Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
More

    Βίντεο: Άνδρας καταγγέλλει ότι οδηγός λεωφορείου τον κατέβασε επειδή είχε μαζί του γατάκι – Τι λέει η ΟΣΥ για το περιστατικό 

    Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΟΣΥ σχετικά με καταγγελίες επιβάτη λεωφορείου του ΟΑΣΑ, σύμφωνα με τις οποίες ο οδηγός τον κατέβασε από το όχημα επειδή μετέφερε ένα γατάκι.

    Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει μέσω βίντεο που ανήρτησε στα social media o νεαρός που επιβιβάστηκε σε λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο Καματερό-Άγιος Νικόλαος-Πολυτεχνείο, στο Ίλιον, ο οδηγός του συγκεκριμένου λεωφορείου τον αποβίβασε από αυτό μιλώντας του με άσχημο τρόπο, υποστηρίζοντας πως δεν μπορούσε να μετακινηθεί με αυτό έχοντας το κατοικίδιο του μαζί. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, το γατάκι ήταν μέσα σε ειδική τσάντα μεταφοράς μέσα στο λεωφορείο.

    Το βίντεο με το περιστατικό «πήρε» δημοσιότητα μέσω των social media, και το απόγευμα της Παρασκευής (18/10), η ΟΣΥ έβγαλε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, ο οδηγός έχει κληθεί σε απολογία, ενώ ταυτόχρονα εξετάζεται το κατά πόσο ο επιβάτης τηρούσε τα μέτρα που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία, σε σχέση με τα ζώα συντροφιάς.

    Tι καταγγέλλει ο TikToker μέσω βίντεο στα social media. 

    «Με πέταξε οδηγός έξω από το λεωφορείο, βρίζοντας με, με πέταξε έξω! Ήρθε πάνω από το κεφάλι μου. Να με βρίζει, να με ειρωνεύεται, να μου λέει “βγες τώρα έξω”, “θα σε πετάξω έξω.” “Τι είμαι εγώ” λέει, “ταχυδρόμος;” “Τι είναι αυτό που κουβαλάς μαζί σου;”»

    Όπως ο ίδιος συνεχίζει να λέει στο εν λόγω βίντεο είχε το γατάκι σε ειδική τσάντα μεταφοράς και δεν μπορούσε να διανοηθεί αυτό που συνέβη.

    «Μου φώναζε μπροστά σε ένα σωρό άτομα, χωρίς να έχω καταλάβει και να τον κοιτάω και να του λέω “τι έκανα;” Έχω πάθει σοκ, τρέμω ολόκληρος. Kαι με ειρωνεύτηκε και με ρώτησε αν ξέρω την νομοθεσία. Να είσαι σίγουρος πως με αυτό που έκανες δεν θα γλιτώσεις, θα σε πάω πάτο…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Δείτε το σχετικό βίντεο που ανήρτησε στο TikTok, ο Δημήτρης Κατσούκης, στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.

    @dimitris_koutsoukisΟΑΣΑ ΕΙΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΣΕΛ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ♬ πρωτότυπος ήχος – Δημήτρης Κουτσούκης

    Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΣΥ:

    Η Ο.ΣΥ.ΑΕ. αναφορικά με το περιστατικό που καταγγέλλεται, μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης και τον ισχυρισμό ότι οδηγός των Οδικών Συγκοινωνιών κατέβασε επιβάτη επειδή μετέφερε ένα γατάκι ενημερώνει ότι:

    Η Εταιρεία από την πρώτη στιγμή έλαβε γνώση για το περιστατικό και έχει ήδη εντοπίσει τον οδηγό, ο οποίος έχει κληθεί σε απολογία. Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχει παράβαση του νόμου ‘‘περί μετακίνησης με ζώα’’, ο οποίος στο άρθρο 4 παρ.4β, μεταξύ άλλων ορίζει ότι: « η μεταφορά μικρών ζώων συντροφιάς με οδικά μέσα και μέσα σταθερής τροχιάς επιτρέπεται με ευθύνη του επιβάτη και κατά την κρίση του οδηγού ή άλλου εντεταλμένου προσωπικού του μεταφορέα…εφόσον είναι τοποθετημένο σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς κλειστού τύπου διαστάσεων έως 70 εκ. χ 40εκ. χ50 εκ. και εφόσον ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του ζώου φέρει το ατομικό βιβλιάριο υγείας-διαβατήριο του ζώου…και τα τοποθετούν στους ελεύθερους χώρους των οχημάτων…» τότε η Εταιρεία θα προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες εις βάρος του οδηγού.

    Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. ξεκαθαρίζει ότι προέβη στις απαιτούμενες διαδικασίες -παρά το γεγονός ότι μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει λάβει καμία επίσημη καταγγελία- καθώς οι ανάγκες μεταφοράς του επιβατικού κοινού, μεταξύ αυτών και η μεταφορά των ζώων συντροφιάς, βρίσκονται στο επίκεντρο του παραγόμενου έργου μας. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει αρμόδιο τμήμα καταγγελιών, στο οποίο τα περιστατικά που καταγγέλλονται αντιμετωπίζονται ευκολότερα και αμεσότερα.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ