Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Πρόβλημα με τις τροποποιητικές δηλώσεις

    Πρόβλημα με τις τροποποιητικές δηλώσεις

    Νέο πρόβλημα έχει προκύψει από τη διαδικασία επιστροφής ασφαλιστικών εισφορών από τον e-ΕΦΚΑ, το οποίο αποδίδεται σε λάθος ή παράλειψη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

    Το 2023, η επιστροφή έγινε προς διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες, όπως έμμισθοι δικηγόροι και μισθωτοί μηχανικοί, σύμφωνα με την εγκύκλιο 65/15-12-2021 του e-ΕΦΚΑ. Στην απόφαση της ΑΑΔΕ Α. 1025/2024 αναφέρεται ότι οι επιστροφές αυτές πρέπει να δηλωθούν με τον κωδικό 20 για τα φορολογικά έτη 2019 και 2020.


    Σύμφωνα με την απόφαση, τα αναδρομικά εισοδήματα από τις επιστροφές ασφαλιστικών εισφορών πρέπει να καταχωριστούν με τον κωδικό 20, που αφορά τα έτη 2019 και 2020. Οι επιστροφές αυτές έγιναν από τον e-ΕΦΚΑ, μετά από ηλεκτρονική αίτηση των δικαιούχων μισθωτών.

    Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα για τους φορολογούμενους που έλαβαν αυτά τα ποσά και ταυτόχρονα είχαν εισόδημα από «μπλοκάκι». Όταν προσπαθούν να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις, το σύστημα δεν επιτρέπει την καταχώριση των δύο τύπων εισοδήματος για το ίδιο χρονικό διάστημα.

    Μέχρι τώρα, η ΑΑΔΕ δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την επίλυση του θέματος, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στους φορολογούμενους, οι οποίοι δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις δηλώσεις τους. Είναι αναγκαίο να βρεθεί μια κεντρική λύση από την ΑΑΔΕ για να επιτραπεί η υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων χωρίς προβλήματα.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ