Νέα ντοκουμέντα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την πτώση του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης. Σε βίντεο που έχουν καταγράψει λουόμενοι και αυτόπτες μάρτυρες, διακρίνεται το ελικόπτερο να χάνει την ισχύ του και να «βουτάει» στη θάλασσα, λίγο μετά την απογείωσή του.
Από τύχη το ελικόπτερο δεν έπεσε πάνω στο τσιμέντο, σε κάποιο σκάφος ή σε σημείο όπου βρίσκονταν λουόμενοι. Ο πιλότος και οι τέσσερις επιβάτες κατάφεραν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και βγήκαν σώοι από το νερό, ενώ το ελικόπτερο άρχισε να βυθίζεται αργά.
Επισκέπτες της μαρίνας Βουλιαγμένης και θαμώνες καταστημάτων εστίασης παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα το ελικόπτερο να πέφτει στη θάλασσα. Μέλη πληρωμάτων θαλαμηγών έτρεξαν πανικόβλητα να ενημερώσουν τις αρχές.
Το ελικόπτερο, ιδιοκτησίας εταιρείας που εκμισθώνει αεροσκάφη, είχε ανοίξει σχέδιο πτήσης στην Υπηρεσία Προσέγγισης της Αθήνας, σύμφωνα με το οποίο θα ξεκινούσε στις 12:30 το μεσημέρι από τον Ασπρόπυργο (όπου σταθμεύουν τα ελικόπτερα της εταιρείας). Στις 12:50 προσγειώθηκε στο νέο ελικοδρόμιο της μαρίνας Βουλιαγμένης, όπου επιβιβάστηκαν οι τέσσερις τουρίστες που διέμεναν σε κοντινό ξενοδοχείο. Προορισμός τους ήταν η Μύκονος.
«Άμεσα κινητοποιήθηκαν πλωτές και χερσαίες δυνάμεις από το οικείο λιμεναρχείο και βρεθήκαμε στην περιοχή, όπου ευτυχώς οι 5 επιβαίνοντες του ελικοπτέρου, 4 αλλοδαποί επιβάτες και ο Έλληνας πιλότος, είχαν βγει μόνοι τους στη στεριά», δήλωσε ο Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος.
Αν και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση και από το ΕΚΑΒ για την μεταφορά των επιβατών στο νοσοκομείο, ώστε να υποβληθούν σε εξετάσεις, εκείνοι προτίμησαν να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο.
«Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να τοποθετηθούν τα απαραίτητα φράγματα για την προστασία του περιβάλλοντος από πιθανή διαρροή κάποιου καυσίμου και γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ των εταιρειών για την ανέλκυση του ελικοπτέρου», πρόσθεσε ο κ. Αλεξίου.
Δείτε το βίντεο: