Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Σημαντικές συμβουλές καθαρισμού των χαλιών σας

    Τα χαλιά αποτελούν μια σημαντική επένδυση για ένα σπίτι ή έναν επαγγελματικό χώρο, συνεπώς τα ‘’ατυχήματα’’ είναι μια κατάσταση που μπορεί να γίνει πολύ αγχωτική.

    Λόγω της επένδυσης που κάνουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού αγοράζοντας τα  χαλιά τους, θεωρήσαμε ότι θα ήταν συνετό να μοιραστούμε μερικές συμβουλές καθαρισμού χαλιών για να βοηθήσουμε στη μείωση της φθοράς τους που οφείλετε στις καθημερινές δραστηριότητες. Συνδυάζοντας αυτές τις συμβουλές με την επαγγελματική φροντίδα, θα παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του χαλιού σας χωρίς να χάσετε τίποτα από τη αίσθηση του καινούργιου χαλιού που πολλοί από εμάς λαχταρούμε να διατηρήσουμε.

    Τακτικοί «στεγνοί» καθαρισμοί

    Σίγουρα, στη βιομηχανία καθαρισμού χαλιών είναι γνωστό ως «στεγνό καθάρισμα», αλλά για τους σκοπούς μας, θα το ονομάσουμε απλώς «σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα». Αυτό ακούγεται απλό, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν την ηλεκτρική σκούπα όσο θα έπρεπε και επειδή η βρωμιά μπορεί να συσσωρευτεί στις ίνες με κάθε βήμα που κάνουμε στο χαλί, είναι σημαντικό να τη βγάζετε όσο πιο συχνά γίνεται. Η καθαριότητα με ηλεκτρική σκούπα κάθε δύο μέρες θα διασφαλίσει ότι το χαλί σας θα συνεχίσει να φαίνεται καινούργιο και να παραμένει “χωρίς σκόνη”, συμβάλλοντας στην προώθηση ενός υγιούς περιβάλλοντος για τους φίλους και την οικογένειά σας. Ειδικότερα, με τις διαφορετικές ποιότητες χαλιών που υπάρχουν όπως μοκέτες, χαλιά shaggy, χειροποίητα κλπ. ο σωστός και αποτελεσματικός καθαρισμός είναι απαραίτητος.

    Αντιμετώπιση λεκέδων άμεσα

    Όταν ξεκινήσαμε αυτό το άρθρο, αναφέραμε τα ‘’ατυχήματα’’ που συχνά προκαλούν αγωνία και άγχος. Τα ατυχήματα είναι αναπόφευκτα και όταν συμβούν είναι σημαντικό να ενεργήσετε γρήγορα. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονται είναι ότι σκέφτεστε «θα το φροντίσω σε λίγο». Όταν εμφανίζεται ένας λεκές, η άμεση αντιμετώπιση του είναι επιτακτική! Εάν πάρετε μόνο μία συμβουλή από αυτήν τη λίστα, βεβαιωθείτε ότι είναι αυτή – όταν εμφανιστεί ένας λεκές, χρησιμοποιήστε θερμότητα για να τον αφαιρέσετε από το χαλί!

    Χρησιμοποιήστε χαλιά πόρτας

    Ενώ πολλά νοικοκυριά εφαρμόζουν μια πολιτική ‘όχι παπούτσια μέσα στο σπίτι’, η βρωμιά αναπόφευκτα θα βρει τον δρόμο της προς στο χαλί σας. Τα κατοικίδια και τα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν σχεδόν οτιδήποτε μαζεύουν από τους εξωτερικούς χώρους στο σπίτι σας. Τα χαλιά  σε όλες τις εισόδους μπορούν να βοηθήσουν πολύ την προσπάθεια σας να εξαλείψετε την ποσότητα βρωμιάς στο νοικοκυριό σας. Υπενθυμίστε στους φίλους και τους συγγενείς σας να σκουπίζουν τα πόδια τους ή ζητήστε να βγάλουν τα παπούτσια τους και θα δείτε σημαντική βελτίωση στην κατάσταση των χαλιών στο εσωτερικό του σπιτιού.

    Σημαντικές συμβουλές καθαρισμού των χαλιών σας

    Αξιολογήστε τα προϊόντα καθαρισμού σας

    Τα προϊόντα καθαρισμού είναι ένα από τα κυριότερα σημεία των συμβουλών καθαρισμού των χαλιών μας. Ενώ πολλοί επιλέγουν τυχαία προϊόντα ενώ βρίσκονται στο σούπερ μάρκετ, να θυμάστε ότι υπάρχουν αρκετά εξειδικευμένα προϊόντα που μπορούν να σας βοηθήσουν να διώξετε τη βρωμιά που τείνει να συσσωρεύεται στις ίνες του χαλιού σας. Πάντα να διαβάζετε την ετικέτα για να προσδιορίζετε εάν είναι ή όχι ασφαλές για χρήση στον τύπο του χαλιού σας και μάθετε για τυχόν ζητήματα ασφάλειας που μπορεί να προκύψουν εάν έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια που πιθανόν να περνούν αρκετό χρόνο ξαπλωμένοι στο χαλί.

    Τα χαλιά σας είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που θα κάνετε στο σπίτι σας. Ανατρέξτε σε αυτές τις συμβουλές καθαρισμού χαλιών τακτικά για να βεβαιωθείτε ότι κάνετε ό,τι είναι δυνατό μεταξύ των επαγγελματικών καθαρισμών για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του χαλιού σας. Αν συνδυάσετε αυτές τις συμβουλές καθαρισμού χαλιών με περιοδικές επαγγελματικές υπηρεσίες, θα παρατηρήσετε ότι η διάρκεια ζωής του χαλιού σας θα είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι μπορείτε να προβλέψετε!

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ