Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
More

    Σε αυξημένη ετοιμότητα οι ελληνικές αρχές λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή – Πού εστιάζονται οι έλεγχοι

    Εκτός από τον συναγερμό για τη γενίκευση του πολέμου μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, συναγερμός έχει σημάνει και σε όλο τον Δυτικό κόσμο, κυρίως για την εσωτερική ασφάλεια των χωρών.

    Όλες οι πρωτεύουσες στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ βρίσκονται σε εγρήγορση για να αποτρέψουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη δική μας χώρα, στην Ελλάδα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), οι έρευνες που κάνουν εντοπίζονται σε δύο σημεία.

    Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και κυρίως σε όσους προέρχονται από το Ιράν, τον Λίβανο και το Πακιστάν και ταξιδεύουν τράνζιτ μέσω Ελλάδας για να φτάσουν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ή ακόμη και στις ΗΠΑ. Οι αρχές ασφαλείας θεωρούν ότι ίσως υπάρξουν περιπτώσεις «μοναχικών λύκων» που θελήσουν να δημιουργήσουν κάποια ενέργεια στην Ελλάδα.

    Το δεύτερο σημείο της έρευνας έχει να κάνει με τη στρατιωτική ελίτ του Ιράν, την ονομαζόμενη ομάδα «Κουντς» ή αλλιώς τους Φρουρούς της Επανάστασης. Όπως είναι γνωστό στις αρχές ασφαλείας όλου του κόσμου, αλλά κυρίως στην Ελλάδα, οι «Κουντς» επιχειρούν να προσηλυτίσουν κυρίως με οικονομικό και όχι με θρησκευτικό κίνητρο «μοναχικούς λύκους» στο Δυτικό κόσμο, προκειμένου να δημιουργήσουν πρόβλημα με τρομοκρατικό χτύπημα. Κάτι ανάλογο, άλλωστε, είχε συμβεί στην Ελλάδα πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν η αστυνομία και κυρίως η Αντιτρομοκρατική είχαν συλλάβει δύο άτομα, τα οποία ομολόγησαν ότι είχαν πάρει χρήματα από Ιρανό της ομάδας «Κουντς» προκειμένου να κάψουν την εβραϊκή συναγωγή.

    Επίσης, σύμφωνα με τις αναλύσεις των μυστικών υπηρεσιών της Ευρώπης, αυτή τη στιγμή οι πιο επικίνδυνες πόλεις και χώρες στις οποίες θα μπορούσε να συμβεί τρομοκρατικό χτύπημα είναι η Γαλλία και οι Βρυξέλλες, καθώς πρόκειται για δύο πολυπολιτισμικές χώρες και εκεί, βεβαίως, υπάρχει μεγάλος συναγερμός.

    Τέλος, οι αρχές ασφαλείας στην Ελλάδα διαπιστώνουν και καταγράφουν σήμερα και τον συναγερμό που έχει σημάνει στις ΗΠΑ, κυρίως μετά την προτροπή του Χαμενεΐ για την ένωση όλων των ισλαμιστών όλου του κόσμου και όπως αναλυτικά επισήμαναν «φοβούνται οι Αμερικανοί τρομοκρατικό χτύπημα ακόμη και μέσα σε δικό τους έδαφος».

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ