Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024
More

    Σύλληψη επίορκων εφοριακών στην Κέρκυρα για διαφθορά

    Σύλληψη επίορκων εφοριακών στην Κέρκυρα για διαφθορά

    Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ εξάρθρωσε κύκλωμα διαφθοράς στο οποίο εμπλέκονταν υπάλληλοι της ΔΟΥ Κέρκυρας και λογιστές.

    Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ο υποδιευθυντής και τρεις υπάλληλοι της ΔΟΥ Κέρκυρας, καθώς εκβίαζαν επιχειρηματίες που είχαν φορολογικά χρέη ή περίμεναν επιστροφές φόρου.


    Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα λειτουργούσε με τη βοήθεια ενός λογιστή που παρείχε πληροφορίες στους εφοριακούς. Αυτοί, με τη σειρά τους, ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από τους επιχειρηματίες, υποσχόμενοι να τους βοηθήσουν στις φορολογικές τους υποθέσεις. Η δράση τους αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία και οι συλληφθέντες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω.

    Οι αρχές πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος και καταγεγραμμένες συνομιλίες.

    Η ΑΑΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι δεν ανέχεται κανένα φαινόμενο διαφθοράς και ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρχές για την καταπολέμησή της.


    Σχολιάζοντας την εξέλιξη η ΑΑΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

    «Το έχουμε πει και το εννοούμε: δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα φαινόμενο διαφθοράς. Επί της αρχής, αλλά και στην πράξη. Γι’ αυτό και μόλις υπέπεσαν στην αντίληψή μας πληροφορίες για τη δράση κυκλώματος διαφθοράς, ζητήσαμε αμέσως τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ώστε να γίνει ενδελεχής έρευνα και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Να γνωρίζουν όλοι ότι αυτός θα συνεχίσει να είναι ο μόνος δρόμος κάθε φορά που εντοπίζουμε ενδείξεις διαφθοράς. Ουδείς είναι υπεράνω του όρκου που έχει δώσει να υπηρετεί το νόμο και το δημόσιο συμφέρον».

    Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


    «Όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα.

    Ας το καταλάβουν όλοι: οι φορολογούμενοι έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί. Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Κάνουμε κάθε μέρα ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εύλογη απαίτηση τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!».

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ