Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Ted Lasso, Star Wars Visions, Queen Charlotte κι άλλα)

    O Μάιος πάντα κλείνει την άνοιξη αλλά και την φθινοπωρινή/χειμερινή τηλεοπτική σεζόν, με αρκετές σειρές να ολοκληρώνονται. Αλλά οι σειρές που ξεχώρισαν αυτόν τον μήνα, που ήταν ένας πολύ καλός μήνας για του σειροκαμμένους, ήταν όλες από συνδρομητικές και αρκετά καλές. Από “Ted Lasso” σε “Queen Charlotte” και στο “A Small Light” γελάσαμε, κλάψαμε, συγκινηθήκαμε και πάνω απ’ όλα περάσαμε καλά.

    Οι σειρές που θα βρείτε παρακάτω είναι:

    • The Great
    • Queen Charlotte
    • xo, Kitty
    • A Small Light
    • Love and Death
    • The Big Door Prize
    • Star Wars Visions
    • Ted Lasso
    • The Marvelous Mrs. Maisel
    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Ted Lasso, Star Wars Visions, Queen Charlotte κι άλλα)

    The Great Sn.3 (CosmoteTV)

    Συνεχίζοντας από εκεί που μας άφησε η δεύτερη σεζόν, το “The Great” έρχεται να συνεχίσει την ιστορία των Catherine the Great (Elle Fanning) και Peter III of Russia (Nicholas Hoult), με το ζευγάρι να προσπαθεί να σώσει την σχέση τους μετά την προσπάθεια της πρώτης να σκοτώσει τον δεύτερο. Έχοντας πλέον τον Paul να τους ενώνει, οι δυο τους θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν μια υγιή σχέση, όσο υγιή μπορεί να είναι στην Ρωσία του 18ου αιώνα. Παράλληλα, η Catherine θα προσπαθήσει να αλλάξει την εικόνα της χώρας, θέλοντας έτσι να την εκσυγχρονίσει και να την κάνει την υπερδύναμη που οραματίζεται. Και ενώ όλα πάνε κάπως καλά, η ιστορία συγκρούεται με την φαντασία και συμβαίνει κάτι που ταράσσει τον πυρήνα της σειράς μια για πάντα. Ξαφνικά τα πάντα ανατρέπονται, το ύφος αλλάζει και μαζί του η πρωταγωνίστρια που έρχεται να μας δείξει για ακόμα μια φορά το ταλέντο της. Η ερμηνεία της Fanning σε αυτήν την σεζόν λαμβάνει πολλές διακυμάνσεις και όλες παρουσιάζονται στην εντέλεια. Καλύπτει όλους τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές και έρχεται στο επίκεντρο ως σωστή βασίλισσα. Οι άλλοι χαρακτήρες μπαίνουν στην άκρη, συχνά ενοχλώντας την εξέλιξη της ιστορίας με τα εμπόδια που βάζουν, γιατί το βλέμμα σου θέλει να είναι μόνο πάνω στην Fanning και στις αποφάσεις της. Το δράμα είναι τόσο όσο, η τρέλα σε φυσιολογικά επίπεδα και γενικά η σεζόν καταφέρνει να τελειώσει σε ένα σημείο που αφήνει τον θεατή ικανοποιημένο από όλες τις πλευρές.

    Βαθμολογία 8,5/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Ted Lasso, Star Wars Visions, Queen Charlotte κι άλλα)

    Queen Charlotte: A Bridgerton Story (Netflix)

    Ταξιδεύοντας στο παρελθόν, η νέα σειρά από το σύμπαν του Bridgerton μπλέκει την φαντασία με την πραγματικότητα και μας συστήνει την νεαρή Βασίλισσα Charlotte (India Amarteifio) και την σχέση της με τον σύζυγό της, τον Βασιλιά George (Corey Mylchreest). Παρουσιάζοντας μια δυναμική νεαρή σε μια κοινωνία που οι γυναίκες δεν είχαν και πολύ δύναμη, η Charlotte έρχεται να αλλάξει το κατεστημένο και να παλέψει για την θέση της δίπλα στον άνδρα της, κόντρα στα πρέπει της κοινωνίας. Χωρίς να κατανοεί από νωρίς ότι ο γάμος της είναι ένα ‘μεγάλο πείραμα’ η Charlotte θα ακολουθήσει μια πιο εγωιστική διαδρομή και θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να είναι ευτυχισμένη και παράλληλα να προστατέψει τον αγαπημένο της. Σε αντίθεση με τις άλλες σεζόν της κύριας σειράς, το “Queen Charlotte” είναι πιο μελαγχολικό και καθόλου αισιόδοξο. Ο θεατής γνωρίζει ήδη το μέλλον της σχέσης των δύο πρωταγωνιστών, αλλά παρόλα αυτά δεν σταματά να ελπίζει σε κάποιο καλύτερο happy end. Οι πρωταγωνιστές έχουν καλή χημεία μεταξύ τους και ταιριάζουν τις ερμηνείες τους, παρουσιάζοντας μια τρυφερή ιστορία αγάπης, αλλά τα φώτα κλέβουν ελαφρώς οι υπηρέτες τους που κινούν τα νήματα της σχέσης τους. Παράλληλα, στο προσκήνιο έρχεται η νεαρή Lady Danbury (Arsema Thomas), η οποία είναι πιο δυναμική και έξυπνη από κάθε άλλη γυναίκα της γενιάς της και είναι αυτή που δεν φοβάται να μιλήσει ευθέως για αυτά που απασχολούν την ίδια και όλη την κοινωνία, ταρακουνώντας τα νερά προς την σωστή κατεύθυνση. Όντας μικρότερη σε μέγεθος, η σειρά έρχεται να καλύψει το κενό των σεζόν και να απαντήσει λίγο στα ερωτήματα που έχουν γεννηθεί από την πρώτη εμφάνιση του “Bridgerton” στις οθόνες μας.

    Βαθμολογία 8/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Ted Lasso, Star Wars Visions, Queen Charlotte κι άλλα)

    XO, Kitty (Netflix)

    Η νεαρή Kitty Song Covey (Anna Cathcart) πείθει τον πατέρα της να πάει σε ένα ιδιωτικό σχολείο στην Κορέα, στο ίδιο που παρευρίσκεται και το εξ’αποστάσεως αγόρι της, ο Dae (Choi Min-young). Και ενώ το πλάνο της είναι να ζήσει τον ερωτά της, και παράλληλα να μάθει παραπάνω πράγματα για την ζωή της εκλιπούσας μητέρας της, αυτό καταστρέφεται όταν μαθαίνει ότι ο Dae την απατά με μια άλλη κοπέλα. Η σειρά, που είναι sequel/spin-off των ταινιών “To All the Boys”, συνεχίζει με τον ανάλαφρο και πολύχρωμο αέρα των προκατόχων της και υπόσχεται μια αγνή και τυπική ιστορία που θα προσφέρει μερικές ώρες εφηβικού δράματος και παρεξηγήσεων. Και αυτό ισχύει, εν μέρη. Φέρνοντας ένα πλούσιο cast Ασιατών ηθοποιών, η σειρά – που είναι αμερικάνικης παραγωγής – κάνει το λάθος και βάζει τους πάντες να μιλούν αγγλικά. Αυτό ναι μεν βοηθά καλύτερα στην κατανόηση, αλλά καταφέρνει να καταστρέψει τις ερμηνείες των Κορεατών ηθοποιών. Η διαφορά γίνεται μάλιστα εντονότερη όταν ένας Κορεάτης μιλά με κάποιον αγγλόφωνο ηθοποιό, καθώς το συναίσθημα τείνει να χάνετε από την φωνή του και η δυσκολία έκφρασης σε μια ξένη γλώσσα βγαίνει στην επιφάνεια. Δεν ισχύει σε όλους τους ηθοποιούς το ίδιο, αλλά ιδίως στους νεότερους, η διαφορά είναι εντονότερη. Όσον αφορά το δράμα και τις παρεξηγήσεις που αναφέραμε και πιο πάνω, αυτά υπάρχουν, όπως είναι φυσικό για μια τέτοια σειρά, αλλά πρόκειται περισσότερο για σεναριογραφικές δυσκολίες που φαίνεται να έχουν γραφτεί επίτηδες έτσι, μόνο και μόνο για να προσθέσουν μια δόση επιπλέον άγχους, με τις περισσότερες είναι ελαφρώς χαζές, και να μην πείθουν κάποιον μεγαλύτερο ηλικιακά θεατή. Γενικά, η σειρά προσφέρει κάποιες στιγμές ξέγνοιαστης διασκέδασης, η οποία είναι ακόμα εντονότερη αν μπουν στην άκρη τα παραπάνω μειονεκτήματα.

    Βαθμολογία 6/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Ted Lasso, Star Wars Visions, Queen Charlotte κι άλλα)

    Love and Death (HBO/VodafoneTV)

    Μετά το “Candy” του Hulu, το HBO Max μας παρουσιάζει τη δική του εκδοχή της υπόθεσης Candy Montgomery στη νέα true crime σειρά μικρού μήκους του. Η Elizabeth Olsen πρωταγωνιστεί ως Candy, ένα πρότυπο συζύγου και μητέρας που αποφασίζει πως θέλει να σπάσει την αποπνικτική ρουτίνα της συνάπτοντας εξωσυζυγικές σχέσεις με τον άντρα της φίλης της Betty Gore. Κάτι που όμως ξεκινάει σαν μια αθώα αμαρτία καταλήγει να έχει θανατηφόρες συνέπειες με την Candy να μπαίνει στο στόχαστρο μια φρικτής δολοφονίας. Στο “Love & Death” ένα πραγματικό έγκλημα ξαναζωντανεύει στις τηλεοπτικές οθόνες, ρίχνοντας φως σε όλα τα γεγονότα που οδήγησαν σε μια από τις πιο διαβόητες δολοφονίες της δεκαετίας του ’80. Όντας η πιο λεπτομερής αφήγηση της υπόθεσης ως τώρα, η νέα σειρά του HBO Max είναι ένα βραδυφλεγές και ατμοσφαιρικό ταξίδι σε μια καθωσπρέπει θρησκευτική κοινότητα του αμερικάνικου νότου όπου μυστικά και ίντριγκες είναι κρυμμένα σε κοινή θέα και έτοιμα να σκάσουν κάθε στιγμή σαν ωρολογιακή βόμβα. Η σειρά αργεί αρκετά να μπει στο ψητό, θέλοντας να παρουσιάσει αναλυτικά την αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στον φόνο της Betty Gore, ξεκινώντας από τη στιγμή που φυτεύεται η ιδέα ενός ειδυλλίου στο μυαλό της Candy και φτάνοντας μέχρι και τη δίκη της. Παρόλο που η εξέλιξη είναι αργή και η ιστορία πλούσια σε λεπτομέρειες, το “Love & Death” δεν κουράζει ούτε στιγμή έχοντας καταφέρει να χτίσει μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα γεμάτη υποβόσκουσα ένταση που μας κάνει να παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα. Η Elizabeth Olsen δίνει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας στον κεντρικό ρόλο, διαθέτοντας τεράστια εκφραστικότητα, ακόμα και σε βουβές σκηνές, γεγονός που της επιτρέπει να μεταδώσει το συναίσθημά της σε όλες τις στιγμές της σειράς και να μας κάνει να κατανοήσουμε βαθιά τον χαρακτήρα της Candy, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι μας ενθαρρύνει να τον συμπαθήσουμε. Μια από τις καλύτερες true crime σειρές της χρονιάς που αποτυπώνει υποδειγματικά μια πραγματική ιστορία στη μικρή οθόνη χωρίς να πτοείται από τον ανταγωνισμό.

    Βαθμολογία 8.5/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Ted Lasso, Star Wars Visions, Queen Charlotte κι άλλα)

    A Small Light (Disney+)

    Η τραγική ιστορία της Anne Frank έγινε ευρέως γνωστή μέσω του ημερολογίου της που διασώθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, ραγίζοντας τις καρδιές των αναγνωστών του. Στο “A Small Light” του National Geographic, ο αγώνας επιβίωσης της Anne Frank και της οικογένειάς της μας παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα τηλεοπτικά δεδομένα από τα μάτια της Miep Gies, μιας υπαλλήλου στην επιχείρηση του Otto Frank που μαζί με τον άντρα της Jan Gies βοήθησαν τους Franks και άλλες οικογένειες Εβραίων να κρυφτούν από τον γερμανικό ναζιστικό στρατό. Ένα αριστουργηματικό ιστορικό δράμα που συγκινεί βαθιά παρουσιάζοντάς μας τον αγώνα των αφανών ηρώων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που μπορεί να μην κατέβηκαν στο πεδίο της μάχης αλλά ρίσκαραν εξίσου τη ζωή τους για να υπηρετήσουν την ανθρωπότητα με τον δικό τους τρόπο. Αν και διαθέτει έναν καθαρά δραματικό χαρακτήρα το “A Small Light” δεν είναι αποπνικτικά σκοτεινό αφήνοντας φως να αναδυθεί μέσα από τη χιουμοριστικά αυθόρμητη προσωπικότητα της Miep που συχνά προκαλεί χαμόγελα με την αυθάδεια και την παρορμητικότητά της και έτσι ο θεατής μπορεί εύκολα να συνεχίσει να παρακολουθεί χωρίς να νιώθει ότι βαραίνει περισσότερο από όσο μπορεί να αντέξει. Ως σειρά εποχής, τα σκηνικά, τα κοστούμια, οι δρόμοι και τα κτήρια του Amsterdam έχουν διαμορφωθεί για να μας πάνε πίσω στο χρόνο με εμφανή προσοχή στη λεπτομέρεια και το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από υποβλητικό. Και φυσικά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την εξαιρετική επίδοση ολόκληρου του cast και ειδικότερα της Bel Powley στον κεντρικό ρόλο της Miep Gies, που με τη σαρωτική της ενέργεια και τη γεμάτη πάθος ερμηνεία της κατακτά τις καρδιές μας από την πρώτη στιγμή. Μια αξέχαστη τηλεοπτική εμπειρία που ξεχειλίζει από συγκίνηση και πάνω από όλα ελπίδα.

    Βαθμολογία 9.0/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Ted Lasso, Star Wars Visions, Queen Charlotte κι άλλα)

    The Big Door Prize (AppleTV+)

    Στο “The Big Door Prize”, το MORPHO, μια μυστηριώδης μηχανή που φανερώνει τον προορισμό ζωής των χρηστών του, θα φέρει τα πάνω κάτω στο φιλήσυχο Deerfield καθώς οι κάτοικοί του θα διαπιστώσουν πως έχει τη μαγική ικανότητα να ανακαλύπτει τα απωθημένα και τις πιο βαθιές επιθυμίες τους. Η νέα κωμικοδραματική σειρά του Apple TV+, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του M.O. Walsh, είναι μια απρόσμενα βαθιά εξερεύνηση των χαρακτήρων μιας μικρής προαστιακής κοινότητας που θα αρχίσουν να αμφισβητούν τις επιλογές ζωής τους όταν μαθαίνουν την πραγματική τους προοπτική – ή μάλλον αυτό που οι ίδιοι πιστεύουν ότι είναι η πραγματική τους προοπτική. Η σειρά αποτελείται από 10 επεισόδια μισάωρης διάρκειας κάθε ένα από τα οποία εξερευνά και έναν διαφορετικό χαρακτήρα με εξαίρεση το φινάλε που λαμβάνει χώρα στα δύο τελευταία επεισόδια. Κάθε κεφάλαιο του “The Big Door Prize” παρέχει μια εσωτερική ματιά στις καθημερινές ζωές, τις ανησυχίες, τα πάθη και το παρελθόν των πρωταγωνιστών και το πως όλα αυτά τα στοιχεία σχετίζονται με την τρομακτικά συγκεκριμένη πρόβλεψη που παίρνουν από το MORPHO διογκώνοντας όλο και περισσότερο το μυστήριο της προέλευσής του ή του τρόπου λειτουργίας του. Αρχικά η σειρά είναι αρκετά χλιαρή ακολουθώντας μια υπερβολικά ανάλαφρη προσέγγιση που δεν καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις μας, ούσα διχασμένη ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό της ύφος, ωστόσο καθώς τα επεισόδια προχωράνε τόσο οι σχέσεις των χαρακτήρων περιπλέκονται και τόσο η σύνδεση μας μαζί τους μεγαλώνει κατακτώντας αργά μα σταθερά το ενδιαφέρον μας. Η δεύτερη σεζόν έχει ήδη προγραμματιστεί και η σειρά φροντίζει να ανεβάσει την αγωνία και τις προσδοκίες των θεατών της στο τελευταίο επεισόδιο ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο της με ένα τεράστιο cliffhanger που αναμένεται να γεννήσει ανατρεπτικές εξελίξεις στη συνέχεια που θα ακολουθήσει.

    Βαθμολογία 7.0/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Ted Lasso, Star Wars Visions, Queen Charlotte κι άλλα)

    Star Wars Visions Vol.2 (Disney+)

    To αυτόνομο, ανεξάρτητο και ανθολογικό “Star Wars Visions” επέστρεψε αυτόν τον μήνα με νέες ιστορίες εμπνευσμένες από τον κόσμο του franchise διάρκειας 11 με 18 λεπτών. Όπως και στην πρώτη σεζόν, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της σειράς είναι το animation του. Οι διαφορετικές τεχνικές και στυλ του είδους αναδεικνύονται με τεράστια επιτυχία δημιουργώντας μοναδικά και πανέμορφα αποτελέσματα. Είναι τόσο ξεχωριστά από τα καθιερωμένα στυλ κινούμενων σχεδίων των τελευταίων χρόνων, που σε κάνουν να αποζητάς κάποιο project στο σύμπαν από ένας απ’ αυτά τα στούντιο. Οι ιστορίες του είναι συναισθηματικά φορτισμένες και πιο ολοκληρωμένες σε σχέση με την πρώτη σεζόν, αλλά η επαναληψιμότητα των θεματικών τους (είτε έγινε εσκεμμένα είτε όχι) από κάποιο σημείο και μετά κουράζει αρκετά, οπότε τελικά είναι οι ποικιλόμορφοι χαρακτήρες τους που σου κρατάνε το ενδιαφέρον.

    Βαθμολογία 7.5/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Ted Lasso, Star Wars Visions, Queen Charlotte κι άλλα)

    Ted Lasso Sn.3 (AppleTV+)

    Το τελευταίο του αντίο μας είπε το “Ted Lasso” και κάπως έτσι δεν έχουμε ιδέα πως θα συνεχίσουμε χωρίς αυτό. Η κωμωδία, που δεν είναι απλά μια κωμωδία, απλώθηκε σε αρκετά μεγαλύτερης διάρκειας επεισόδια δίνοντας ένα τέλος στην ιστορία του και τους χαρακτήρες του. Γεμάτο συγκινητικές σκηνές, σοφίες, γέλιο και αποκαλύψεις όλα τα επεισόδια του ήταν ένα κι ένα, χαρίζοντας μας μερικές από τις καλύτερες ώρες της εβδομάδας. Η απίστευτη φροντίδα που δόθηκε στην ανάπτυξη των χαρακτήρων (ο Jamie είναι από τους πιο καλογραμμένους χαρακτήρες που υπάρχουν), στην θεματική και στον τρόπο διδαχής χωρίς να βαραίνει, να κατηγορεί ή να μειώνει ήταν εμφανής σε κάθε λεπτό της σειράς, ακόμα κι όταν κάποια επεισόδια ήταν πιο μουντά, έμοιαζαν ασύνδετα ή έκαναν μικρές κοιλιές. Μια υπέροχη σειρά που ήδη μας λείπει. Αλλά έκλεισε όταν και όπως έπρεπε.

    Βαθμολογία 9.5/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Ted Lasso, Star Wars Visions, Queen Charlotte κι άλλα)

    The Marvelous Mrs. Maisel Sn.5 (Prime Video)

    Ακόμα μια σειρά, το “Τhe Marvelous Mrs. Maisel” μας αποχαιρέτησε αυτόν τον μήνα (ένα κλικ πριν μείνουμε χωρίς ποιοτικές κωμωδίες είμαστε). Η βραβευμένη σειρά ακολούθησε μια διαφορετική τροπή και στυλ για την τελευταία της σεζόν, με πολλά timejumps, πιο γρήγορη ταχύτητα και αποκαλύψεις από το μέλλον της ηρωίδας της. Τα επεισόδια ξεκινούσαν με την περίεργη απόφαση να παρουσιαστούν σημαντικά συμβάντα από την κατάληξη και επιτυχία της Miriam αρκετά χρόνια αργότερα, αφού έχει καταφέρει ότι ήθελε στην καριέρα της, τα οποία μερικές φορές δούλευαν σωστά και σου κέντριζαν το ενδιαφέρον άλλες άπλα παρουσίαζαν πράγματα που ποτέ δεν μας έκλειναν αργότερα αργότερα. Ακολουθώντας τα στοιχεία του μέλλοντος, βλέπαμε και την ζωή της Miriam στο παρόν στην προσπάθεια της να γίνει διάσημη stand up κωμικός – ξανά με πολλά timejumps και συμβάντα που μένουν ανοιχτά. Ως αποτέλεσμα η τελευταία σεζόν, αν και ικανοποιητική, ήταν επίσης αρκετά μπερδεμένη. To φινάλε όμως, όπως έπρεπε, έδωσε ένα εξαιρετικό κλείσιμο σε μια αγαπημένη και μοναδική σειρά.

    Βαθμολογία 7.5/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Ted Lasso, Star Wars Visions, Queen Charlotte κι άλλα)

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ