Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Πασίγνωστη τραγουδίστρια θα παίξει στο θέατρο- Αποκλειστικό

    Η σπουδαία ερμηνεύτρια που αγαπά τις προκλήσεις ανεβαίνει τον Μάρτιο στο θεατρικό σανίδι.

    Νάντια Ρηγάτου

    «Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε», μια μεγάλη μουσικοθεατρική παράσταση, που αποτελεί συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Σερρών, έρχεται το Μάρτιο στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός). 

    Πρόκειται για ένα μουσικοθεατρικό έργο που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά και είναι αφιερωμένο στις γυναίκες του Λαϊκού Τραγουδιού.

    Μαρίκα είναι η Παπαγκίκα, Μαρίκα είναι η Νίνου, για το έργο όμως Μαρίκα είναι κάθε λαϊκή τραγουδίστρια του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα. 

    Το έργο και η παράσταση είναι ένας φόρος  τιμής στις  αρχετυπικές γυναικείες μορφές που επηρέασαν το Ελληνικό Λαϊκό και Ρεμπέτικο τραγούδι του περασμένου αιώνα.

    Το έργο του Γιώργου Ανδρέου και του Οδυσσέα Ιωάννου αναφέρεται στην χρονική περίοδο ανάμεσα στο 1920 και το 1960, σε αυτά τα σαράντα χρόνια που διαμόρφωσαν το Ελληνικό Λαϊκό Τραγούδι σε όλες του τις εκδοχές – Σμυρνέϊκο, Ρεμπέτικο, Λαϊκό.

    Στο ρόλο της “παλιάς” τραγουδίστριας θα δούμε στη σκηνή την Ελένη Τσαλιγοπούλου η οποία εκτός από το να τραγουδά με τη μαγευτική φωνή της, θα τη δούμε να ξετυλίγει και το υποκριτικό της ταλέντο.

    Πασίγνωστη τραγουδίστρια θα παίξει στο θέατρο- Αποκλειστικό

    Η ίδια φαίνεται να απολαμβάνει πολύ αυτή τη νέα προκληση και μάλιστα μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους στιγμιότυπα από τις πρόβες που έχουν ήδη ξεκινήσει.

    Πασίγνωστη τραγουδίστρια θα παίξει στο θέατρο- Αποκλειστικό

    Μαζί της στη σκηνή θα βρεθούν η Κορίνα Λεγάκη η οποία θα ερμηνεύει την νεότερη τραγουδίστρια, η Παναγιώτα Βιτετζάκη ενώ θα συμμετέχουν και γυναίκες ηθοποιοί σε χαρακτηριστικές δράσεις. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Αστέριος Πελτέκης, Καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

    Η προγραμματισμένη πρεμιέρα είναι την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 21.00

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ