Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Του Μελέτη Μελετόπουλου: Η θέση ενός απλού πολίτη για το μεταναστευτικό

    1.Ο ανθρωπισμός, η πανάρχαια παράδοση φιλοξενίας των Ελλήνων και το διεθνές δίκαιο επιβάλλουν την διάσωση και ανθρώπινη μεταχείριση των μεταναστών, έστω και λαθραίων. Η φτώχεια, οι πλανητικές ανισότητες και η καταστροφή του περιβάλλοντος προκαλούν την μαζική μετακίνηση πληθυσμών του Τρίτου Κόσμου προς την Ευρώπη. Η λύση δεν είναι φυσικά τα ευρωπαϊκά κράτη να βυθίζουν τα πλοία που μεταφέρουν μετανάστες. Η λύση βρίσκεται στην παροχή οικονομικής και αναπτυξιακής βοήθειας προς τις φτωχές χώρες. Φυσικά η Ελλάδα δεν μπορεί να συμβάλει σε κάτι τέτοιο, αφού εαυτήν ου δύναται σώζειν. Επίσης η Ελλάδα δεν υπήρξε αποικιοκρατική χώρα ώστε να αισθάνεται οιαδήποτε ενοχή για την φτώχεια στον Τρίτο Κόσμο.

    1. Η επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού πολιτισμού επιβάλλει να υπάρχει έλεγχος του αριθμού των μεταναστών που έρχονται στην χώρα μας. Εκτός εάν θεωρούμε αποδεκτό να υποκατασταθούμε ως κοινωνία από έναν πληθυσμό που δεν θα έχει καμμία σχέση ή και θα έχει αρνητική σχέση με αυτό που είμαστε εμείς οι Έλληνες εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τον πολιτισμό μας, την θρησκεία μας, την γλώσσα μας, τα έθιμά μας, τη συλλογική μας ταυτότητα και ιστορική μνήμη.
    2. Το πρόβλημα μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί βάσει αυτών των δύο προτεραιοτήτων με σοβαρό, τεχνοκρατικό, ορθολογικό και αντικειμενικό τρόπο. Κάθε κράτος οφείλει να οριοθετεί τα σύνορά του, την υπόστασή του και την ακεραιότητά του. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει στην χώρα μας κανείς σοβαρός (σοβαρός λέω) άνθρωπος που διαφωνεί με αυτό.
    3. Η λυσσαλέα (και φυσικά τζάμπα….) υποστήριξη των παράνομων (δηλαδή χωρίς άδεια εισόδου στην χώρα) μεταναστών από την συριζαϊκή αριστερά, η ιδεολογικοποίηση του προβλήματος, η πολιτική του εργαλειοποίηση, η εμφάνιση επαγγελματιών φιλομεταναστών που κάνουν καρριέρα ή νομίζουν ότι κάνουν καρριέρα ή επιδιώκουν να γίνουν αρεστοί και κοινωνικά αποδεκτοί στον ψευδοαριστερό ή στον ψευδοπροοδευτικό τους μικρόκοσμο, η επίθεση εναντίον του ίδιου μας του κράτους και το συνεχές αυτομαστίγωμα της ελληνικής κοινωνίας ως δήθεν “ρατσιστικής”, “σωβινιστικής”, “ακροδεξιάς” κλπ. εκφράζουν ανθρώπους που κατά βάθος μισούν την πατρίδα τους γιατί μισούν τον εαυτό τους.
    4. Οι απόψεις περί “ανοιχτών συνόρων”, η επίθεση εναντίον του φράχτη του Έβρου, οι καταγγελίες εναντίον του λιμενικού, είναι εξαιρετικά επικίνδυνες αλλά και υποκριτικές. Γιατί προέρχονται από ανθρώπους που (δεν το λέω για αστείο) δεν θα έπαιρναν ποτέ έναν δυστυχισμένο μετανάστη στο σπίτι τους ή έστω στην αποθήκη τους. Γνωρίζω πολλούς μη “προοδευτικούς” που βοηθούν σιωπηρά δυστυχισμένους ανθρώπους, Έλληνες και ξένους, χωρίς να το διατυμπανίζουν και χωρίς να επιδιώκουν να γίνουν ευρωβουλευτές με “εξεταστέα ύλη” τους πρόσφυγες. Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές.
    5. Οι εξηγήσεις που έδωσε το λιμενικό είναι πλήρεις (βλ. παραπομπή). Διάβασα στα χθεσινά ΝΕΑ ότι υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα και ανεπιβεβαίωτες ακόμα φήμες σχετικά με νεκρούς στο πλοίο πριν το ναυάγιο, συμπλοκές πάνω στο πλοίο, μηχανική βλάβη εν πλω, εγκατάλειψη του πλοίου από τον καπετάνιο, και πίσω από όλα αυτά το κύκλωμα διακινητών. Και όμως πολιτικοί του σύριζα και διάφορα έντυπα του σύριζα έσπευσαν αστραπιαία και επιπόλαια να καταγγείλουν άκριτα και ατεκμηρίωτα την Ελλάδα ως υπεύθυνη για τον θάνατο αυτών των ανθρώπων. Πρόκειται γιά απαράδεκτη πολιτική “αξιοποίηση” μίας ανθρωπιστικής τραγωδίας.
    6. Η ελληνική κοινωνία γιά λόγους στοιχειώδους αυτοπροστασίας πρέπει να διαχειριστεί αποτελεσματικά την μαζική εισέλευση παράνομων μεταναστών, που εγκυμονεί εκτός από τον κίνδυνο της δημογραφικής αλλοίωσης και διάφορους άλλους κινδύνους εθνικής ασφάλειας. Η αυτοπροστασία περνά ασφαλώς και μέσα από τον πολιτικό εκμηδενισμό των διαφόρων επαγγελματιών προσφυγοπατέρων και επικριτών του ελληνικού κράτους ως δολοφονικού προσφυγοκτόνου μηχανισμού. Στις εκλογές της επόμενης Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξαερωθεί οριστικά και να αντικατασταθεί από μία κεντροαριστερή πολιτική δύναμη που να έχει στοιχειώδη επίγνωση του εθνικού συμφέροντος.

    Μελέτης Η. Μελετόπουλος

    Συγγραφέας
    Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γενεύης
    Καθηγητής – Λυκειάρχης της Ιονίου Σχολής

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ