Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
More

    Τι αλλάζει σε «Σπίτι μου 2» – «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»

    Τι αλλάζει σε «Σπίτι μου 2» – «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»

    Η κυβερνητική προετοιμασία για τα προγράμματα «Σπίτι μου 2», «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» και το πρόγραμμα της «Κοινωνικής Αντιπαροχής» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

    Συγκεκριμένα, η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι η αυξημένη επιδότηση από 40% σε 60% για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» θα έχει αναδρομική ισχύ για όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση.


    Η υπουργός προανήγγειλε τις βελτιώσεις αυτές, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

    Για το πρόγραμμα «Κοινωνικής Αντιπαροχής», η κ. Ζαχαράκη εκτίμησε ότι εντός του 2024 θα προκηρυχθεί τουλάχιστον ένας διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίηση υπάρχοντος δημόσιου ακινήτου.

    Το ακίνητο, που αυτή τη στιγμή είναι οικόπεδο, θα αξιοποιηθεί για την κατασκευή πολυκατοικίας. Ένα μέρος των διαμερισμάτων θα διατίθεται για ενοικίαση με κανονικές τιμές και ένα άλλο μέρος θα προορίζεται για κοινωνική κατοικία με μικρό αντίτιμο.


    Η υπουργός τόνισε ότι το πρόγραμμα υιοθετεί ευρέως διαδεδομένες πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, προσφέροντας προσιτή και σύγχρονη κοινωνική κατοικία μέσω συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα και μέγιστες εγγυήσεις διαφάνειας.

    Όσον αφορά το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», η κ. Ζαχαράκη δήλωσε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους για την εξασφάλιση 2 δισ. ευρώ. Στόχος είναι να διευρυνθεί το ηλικιακό εύρος των δικαιούχων έως τα 50 έτη.

    Η υπουργός σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις του Πρωθυπουργού με την Κομισιόν για την εξασφάλιση του απαραίτητου κονδυλίου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα επιτρέψουν την κάλυψη ίσως και διπλάσιου αριθμού δικαιούχων σε σχέση με το «Σπίτι μου 1», φτάνοντας τις 20.000 φτηνά δάνεια για άτομα ηλικίας 29 έως 50 ετών.




    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ