Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    Πώς θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα… τρώγοντας

     

    Πώς θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα… τρώγοντας


    Η ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνονται παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του αμυντικού συστήματος

    H εμπλοκή της διατροφής με την εμφάνιση των «αυτοάνοσων» νοσημάτων συζητιέται ολοένα και περισσότερο πλέον…

    Σκλήρυνση κατά πλάκας, ψωρίαση, διαβήτης 2, ρευματοειδής αρθρίτιδα, κοιλιοκάκη και φυσικά οι θυρεοειδίτιδες είναι μερικά από τα νοσήματα που έχουν ως σημείο αναφοράς τη διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος και την έκφραση αυτής στο εκάστοτε όργανο στόχο (νευρικός ιστός ως σκλήρυνση κατά πλάκας, δέρμα ως ψωρίαση, πάγκρεας ως διαβήτης 2 κλπ).

    Διατροφή και αυτοάνοσα νοσήματα

    Είναι αυτονόητο ότι η ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνονται παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του αμυντικού συστήματος, με δεδομένο ότι μέσω αυτών παρέχονται όλα τα δομικά συστατικά που θα θωρακίσουν αποτελεσματικά τις ανοσοποιητικές λειτουργίες.

    Για να καταλάβετε το πόσο σημαντική είναι η διατροφή για την εξέλιξη του ανθρώπινου αμυντικού συστήματος αρκεί να σκεφθείτε το εξής:

    Όταν γεννιέται ένα παιδί είναι γνωστό ότι το ανοσοποιητικό του σύστημα βρίσκεται σε σημείο «μηδέν» και για το λόγο αυτό προφυλάσσεται σε ένα εντελώς προστατευμένο περιβάλλον.

    Η ανάπτυξη και ωρίμανση του ανοσοποιητικού του θα επέλθει – όπως είναι φυσικό – μέσα από την τροφή που καταναλώνει και που για τους πρώτους μήνες αποτελεί το «μητρικό» ή το «συνθετικό» γάλα (εμπλουτισμένο σε θρεπτικές ουσίες) για τις μητέρες που δεν μπορούν να θηλάσουν τα παιδιά τους. Και οι δύο τύποι γάλακτος, της αποκλειστικής δηλαδή μορφής τροφής για τα νεογέννητα βρέφη, είναι ανώτατης βιολογικής αξίας και προσφέρουν (κυρίως το μητρικό) μία πλειάδα θρεπτικών συστατικών που είναι αναγκαία για να λειτουργήσουν ως δομικά συστατικά στο σχηματισμό των ειδικών μηχανισμών άμυνας των παιδιών.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ