Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να κάνεις κατά την διάρκεια ενός καβγά με τον σύντροφό σου

    Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να κάνεις κατά την διάρκεια ενός καβγά με τον σύντροφό σου

    Κατά την διάρκεια ενός καυγά συμβαίνουν πράγματα όπως το να φωνάζεις ή να ουρλιάζεις. Αλλά υπάρχει και ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις κατά τη διάρκεια ενός καβγά με τον σύντροφό σου, το οποίο είναι πολύ συνηθισμένο.

    Αρχικά, πρέπει νσ αποφύγεις να χρησιμοποιείς τις λέξεις ποτέ ή πάντα. Δηλαδή, κάθε φορά που ο σύντροφός σου ξεχνά να μαζέψει τις βρώμικες κάλτσες του από το πάτωμα, μην απαντάς με το εξής: «Πάντα αφήνεις τα πράγματά σου πεταμένα», ή προσπάθησε να μην φωνάζεις: «Δεν με ακούς ποτέ!».

    Στην πραγματικότητα, αυτές οι φράσεις δεν ισχύουν. Ακόμα κι αν οι κατηγορίες σου ήταν ακριβείς, λέγοντας πάντα ή ποτέ μπορεί να κάνεις το άλλο άτομο να γίνει αμυντικό και έτσι η συζήτηση μαζί του δεν μπορεί να είναι παραγωγική.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κρατάς μέσα σου αυτά που σε ενοχλούν. Το να διαφωνείτε μεταξύ σας και να είστε ειλικρινής σχετικά με το τι σε ενοχλεί, μπορεί να εμβαθύνει την σχέση σας και να σας φέρει πιο κοντά. Όμως, αυτό συμβαίνει μόνο όταν προσεγγίζεις τους καυγάδες προσεκτικά.

    Μια πιο αποτελεσματική λύση από το λες πάντα ή ποτέ είναι να χρησιμοποιείς στις δηλώσεις σου το πρώτο πρόσωπο και επαναδιατυπώνεις την απογοήτευσή σου ως ανησυχία όχι ως κατηγορία. Για παράδειγμα, αν σε έστησε στο ραντεβού ή το ακύρωσε τελευταία στιγμή, μπορείς να πεις: «Πραγματικά ανυπομονούσα για το δείπνο που είπες ότι σχεδίαζες απόψε. Τι συνέβη;». Ακόμη, αν κάνεις πολλά για τον άλλον, αλλά νιώθεις ότι δεν σου το αναγνωρίζει, δοκίμασε να του πεις: «Νιώθω ότι δεν αναγνωρίζεις την προσπάθεια που έχω καταβάλει για να περάσουμε περισσότερο χρόνο μαζί. Ποια είναι η δική σου άποψη;».

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ