Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
More

  Στο «σφυρί» κρανίο δεινοσαύρου 68 εκατομμυρίων ετών – Πόσα θα «πιάσει»

  Το κρανίο ενός Τρικεράτωπα -ένας εκ των πλέον αναγνωρίσιμων δεινοσαύρων- που χρονολογείται πριν από 68 εκατομμύρια χρόνια, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie’s στο Παρίσι την ερχόμενη Τρίτη, 21 Νοεμβρίου.

  Ανακαλύφθηκε το 1998 στις Ηνωμένες Πολιτείες

  Πρόκειται για το κρανίο του φυτοφάγου Τρικεράτωπα που ανακαλύφθηκε το 1998 στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ και φέρει την ονομασία «Baby Jane» που δόθηκε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του.

  Στο «σφυρί» κρανίο δεινοσαύρου 68 εκατομμυρίων ετών - Πόσα θα «πιάσει»

  Αυτό είναι το κρανίο του φυτοφάγου Τρικεράτωπα που φέρει την ονομασία «Baby Jane» – Δημοπρατείται έναντι τουλάχιστον μισού εκατομμυρίου

  Πού θα κυμανθεί η τιμή

  Εκτιμάται πως η τιμή πώλησης θα κυμανθεί μεταξύ 300.000 και 500.000 ευρώ. Το υψηλότερο αντίτιμο για κρανίο Τρικεράτωπα ήταν 572.000 ευρώ σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Λονδίνο το 2021.

  Αυτό είναι το ακριβότερο απολίθωμα δεινοσαύρου, πουλήθηκε για 29 εκατ. δολάρια

  Τον τίτλο του ακριβότερου απολιθώματος δεινοσαύρου κατέχει ο ολοκληρωμένος σκελετός ενός Τυραννόσαυρου Ρεξ που το 2021 πουλήθηκε έναντι 29 εκατομμυρίων στη Νέα Υόρκη.

  «Όλα τα παιδιά – αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά, όπως εμείς – αναγνωρίζουν ένα τέτοιο κρανίο», τόνισε ο Ιπολίτ ντε λα Φερονιέρ, επικεφαλής της δημοπρασίας. «Υπάρχουν βέβαια ολοκληρωμένοι σκελετοί, αλλά για τους συλλέκτες, ίσως είναι βολικότερο να έχουν ένα κρανίο στο σαλόνι τους», συμπλήρωσε.

  Με μήκος που έφθανε τα 9 μέτρα, ο Τρικεράτωψ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους δεινοσαύρους της οικογένειας των Κερατοψίδων.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ