Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Οι showrunner του “The Last of Us” μιλούν για το φινάλε της πρώτης σεζόν και το μέλλον της σειράς

    Οι showrunner του "The Last of Us" μιλούν για το φινάλε της πρώτης σεζόν και το μέλλον της σειράς

    Προειδοποίηση: Ακολουθούν SPOILERS από το ένατο και τελευταίο επεισόδιο του “The Last of Us”.


    Η πρώτη σεζόν του “The Last of Us” έριξε και επίσημα τους τίτλους τέλους της και έφερε πολλά ερωτήματα στους fans. Έτσι οι showrunner της σειράς, Craig Mazin και Neil Druckmann έκατσαν με το Deadline και μίλησαν εφ’όλης της ύλης, τόσο για την πρώτη σεζόν, όσο και για την επερχόμενη δεύτερη.

    Ένα από τα πρώτα πράγματα στα οποία απευθύνθηκαν είχε να κάνει με τον μειωμένο αριθμό των μολυσμένων στην σειρά. Όπως είναι φυσικό, το παιχνίδι φέρει αρκετά περισσότερους από αυτούς, γιατί είναι το κεντρικό στοιχείο σε αυτό το μέσο. Αλλά κατά την μεταφορά του στην τηλεόραση, οι showrunners προτίμησαν να επικεντρωθούν στις σχέσεις των ανθρώπων και όχι τόσο στην δράση. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι στο μέλλον δεν θα δούμε περισσότερους από αυτούς.

    “Μέρος της διαδικασίας της μεταφοράς είναι να βρεις το πως θα πάρεις το πηγαίο υλικό που χτίστηκε γύρω από το παιχνίδι και να το μεταφέρεις σε ένα μέσο που είναι παθητικό”, είπε ο Mazin. “Και πολύ από το παιχνίδι επικεντρώνεται σε non-playable χαρακτήρες που έχεις εκεί γύρω και πρέπει είτε να αποφύγεις, είτε να τους σκοτώσεις ύπουλα, είτε να τους αντιμετωπίσεις κατά μέτωπο. Αυτές είναι οι επιλογές του όταν παίζεις. Και οι NPC ήταν είτε επιδρομείς, είτε κανιβαλιστές, είτε μολυσμένοι. Οπότε υπάρχει πολύ μάχη. Δεν ξέρω ποιος είναι ο τυπικός αριθμός θανάτων στο ‘The Last of Us’, αλλά είναι τριψήφιος, σίγουρα. Οπότε κάποιες φορές είχαμε τις επιλογές του πως θέλαμε να παρουσιάσουμε τους μολυσμένους. Θα πω ότι αν και είχαμε πάρει το πράσινο φως για την σεζόν στην τηλεόραση, ο Neil και εγώ αισθανθήκαμε ότι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μια σεζόν στην τηλεόραση χωρίς να σκέφτομαι τι θα έρθει μετά. Θα έρθει περισσότερο ‘The Last of Us’. Πιστεύω ότι η ισορροπία δεν είναι πάντα μέσα στο επεισόδιο ή ακόμα και από το ένα επεισόδιο στο άλλο, αλλά από την μία σεζόν στην άλλη. Είναι αρκετά πιθανό να υπάρχουν περισσότεροι μολυσμένοι αργότερα. Και ίσως διαφορετικά είδη. Αλλά μέσα στα επεισόδια που επικεντρωνόμασταν, πιστεύω ότι, τελικά, επικεντρωθήκαμε στην δύναμη της σχέσης και στην προσπάθεια να βρούμε σημασία στις σκηνές μάχης. Οπότε υπάρχει λιγότερη δράση από αυτήν που ήθελε ο κόσμος, γιατί δεν μπορούσαμε απαραίτητα να βρούμε σημασία για κάποια από αυτήν ή ανησυχούσαν ότι θα είναι επαναληπτική. Εξάλλου, δεν παίζεις, βλέπεις. Και, αν και σε πολλούς αρέσει να βλέπουν gameplay, χρειάζεται να είναι λίγο πιο επικεντρωμένο και με περισσότερο σκοπό, όταν το βάζεις στην τηλεόραση”.

    Όσον αφορά την ιστορία γέννησης της Bella, αυτή κατά πως φαίνεται ήταν μια ιδέα που είχε γραφτεί, ήταν ξεχασμένη εδώ και καιρό και ανασύρθηκε μόνο όταν μιλούσαν με τον Mazin για την σειρά. Η Ashley Johnson ήταν η ηθοποιός που ενσάρκωσε την μητέρα της Ellie στην σειρά, ενώ η παίζει την ίδια την Ellie στα βιντεοπαιχνίδια.

    “Όταν ολοκληρώναμε το παιχνίδι, υπήρχαν όλες αυτές οι ευκαιρίες να κάνουμε κομμάτια τέχνης ή ιστορίες για να βοηθήσουμε στην προώθηση του παιχνιδιού”, είπε ο Druckmann. “Οπότε κάναμε αυτό το κόμικ που λεγόταν “American Dreams”, και εκεί αναπτύξαμε την Riley, η οποία αργότερα έμεινε πίσω ως ένα επιπλέον κεφάλαιο. Και υπήρχε η ευκαιρία να κάνουμε ένα σύντομο επεισόδιο κινουμένων σχεδίων. Προσπαθούσα να βρω μια ιστορία, έγραψα το σενάριο για την μαμά της Ellie και πως την γέννησε, πως την δάγκωσαν την ίδια στιγμή και δεν ήταν σίγουρη αν ήταν μολυσμένη κατά την γέννα. Και έγινε αυτό το δράμα που μιλούσε για τα ίδια θέματα της γονεϊκής αγάπης και πόσα πολλά είσαι διατεθειμένος να κάνεις όταν είσαι στο κατώφλι του θανάτου. Η συμφωνία δεν προχώρησε. Μετά μιλούσαμε με μια άλλη εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών για να το κάνουμε πιθανόν ένα ολόκληρο παιχνίδι. Η συμφωνία δεν προχώρησε. Μετά ενδιαφέρθηκα για το live-action και μιλούσα με την Ashley Johnson για να πρωταγωνιστήσει, και ήμασταν και οι δύο απασχολημένοι, οπότε δεν προχώρησε”.

    “Κάπως το ξέχασα, μέχρι που ο κος Mazin κα εγώ ξεκινήσαμε να συζητάμε για την σειρά. Ο Craig είπε, ‘Τι έχεις που δεν έχουμε δει; Ποιο είναι το υπόβαθρο της Ellie;’ Και του έλεγα όλα αυτά”, συνέχισε. “Είπα, ‘υπάρχει αυτή η άλλη ιστορία για την μητέρα της Ellie’ και μπλα, μπλα, μπλα. Του είπα γι’αυτήν. Είπε, ‘Αυτό πρέπει να μπει στην σειρά’. Και μετά μιλούσαμε για το πως θα ταιριάξει. Βγάζει νόημα τώρα; Δίνει κάποιες θεωρίες σχετικά με το γιατί η Ellie έχει ανοσία, αν και δεν το απαντάμε οριστικά. Αλλά, πιστεύω, πιο σημαντικό, χτίζει την σχέση μεταξύ της Marlene και της [μητέρα της Ellie] Anna, οπότε όταν πάμε στο τέλος και βάζουμε την Marlene ενάντια στον Joel, έχουν τους δικούς τους αντίθετους, φιλοσοφικούς όρους στο πως να πλησιάσουν το τέλος δικαιολογεί τον τρόπο. Η τελευταία επιθυμία της Anna ήταν να φροντίσουν το παιδί της. Νομίζω ότι δίνει περισσότερο βάρος και δείχνει ίσως περισσότερη τραγωδία πίσω από την θυσία της Marlene, που προσπαθούσα να κάνει για την βελτίωση της ανθρωπότητας”.

    Ο Mazin πρόσθεσε: “Ήταν μια από αυτές τις φορές που θα έκανα στον Neil ερωτήσεις και θα μου έλεγε πράγματα και θα λέγαμε και οι δύο ταυτόχρονα, ‘Μισό, η Ashley’. Αυτή για μένα ήταν μια από τις πιο ικανοποιητικές στιγμές της παραγωγής και της σειράς, γιατί είμαι fan του παιχνιδιού και είμαι fan της Ashley. Και όπως λέω συχνά, ο Troy Baker [που παίζει τον Joel στο παιχνίδι] εξαφανίζεται σε χιλιάδες ρόλους – δεν το πιστεύω ότι έχει παίξει όλους αυτούς τους χαρακτήρες – η Ashley ακούγεται σαν την Ellie, και η Ellie ακούγεται σαν την Ashley. Οπότε είναι ήδη αυτό το σχεδόν μυθολογικό πλάσμα για μένα. Και το να την βλέπω να γεννά τον εαυτό της – με κάποιον τρόπο, και να δημιουργεί αυτήν την γενετική σχέση ανάμεσα στην ερμηνεία της ως Ellie και την origin ιστορία της Bella ως Ellie ήταν βαθυστόχαστη”.

    Μέρος των ανησυχιών των fans είναι το αν θα γυρίσει η Ellie για την δεύτερη σεζόν, καθώς τα νέα επεισόδια θα κάνουν άλμα στον χρόνο και η χαρακτήρας θα πρέπει να είναι ηλικιακά μεγαλύτερη. Οι showrunners καθησύχαν αυτά τα ερωτήματα και προϊδέασαν για την διαφορετικότητα της σεζόν λέγοντας τα εξής:

    “Όταν ήρθε σε εμάς, ήταν 17 ετών. Τώρα είναι μόνο 19 ετών. Η οποία είναι η ηλικία της Ellie στο “The Last of Us, Part 2″. Ο κόσμος έλεγε ότι δεν μοιάζει με την Ellie. Και έλεγα, δεν πειράζει. Απλά δείτε τι θα γίνει. Και τώρα ξέρουν. Νομίζω ότι υπάρχει ακόμα αυτό το άγχος, αυτό το συνεχές επίμονο άγχος. Το μόνο που μπορώ να πως στο κόσμο είναι, έχω τόσο πολύ άγχος εγώ ο ίδιος για να κάνω καλή δουλειά σε αυτό. Αν είστε αγχωμένοι με κάτι, μεγάλη πιθανότητα να είναι και εγώ αγχωμένος γι’αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι μιλάμε γι’αυτό και το σκεφτόμαστε. θα παρουσιάσουμε τα πράγματα, αλλά θα είναι διαφορετικά. Θα είναι διαφορετικά, όπως ήταν διαφορετική αυτή η σεζόν. Κάποιες φορές θα είναι ριζικά διαφορετική, και κάποιες φορές θα είναι δίκαια διαφορετική. Δεν θα είναι ακριβώς σαν το παιχνίδι. Θα είναι η σειρά που θέλουμε να κάνουμε εγώ και ο Neil. Αλλά θα την κάνουμε με την Bella”.

    Πως σας φάνηκε το φινάλε του “The Last of Us”; Ανυπομονείτε για την δεύτερη σεζόν; Πείτε μας στα σχόλια. Ρίξτε μια ματιά σε ό,τι φέρουν τα Amazon, ΗΒΟ, Apple TV+, Disney+, Paramount+ και Netflix τον μήνα που διανύουμε και διαβάστε τα review μας για τις σειρές που τελείωσαν τον Φεβρουάριο. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα από το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό τοπίο.


    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ