτό πληγώνει εμάς, και πληγώνει το κοινό και πληγώνει το ΗΒΟ. Όλοι θέλουν να επιστρέψουν στην δουλειά, νομίζω ότι όλοι όσοι κάνουν την δουλειά, μεταξύ άλλων και οι άνθρωποι του καναλιού που είναι μαζί μας, πιστεύω ότι όλοι απλά θέλουν να λυθεί”.

    Πολλές είναι οι παραγωγές που αναγκάστηκαν να σταματήσουν, αλλά ο Mazin επιβεβαιώνει ότι το σενάριο του πρώτου επεισοδίου της δεύτερης σεζόν είχε ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της απεργίας.

    “Ξέρουμε τι είναι όλη η σεζόν και κατάφερα να γράψω και να υποβάλλω το πρώτο επεισόδιο πριν την προθεσμία”, αποκάλυψε. “Τώρα κυκλοφορώ και τα γράφω στο μυαλό μου, το οποίο δεν πιστεύω ότι με κάνει απεργοσπάστη. Κάνω περιπάτους και σκέφτομαι τις σκηνές, γιατί όταν χτυπήσει η καμπάνα και τελειώσει όλο αυτό, γιατί οι εταιρείες θα έρθουν στα συγκαλά τους, θα χρειαστεί να εκτοξευτώ από ένα κανόνι, γιατί θέλουμε πραγματικά να προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε αυτήν την σειρά όταν υποτίθεται ότι είναι να μεταδοθεί”.

    O Mazin τόνισε ότι ο ίδιος και η ομάδα του κατάφεραν αρκετά από την δεύτερη σεζόν, πριν ξεκινήσει η απεργία, και ότι όλα αυτά δεν έλαβαν χώρα στο mini-room, γιατί η σειρά είχε ήδη εξασφαλισμένη την δεύτερη σεζόν της.

    “Καταφέραμε αρκετά”, είπε. “Ο Neil [Druckmann] και εγώ μιλάγαμε με την Halley Gross, που δούλεψε στο δεύτερο παιχνίδι ως σεναριογράφος, και στον Bo Shim, ο νέος σεναριογράφος που ήταν στο mini-room μαζί μας — προφανώς όχι mini-room, γιατί είχαμε λάβει ήδη το πράσινο φως… και επειδή μισώ τα πράγματα του mini-room”.

    Για όσους δεν ξέρουν να πούμε ότι κανονικά οι σειρές χρειάζονται επτά με οχτώ (ή και παραπάνω) σεναριογράφους. Ωστόσο, μετά την συγγραφή του πιλοτικού επεισοδίου, μπορεί να συνταχθεί το mini room, που αποτελείται από τον showrunner και άλλους δύο με τρεις σεναριογράφους και όλοι μαζί σκέφτονται την εξέλιξη της ιστορίας και γράφουν τα αρχικά σενάρια. Τα εν λόγω mini-rooms είναι ένα από τα επίμαχα ζητήματα του Σωματείου των Σεναριογράφων, οι οποίοι και θέλουν να τα σταματήσουν τελείως ή να τα περιορίσουν. Τα μέλη απαιτούν, επίσης, πιο δίκαια συμβόλαια με τους παραγωγούς και τα στούντιο, καλύτερες συνθήκες εργασίας, καθώς και προστασία ενάντια στην ΑΙ τεχνολογία.

    Το γεγονός ότι και τα δύο σωματεία είναι σε απεργία, σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στα στούντιο. Ωστόσο, αυτά λέγεται ότι θέλουν να περιμένουν μέχρι τον Οκτώβριο πριν ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις τους, πράγμα που σημαίνει ότι το πρόγραμμα του “The Last of Us” μπορεί και να διαταραχτεί ανεπανόρθωτα.


    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ