Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Ρομαντισμός στο υπνοδωμάτιο

    Ρομαντισμός στο υπνοδωμάτιο


    Ένα όμορφο και κλασικό στυλ διακόσμησης είναι το ρομαντικό. Θα λέγαμε ότι είναι ένα στυλ ανάλαφρο, χαρούμενο και δροσερό και όταν το συναντάμε αισθανόμαστε περισσότερο αισιόδοξοι.

    Ο πιο συνήθης χώρος που μπορούμε να βρούμε τέτοια διακόσμηση είναι τα υπνοδωμάτια. Όχι ότι στους άλλους χώρους κάτι τέτοιο θα ήταν απαγορευτικό, αλλά τις περισσότερες φορές ο χώρος της κρεβατοκάμαρας είναι αυτός που αντικατοπτρίζει πολύ περισσότερο την προσωπικότητά μας και τον εσωτερικό μας εαυτό, ενώ ταυτόχρονα είναι ο χώρος όπου έχουμε την ανάγκη να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε, και σίγουρα το ρομαντικό στυλ συνεισφέρει σε αυτή την ανάγκη.

    Από τι αποτελείται ένα ρομαντικό στυλ διακόσμησης;

    Κυρίαρχα στοιχεία στο ρομαντικό στυλ διακόσμησης είναι τα παστέλ χρώματα, τα φλοράλ μοτίβα και τα ανάλαφρα υφάσματα. Έτσι λοιπόν επιλέξτε το αγαπημένο σας παστέλ χρώμα για τους τοίχους του δωματίου σας και συνδυάστε μικρό ή μεγαλύτερο φλοράλ σε κουρτίνες και σκεπάσματα.

    Όσον αφορά στα κρεβάτια, στο ρομαντικό στυλ φαίνεται να κυριαρχούν τα σιδερένια που αυτόματα μας μεταφέρουν στην εποχή όπου άνθισε το κίνημα του ρομαντισμού. Φυσικά, επιλέγουμε πάντα με προσοχή τα κατάλληλα στρώματα, ώστε να μπορούμε να ξεκουραζόμαστε και να χαλαρώνουμε κάθε φορά που ξαπλώνουμε στο κρεβάτι μας.

    Σε έναν χώρο όπου κυριαρχεί το ρομαντικό στυλ δεν θα μπορούσαν να λείπουν διάφορα βίντατζ έπιπλα, όπως ξύλινες συρταριέρες και ντουλάπες παλαιού τύπου. Αυτά θα δώσουν στον χώρο μας την υπεροχή που χρειάζεται και θα φέρουν το ρομαντικό στυλ σε μια ισορροπία.

    Αν λοιπόν έχετε κρυμμένα στην αποθήκη σας παλιά έπιπλα υπνοδωματίου, ήρθε η ώρα να τα βγάλετε από εκεί και να τους δώσετε και πάλι χρηστική αξία. Αν πάλι δεν έχετε παλιά έπιπλα κρυμμένα, μπορείτε εύκολα και οικονομικά να βρείτε στα πολλά καταστήματα με βίντατζ είδη που έχουν ανοίξει τις τελευταίες δεκαετίες.

    Τέλος, σε έναν ρομαντικό χώρο, εκτός από τα διάφορα φλοράλ μοτίβα, δεν θα πρέπει φυσικά να λείπουν και τα πραγματικά φυτά εσωτερικού χώρου. Οι επιλογές κι εδώ είναι άπειρες.

    Τα φυτά στους εσωτερικούς χώρους, και πολύ περισσότερο στα υπνοδωμάτια, προσφέρουν γαλήνη και ηρεμία, χαρά και φυσικά οξυγόνο. Ο χώρος μας αναζωογονείται και φωτίζεται.

    Άλλες ιδέες για ρομαντικό στυλ διακόσμησης…

    Φυσικά καταλαβαίνουμε πως αν έχουμε ρομαντική προσωπικότητα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλο μας το υπνοδωμάτιο πρέπει να κινείται σε αυτές τις γραμμές. Έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε μερικές μικρές ρομαντικές πινελιές και να τις συνδυάσουμε και με άλλα ταιριαστά στυλ διακόσμησης.

    Για παράδειγμα, μπορούμε να επιλέξουμε να επενδύσουμε μόνο στα παστέλ χρώματα στους τοίχους και τα υφάσματα, ενώ η υπόλοιπη διακόσμηση να είναι περισσότερο μοντέρνα.

    Αντίστροφα, μπορούμε να διαλέξουμε βίντατζ έπιπλα και σιδερένια κρεβάτια, αλλά η υπόλοιποι διακόσμηση, οι τοίχοι και τα υφάσματα να έχουν μίνιμαλ στυλ ή ακόμα και ποπ αν ξέρουμε πώς να το συνδυάσουμε.

    Οι επιλογές πάντα είναι αμέτρητες και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να αφιερώσουμε χρόνο και να αφήσουμε τη φαντασία μας να περιπλανηθεί στο καλύτερο στυλ διακόσμησης για εμάς.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ