Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Τράπεζες: Αλλαγές στο πώς θα αποστέλλονται οι κάρτες

    Τράπεζες: Αλλαγές στο πώς θα αποστέλλονται οι κάρτες


    Νέα δεδομένα ισχύουν για τις τράπεζες και στον τρόπο που θα αποστέλλονται οι κάρτες μετά την απόφαση Ειρηνοδικείου που δικαίωσε ηλικιωμένη της οποίας η κάρτα είχε κλαπεί.

    Η 76χρονη είχε πέσει θύμα κλοπής της κάρτας και του κωδικού της, τα οποία της είχαν σταλεί με απλό ταχυδρομείο. Το δικαστήριο με την απόφασή του υποχρεώνει πλέον τα τραπεζικά ιδρύματα στο πλαίσιο της προστασίας και ασφάλειας των συναλλαγών τους με τους καταθέτες, να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, μεταξύ των οποίων είναι και η υποχρέωσή τους σε αποστολή των επίμαχων στοιχείων μόνο με συστημένη επιστολή, ακόμη κι αν αυτό δεν προβλέπεται ρητά στον κανονισμό και δίκαιο των τραπεζών.

    Η προσφεύγουσα έπεσε θύμα κλοπής της νέας κάρτας αναλήψεων, με τους δράστες να προχωρούν στη συνέχεια σε αναλήψεις μετρητών 2.000 ευρώ. Με την προσφυγή της στη δικαιοσύνη, η 76χρονη ζήτησε να της καταβάλλει η Τράπεζα το ποσό των παράνομων αναλήψεων καθώς και ποσό 3.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη.

    Το δικαστήριο διέταξε την Τράπεζα να πιστώσει στον λογαριασμό της 76χρονης το ποσό που της αφαίρεσαν άγνωστοι, ενώ επιδίκασε και ποσό 200 ευρώ ως αποζημίωση για την βλάβη που προκλήθηκε στην προσφεύγουσα, από ενέργειες υπαλλήλων της τράπεζας.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ