Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Το Σωματείο των Σεναριογράφων απειλεί με αγωγή το Amazon Studios

    Το Σωματείο των Σεναριογράφων απειλεί με αγωγή το Amazon Studios

    Το Σωματείο των Σεναριογράφων (Writers Guild of America ή WGA) δεν είναι ευχαριστημένο με τη συμπεριφορά του Amazon Studios σχετικά με τις σειρές, των οποίων η ανάπτυξη παραμένει ακόμα σε παύση και ας έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες μετά τη λήξη της απεργίας.

    Σύμφωνα με το The Ankler, η WGA έστειλε μια αυστηρή επιστολή στο στούντιο, στην οποία αναφέρεται ότι παραβιάζει το Άρθρο 7 του Σωματείου και το Μνημόνιο Συμφωνίας της Συμμαχίας Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP).

    “Τα στούντιο είναι υποχρεωμένα να επιστρέψουν τους σεναριογράφους στην εργασία ‘μετά τη λήξη της απεργίας’ και οι Συμφωνίες Προσωπικών Υπηρεσιών των σεναριογράφων παρατάθηκαν για περίοδο ίση με το μέρος της σύμβασης που έληξε κατά τη διάρκεια της απεργίας”, αναφέρει η επιστολή, ενώ ξεκαθαρίζει ότι “θα ασκήσει νομική αγωγή κατά του Amazon και οποιουδήποτε άλλου στούντιο που παραβιάζει το STA για την ανάκτηση αποζημιώσεων, τόκων για καθυστερήσεις πληρωμών και εισφορών παροχών που οφείλονται ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης”.

    Μια από τις εν λόγω σειρές που καθυστερούν είναι και το “Silk: Spider Society”, το πρώτο από τα πολλά spioff που ετοιμάζει η Sony για το Spider-verse. Η σειρά, που ανακοινώθηκε το 2022, θα έχει τους Phil Lord και Chris Miller (Spider-Man: Into the Spider-Verse), την Amy Pascal (Πρόεδρο της Sony) και την Angela Kang (The Walking Dead) στη θέση των εκτελεστικών παραγωγών. Η τελευταία θα αναλάβει και χρέη showrunner, ενώ η Lauren Moon θα είναι σεναριογράφος και εκτελεστική παραγωγός.

    Κατά πως φαίνεται, το “Silk” είχε μπει για τα καλά στη διαδικασία συγγραφής πριν ξεκινήσει η απεργία, αλλά το χειρότερο είναι ότι οι σεναριογράφοι αυτής και πολλών άλλων σειρών του Amazon, δεν πληρώνονται όταν οι σειρές τους παραμένουν σε παύση και δεν μπορούν να βρουν νέα δουλειά γιατί δεσμεύονται από την σύμβασή τους.

    Παράλληλα, ετοιμάζεται και μια ταινία κινουμένων σχεδίων που θα επικεντρώνεται σε τρεις γενιές γυναικείων Spider-χαρακτήρων και το live-action “Spider-Man Noir”, επίσης από το στούντιο.

    Τόσο οι εκπρόσωποι των Kang, Lord και Miller, όσο και τα Amazon Studios και WGA δεν έχουν απαντήσει ακόμη σε αίτημα του IGN για περαιτέρω σχολιασμό. Δείτε όλα τα project του Spider-Man Universe των Sony και Marvel και μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα από το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό τοπίο.


    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ