Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Σπάρτακος: Ημέρα Του Εθελοντή Αιμοδότη

    Η εθελοντική αιμοδοσία είναι αναμφίβολα μια κορυφαία πράξη αγάπης και αλτρουισμού, που ειδικά σήμερα, στην κρίσιμη εποχή της πανδημίας του COVID-19, καθίσταται πιο αναγκαία από ποτέ.

    Η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου) αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία να ενισχυθεί η προσπάθεια για την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών, για την ενθάρρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες, για την ενίσχυση του αισθήματος ατομικής-κοινωνικής ευθύνης, αλλά και την «μετάγγιση» στη νέα γενιά της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας.

    Για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ η Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη είναι μία πολύ ιδιαίτερη ημέρα μέσα από την επιθυμεί να τιμήσει όλους τους εθελοντές αλλά  περισσότερο να τιμήσει και να ευχαριστήσει τους συναδέλφους – εθελοντές που συμβάλουν τα μέγιστα ώστε σε κάθε εκδήλωση εθελοντικής αιμοδοσίας, να συγκεντρώνονται δεκάδες φιάλες αίματος που καλύπτουν σημαντικότατο μέρος από τις αυξημένες ανάγκες.

    Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν όλοι εκείνοι που μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πανδημίας,  με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και άκρατο αλτρουισμό, δε δίστασαν να δείξουν την ανθρωπιά και ευαισθησία τους, συνεχίζοντας να προσφέρουν το πολύτιμο δώρο της ζωής στους συνανθρώπους τους.

    Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι κορυφαία πράξη που διαρκεί 10 λεπτά και απαιτεί μόλις 450ml αίματος, ενώ δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι ανάγκες για αίμα δεν αφορούν πάντα τους άλλους ανθρώπους. Κάποια στιγμή ίσως το χρειαστούμε εμείς οι ίδιοι ή κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο.

    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
    &
    ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ