Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Πάνω από 2,6 δισ. απέδωσε ο ΕΝΦΙΑ στα κρατικά ταμεία

    Πάνω από 2,6 δισ. απέδωσε ο ΕΝΦΙΑ στα κρατικά ταμεία

    [quote font=”tahoma” font_size=”18″ color=”#383838″ arrow=”yes” align=”left”]Επιτέλεσαν το «πατριωτικό καθήκον» τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων[/quote]

    100% επιτυχία στον φόρο που επικρίθηκε όσο λίγοι – Αν συνεχιζόταν και τον Φεβρουάριο ο έλεγχος της Τρόικα, θα έκλειναν πολλά στόματα ελεγκτών που προέβλεπαν «ναυάγιο» του φόρου

    Στο ακέραιο επιτέλεσαν τελικά το «πατριωτικό καθήκον» τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων αφού, παρά τα προβλήματα και τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η εφαρμογή του από το καλοκαίρι πέρυσι, αποδείχτηκε ο πιο… καλοσχεδιασμένος φόρος που τον πλήρωσαν κανονικά οι φορολογούμενοι, χωρίς να εξαρτάται μάλιστα πια η είσπραξή του από την απειλή της διακοπής της παροχής ρεύματος από την ΔΕΗ!

    [ad id=”6783″]

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και την πληρωμή της τελευταίας δόσεως του ΕΝΦΙΑ τον Φεβρουάριο, το δημόσιο αποκόμισε ακριβώς τα έσοδα που υπολόγιζαν πέρυσι τέτοιο καιρό στο υπουργείο Οικονομικών, όταν τον σχεδίαζε η προηγούμενη κυβέρνηση. Εισπράχθηκαν περισσότερα από 2,6 δισ. ευρώ, έναντι προβλέψεως στον προϋπολογισμό για εισπράξεις 2,65 δισ. ευρώ! Η εισπραξιμότητα του νέου φόρου έφτασε στο 83% των βεβαιώσεων αλλά στο 100% της πρόβλεψης των τελικών εισπράξεων, ποσοστά δηλαδή που δεν σπανιότατα εμφανίζουν άλλοι φόροι –ειδικά στα χρόνια του Μνημονίου- και τα οποία αμφισβητούσε λυσσαλέα ως τον Νοέμβριο η τότε Τρόικα, που ανέβαζε έτσι ακόμα περισσότερο και τις αξιώσεις της για νέα μέτρα.

    Θεωρητικά δηλαδή, αν συνεχιζόταν και τον Φεβρουάριο φέτος ο έλεγχος της Τρόικα, θα έκλειναν και πολλά στόματα ξένων ελεγκτών που από το 2013 ήδη προέβλεπαν «ναυάγιο» του φόρου ακινήτων και ζητούσαν προληπτικά πρόσθετα μέτρα, επειδή αποσυνδεόταν από τους λογαριασμούς του ρεύματος (μετά δηλαδή την κατάργηση του ΕΕΤΗΔΕ και του ΕΕΤΑ).

    [ad id=”5586″]

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ