Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Apple iPhone X: Το μέλλον των smartphones είναι εδώ!

    Apple iPhone X: Το μέλλον των smartphones είναι εδώ!

    Apple iPhone X: Το μέλλον των smartphones είναι εδώ!

    [ad id=”13289″]

    Με την χαρακτηριστική ονομασία iPhone X θα κυκλοφορήσει η απόλυτη ναυαρχίδα της Apple και το πιο εντυπωσιακό smartphone του 2017. Πρόκειται για το επετειακό μοντέλο που περιμέναμε εδώ και καιρό, του οποίου οι αρετές δεν περιορίζονται στο πρωτοποριακό design, αφού η συσκευή έρχεται με πλήθος νέων χαρακτηριστικών.

    Η συσκευή βασίζεται στον επεξεργαστή Apple A11, τον ίδιο δηλαδή που βρίσκουμε και στα iPhone 8 και 8 Plus, ο οποίος ενσωματώνει έξι φυσικούς πυρήνες σε δύο συστοιχίες: Οι δύο ισχυρότεροι από αυτούς ενεργοποιούνται κατά την εκτέλεση απαιτητικότερων διεργασιών, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις έχουν σχεδιαστεί ώστε να αναλαμβάνουν ελαφρύτερα tasks και να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, αυξάνοντας την αυτονομία της συσκευής. Το SoC του επετειακού iPhone πλαισιώνεται από 3 GB RAM, κάτι που το τοποθετεί, όσον αφορά στις δυνατότητες, στο ίδιο επίπεδο με το iPhone 8 Plus.

    Apple iPhone X: Το μέλλον των smartphones είναι εδώ!

    Περνώντας στον τομέα της φωτογραφίας, η επετειακή έκδοση του iPhone εξοπλίζεται με δύο αισθητήρες των 12 MP σε κάθετη διάταξη [f/1.8 και f/2.4], τους οποίους συνοδεύει και ένα True Tone flash. Η συσκευή υποστηρίζει οπτικό zoom 2x και οπτική σταθεροποίηση. Όσον αφορά την εμπρόσθια κάμερα, αυτή έρχεται με αισθητήρα των 7MP [f/2.2].

    Όσον αφορά στην οθόνη, η Apple για πρώτη φορά χρησιμοποιεί AMOLED panel σε smartphone της. Αυτό έχει διαγώνιο 5,8” και ανάλυση 2.436 x 1.125, ενώ υποστηρίζει την τεχνολογία True Tone – που για πρώτη φορά είδαμε στα iPad Pro, κάτι που σημαίνει ότι αποδίδει με μεγάλη πιστότητα την χρωματική παλέτα, χωρίς να κουράζει.

    [ad id=”6783″]

    Από το iPhone X απουσιάζει το φυσικό πλήκτρο Home -σήμα κατατεθέν των προϊόντων της Apple τα τελευταία χρόνια, με τις λειτουργίες του να έχουν αντικατασταθεί από νέες τεχνολογίες του iOS 11, που επιτρέπει, για παράδειγμα, το “ξύπνημα” του τηλεφώνου με άγγιγμα της οθόνης, ή την επιστροφή στην Home Screen με “σύρσιμο” από το κάτω μέρος του τηλεφώνου προς τα επάνω.

    Η σημαντικότερη ίσως καινοτομία στο iPhone X είναι η προσθήκη της λειτουργίας βιομετρικής ταυτοποίησης Face ID, που αντικαθιστά το Touch ID. Χάρη σε αυτή, είναι δυνατόν ο κάτοχος της συσκευής να αναγνωριστεί βάσει των χαρακτηριστικών του προσώπου του, τα οποία “διαβάζει” η κάμερα της συσκευής.

    Apple iPhone X: Το μέλλον των smartphones είναι εδώ!

    Σε κάθε περίπτωση η νέα ναυαρχίδα της Apple εντυπωσιάζει, όπως κι αν το δει κανείς. Ωστόσο, για να την αποκτήσει κανείς θα πρέπει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη, αφού θα πρέπει να ξοδέψει στη χώρα μας περίπου €1.300. Η κορυφαία πρόταση της Apple θα φτάσει στην Ελλάδα στις 3 Νοεμβρίου.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ