Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας και μαθητών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

    Τις δικές τους ιδέες για την μείωση των αποβλήτων με την ανακύκλωση – επαναχρησιμοποίηση υλικών, παρουσίασαν μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής και του Δημοτικού Σχολείου Ανατολικού, σε σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Εορδαίας, σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

    Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων (18-26 Νοεμβρίου 2023), καθώς το Τμήμα Περιβάλλοντος άδραξε την ευκαιρία και απέστειλε σχετική πρόσκληση σε δημοτικά σχολεία για συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στην μείωση των αποβλήτων με την ανακύκλωση υλικών και δη την επαναχρησιμοποίηση συσκευασιών.

    Οι μαθητές  χρησιμοποιώντας άχρηστες πλέον συσκευασίες -που σε διαφορετική περίπτωση  θα πήγαιναν στους κάδους απορριμμάτων-, κατασκεύασαν τα δικά τους έργα, όπως για παράδειγμα στολίδια για χριστουγεννιάτικα δέντρα, παιχνίδια, μολυβοθήκες ή ταΐστρες για τα πουλιά χρησιμοποιώντας κενές συσκευασίες γάλακτος και χυμών, τενεκεδάκια κ.α.. Ανάλογες δημιουργίες είχαν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ παρουσίασαν και σχετικά δρώμενα.

    Στην  εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης και κατασκευή από ανακυκλωμένα υλικά μαθητών του 1ου Νηπιαγωγείου Μουρικίου.

    Σημειωτέον ότι εκτός από τα έργα των μαθητών των σχολείων παρουσιάστηκαν και έργα δύο ντόπιων καλλιτεχνών από ανακυκλώσιμα υλικά,  πίνακες ζωγραφικής σε ανακυκλώσιμο χαρτόνι και τσουβάλια αλλά και σε οικοδομικό υλικό του Γιώργου Μαμαλίγκα και κηροπήγια και διακοσμητικά έργα, επίσης από ανακυκλώσιμα υλικά, της Αννίτας Σωτηροπούλου.

    Την βαρύτητα που δίνει ο Δήμος Εορδαίας στην ανακύκλωση υλικών όπως πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο, ρουχισμό κλπ, με στόχο τον περιορισμό και την επαναχρησιμοποίησή τους τόνισε ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Εορδαίας, δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καραβασίλης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και την μεγάλη συμβολή της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ σ’ αυτό τον τομέα, στην οποία μάλιστα πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς.

    Την ικανοποίησή τους για την ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών στη δράση αυτή, που προάγει την ιδέα της ανακύκλωσης, εξέφρασαν η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας Πόπη Δεληγεώργη και ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Καθαριότητας και Πρασίνου Χρήστος Κεσκερίδης.

    Συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας και μαθητών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων Συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας και μαθητών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων Συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας και μαθητών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων Συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας και μαθητών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων Συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας και μαθητών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ