Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
More

    Σε ποιο βαθμό η χρήση των πετσετών του συντρόφου σας βλάπτει την υγεία σας;

    Σε ποιο βαθμό η χρήση των πετσετών του συντρόφου σας βλάπτει την υγεία σας;

    Βγαίνετε από το μπάνιο και συνειδητοποιείτε ότι η πετσέτα σας είναι βρεγμένη. Κοιτάζετε τη στεγνή, ελκυστική πετσέτα του συντρόφου σας και είστε πεπεισμένοι ότι σας ήρθε η πιο λαμπρή ιδέα. Αλλά στην πραγματικότητα, η χρήση πετσετών δεν είναι μια υγιής συνήθεια και ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι υγρές πετσέτες αποτελούν έδαφος αναπαραγωγής μικροβίων, βακτηρίων και ιών, τα οποία μπορούν να μεταδώσουν τα πάντα, από μούχλα και κονδυλώματα μέχρι μια λοίμωξη που ονομάζεται πόδι του αθλητή. Το ίδιο ισχύει και για τις πετσέτες χεριών καθώς και για τις πετσέτες σώματος. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των χειροπετσετών του μπάνιου περιέχει το βακτήριο E. coli, ενώ άλλες πετσέτες χεριών έχουν βρεθεί να περιέχουν κολοβακτηρίδια. Συγκεκριμένα, σε μια μελέτη του 2020, στην οποία αναλύθηκαν 50 πετσέτες, ανιχνεύθηκε το βακτήριο E. coli σε όλες τις πετσέτες και το 96% των πετσετών βρέθηκε να περιέχει Staphylococcus aureus.

    Αλλά δεν είστε οι μόνοι που μοιράζεστε πετσέτες με το έτερό σας ήμισυ. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση στο βρετανικό κοινό, το 56% των ζευγαριών που συμμετείχαν είχαν την ίδια πρακτική. Όχι μόνο εσείς, αλλά όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε ότι η πετσέτα του συντρόφου σας έχει νεκρά κύτταρα και θύλακες τρίχας που μπορούν να μεταφέρουν τσιμπούρια σε εσάς. Και αν έχετε ανοιχτή πληγή, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή μόλυνση. Εν τω μεταξύ, αναρωτιέστε ποιο είναι το πρώτο σημείο του σώματός σας που θα αγγίξετε, ενώ δεν σας ενδιαφέρει ποιο είναι το τελευταίο σημείο του σώματός του που σκούπισε ο σύντροφός σας.

    Μετά το μπάνιο, οι πετσέτες πρέπει να στεγνώνουν εντελώς και να χρησιμοποιούνται έως και τρεις φορές πριν αντικατασταθούν. Σημειώστε ότι οι πετσέτες που χρησιμοποιούνται στο γυμναστήριο ή σε υγρά μπάνια πρέπει να αντικαθίστανται αμέσως. Αν θέλετε να δείξετε με κάποιον τρόπο το δεσμό που έχετε με το αγαπημένο σας πρόσωπο, μπορείτε να αναζητήσετε πιο υγιεινές.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ