Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

  «Παγωμένος σεισμός»: Το σπάνιο φαινόμενο που δυσκολεύονται να εξηγήσουν οι επιστήμονες

  Αντιμέτωπη με ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο βρέθηκε προσφάτως πόλη του Σικάγο. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον φυσικό φαινόμενο, γνωστό ως «παγωμένος σεισμός».

  Αυτό το φαινόμενο χαρακτηρίζεται από δυνατούς ήχους, ενώ τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του Σικάγο, εν μέσω των ακραίων καιρικών συνθηκών που πλήττουν τις ΗΠΑ.

  Ο Trent Ford, ο κλιματολόγος της πολιτείας του Ιλινόις, αναφέρθηκε στην έλλειψη ενός επίσημου συστήματος αναφοράς για το συγκεκριμένο φαινόμενο.

  Ωστόσο, σημείωσε ότι το συγκεκριμένα φαινόμενο εμφανίζεται αρκετά συχνά μετά από ξαφνικό πάγωμα του εδάφους. Ο Ford περιέγραψε τον ήχο των «παγωμένων σεισμών» με το σπάσιμο ενός μεγάλου κλαδιού από ένα δέντρο.

  Πώς προκαλείται ο «παγωμένος σεισμός»

  Ενώ οι «παγωμένοι σεισμοί» μπορεί να προκαλέσουν ανησυχία σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτούς, ο οι ειδικοί τονίζουν ότι γενικά δεν αποτελούν πραγματικό κίνδυνο. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσουν ζημιές σε δρόμους ή σε θεμέλια κτιρίων.

  Τέτοιου είδους φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και σε άλλες περιοχές, όπως την Νέα Αγγλία, τον Καναδά, καθώς και σε τμήματα της Σκανδιναβίας, δηλαδή κυρίως σε περιοχές με ακραία χαμηλές θερμοκρασίες.

  Ο μηχανισμός που κρύβεται πίσω από τους παγωμένους σεισμούς δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς απαιτεί παγωνιά και ελάχιστο κενό αέρος, ανάμεσα στο έδαφος και τον πάγο.

  Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είναι ο «παγωμένος σεισμός»

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ