Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024
More

    Τέλος το πράσινο τιμολόγιο, τι θα γίνει από το 2025

    Τέλος το πράσινο τιμολόγιο, τι θα γίνει από το 2025

    Δεν θα είναι διαθέσιμο το πράσινο τιμολόγιο από τον Ιανουάριο αλλά όσοι καταναλωτές έχουν πράσινο τιμολόγιο θα μπορούν να παραμείνουν σε αυτό και μετά τον Γενάρη. Αυτά ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα Παραπολιτικά 90,1.

    Απαντήσεις για το τι θα ισχύσει και μετά το τέλος του 2024 για όσους έχουν επιλέξει πράσινο τιμολόγιο στους λογαριασμούς ρεύματος, έδωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θοδωρής Σκυλακάκης.


    Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 fm, διευκρίνισε ότι το «πράσινο τιμολόγιο» δεν καταργείται για τους υφιστάμενους πελάτες, αλλά η υποχρεωτική του παροχή από τους παρόχους θα λήξει στο τέλος του 2024. Μετά την 1η Ιανουαρίου 2025, οι πάροχοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν το πράσινο τιμολόγιο σε νέους πελάτες, αλλά όσοι το έχουν ήδη επιλέξει θα μπορούν να το διατηρήσουν.

    Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι περισσότεροι πάροχοι θα συνεχίσουν να προσφέρουν το πράσινο τιμολόγιο, καθώς η αγορά θα προσαρμοστεί στις ανάγκες των καταναλωτών. Παράλληλα, επισήμανε ότι το κάθε τιμολόγιο έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, με τις επιχειρήσεις να επιλέγουν δυναμικά τιμολόγια και τους καταναλωτές με μικρότερη κατανάλωση να προτιμούν πιο σταθερές τιμές, για να αποφεύγουν τις διακυμάνσεις της αγοράς.

    Αλλαγές στο Νυχτερινό Ρεύμα


    Ο κ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε επίσης αλλαγές στο νυχτερινό ρεύμα, αναφέροντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια μελέτη κατανάλωσης ανά ώρα και συσκευή, ώστε να αποφασιστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις. Οι φθηνότερες ώρες κατανάλωσης θα είναι γενικά από τις 10:00 έως τις 15:00 και κατά τις ώρες του Σαββατοκύριακου. Οι χρήστες νυχτερινού τιμολογίου δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ενέργεια, καθώς θα μεταφερθούν αυτόματα σε διζωνικό τιμολόγιο, με φθηνότερες χρεώσεις τις μεσημεριανές ώρες και τα Σαββατοκύριακα.

    Αυτό το μέτρο στοχεύει να ωφελήσει ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και τους εργαζόμενους από το σπίτι, οι οποίοι μπορούν να επωφεληθούν από τις χαμηλότερες τιμές της ημέρας.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ