Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Αναλύοντας το trailer του “Foundation” με τον David S. Goyer

    Αναλύοντας το trailer του "Foundation" με τον David S. Goyer

    Η τηλεοπτική μεταφορά των μυθιστορημάτων του Isaac Asimov, “Foundation”, κυκλοφόρησε το πρώτο της trailer για την δεύτερη σεζόν, που θα κάνει πρεμιέρα στο Apple TV+ στις 14 Ιουλίου.

    Το IGN μίλησε αποκλειστικά με τον showrunner και εκτελεστικό παραγωγό, David S. Goyer, ο οποίος ανέλυσε το trailer και μάς είπε τι να περιμένουμε από τα νέα επεισόδια.

    Οι Gaal, Hari και Salvor αναδύονται ως ήρωες

    Από την αρχή, το trailer μάς ετοιμάζει για την επιστροφή της Gaal Dornick (Lou Llobell), της πανέξυπνης μαθηματικής μαθητευόμενης του Hari Seldon (Jared Harris) και πιθανή σωτήρα του σύμπαντος. Η φωνή της μάς ταξιδεύει στις πρώτες σκηνές και μας προειδοποιεί ότι “αυτή η κρίση είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη”.

    Αναφέρεται, φυσικά, στην First Crisis που προέβλεψαν οι μαθηματικές προβλέψεις του Seldon για την καταστροφή της Galactic Empire από τα χέρια των κλώνων του Emperor Cleon I. Στην πρώτη σεζόν, ο Seldon προσπάθησε να μετριάσει το επερχόμενο αποτέλεσμα, δημιουργώντας μια αποθήκη για την ανθρώπινη γνώση, ντουμπλάροντας την Foundation στον Terminus. Αλλά αυτό δεν πήγε καλά.

    Ο Goyer ότι μετά από αυτό το σημαντικό γεγονός που παρουσιάστηκε στα προηγούμενα επεισόδια, αυτή η σεζόν θα επικεντρωθεί στον πόλεμο και την διαμάχη των Foundation και Empire.

    “Μιλώντας γενικά, ήθελα να δείξω την εμβέλεια, την μεγάλη αίσθηση περιπέτειας και ότι ήταν επική με Ε κεφαλαίο”, είπε. “Και να δείξω ότι στο κέντρο του, υπάρχουν άνθρωποι. Γι’αυτό και το trailer ξεκινά επίτηδες σε ένα σκοτεινότερο μέρος”.

    Με τον χρόνο να είναι πολύ ρευστός στην σειρά, ο Goyer είπε ότι οι Dornick, Seldon και η κόρη της, Salvor Hardin (Leah Harvey) – την οποία πρωτογνωρίσαμε στο φινάλε της πρώτης σεζόν – θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν την ανθρωπότητα από την Second Crisis.

    “Το trailer έχει να κάνει με τους ανθρώπους που είναι αντίθετοι με την Empire και τους ανθρώπους που προσπαθούν να σταματήσουν το σκοτάδι που θα έρθει όταν πέσει η Empire”, εξήγησε. “Σκόπιμα, το teaser trailer προωθούσε την πλευρά της Empire. Ήταν γεμάτο με τον Brother Day [Lee Pace]. Και αυτό δείχνει περισσότερο τους Hari, Gaal και Salvor. Στην πραγματικότητα, η ιστορία του Gaal αποθηκεύτηκε κάπως στην πρώτη σεζόν μετά το δεύτερο επεισόδιο και αυτό δεν ισχύει τώρα. Επέστρεψε με τον Salvor. Και δεν μπορώ να πω στον κόσμο, πως θα ενωθεί με τον Hari, αλλά θα το κάνει…”

    Ένα λάθος στην δύναμη της Empire

    Έχοντας διατηρήσει την δύναμη για πάνω από τέσσερις αιώνες, οι κλώνοι Cleon – ιδίως ο Brother Day – είναι πιο απεγνωσμένοι από ποτέ να κρατήσουν την ηγεσία. Όπως λέει και ο Day στο trailer, η πρόβλεψη της Foundation είναι απειλή για την ίδια τους την ύπαρξη και προάγγελος του ελέγχουν που γλιστρά από τα χέρια τους.

    “Μέχρι να φτάσουμε στην δεύτερη σεζόν, η Foundation έχει απλωθεί σε επτά ή οχτώ κόσμους”, είπε ο Goyer. “Δεν είναι απομονωμένοι σε έναν πλανήτη, και έχουν απέναντί του μερικούς βάρβαρους πλανήτες. Η Foundation είναι ενάντια σε όλη την δύναμη της Empire και του υπερφωτεινού στόλου της. Οπότε η ερώτηση είναι, πως θα μπορέσει να επιβιώσει η Foundation μια άμεση απειλή της ίδιας της Empire;”

    Για να πάρουμε μερικά στοιχεία, ο Goyer λέει να κοιτάξουμε προσεχτικά στις σκηνές με την έρημο, όπου βλέπουμε ένα αρχαίο αυτοκρατορικό κτίριο της Empire από 6000 χρόνια πριν. Ονομάζει τα μεγάλα πέτρινα αγάλματα που βλέπουμε πίσω από τον Gaal, “The Monuments to Industry”. Αυτός ο κόσμος είναι το σκηνικό για μια αποστολή που αναλαμβάνουν οι Gaal και Salvor μετά από την συνάντησή τους σε κάποιον στον πρώτο επεισόδιο.

    “Δεν μπορώ να πω ποιος είναι αυτός ακόμα”, είπε. “Αλλά έχουν πάει εκεί για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Το κοινό θα καταλάβει τι συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο στο τέλος του τρίτου επεισοδίου. Υπάρχει μια μεγάλη έκλπληξη”.

    Πλανήτες, Διαστημόπλοια και Πλάσματα

    Το trailer είναι γεμάτο από νέους κόσμος και πλάσματα που εμβαθύνουν τις ρίζες της επιστημονικής φαντασίας της σειράς. Μιλώντας για τα οπτικά εφέ, ο Goyer λέει ότι όλα τα νεφελώματα και οι μαύρες τρύπες μοιάζουν λες και έχουν βγει από διαστημικό τηλεσκόπιο. Υπάρχουν “πολύ περισσότερα διαστημόπλοια” σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν και “τα πλάσματα, τα οποία είναι ακριβά, αλλά η εξωγήινη πανίδα και χλωρίδα είναι πολύ σημαντικά”.

    Τα πλάσματα που βλέπουμε στα 8” ονομάζονται Mega Shrikes και είναι “μια μίξη ρινόκερων και πουλιών”. “Αποδημούν σε ένα φεγγάρι που μοιράζεται την ατμόσφαιρά του με τον πλανήτη στον οποίο κατοικούν. Ο τρόπος που ζευγαρώνουν είναι αφηνιάζοντας μια φορά τον χρόνο. Ανοίγουν τα φτερά τους και πετούν στο φεγγάρι. Και το ένα στοιχείο που θα πω στο κοινό είναι ότι αυτά τα Mega Shrikes και ο αφηνιασμός τους λαμβάνουν χώρα στον Helicon, τον πλανήτη του Hari”.

    Άλλο ένα πλάσμα εμφανίζεται στο 24” και ο Goyer ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι διαστημικός δράκος. “Είναι ένα Bishop’s Claw, το οποίο είδαμε και στην πρώτη σεζόν”, αποκάλυψε. “Είναι θηρευτής στον στην πρώτη σεζόν. Αλλά 138 χρόνια αργότερα, μερικοί από τους θηρευτές έχουν εξημερωθεί. Και αυτός ο συγκεκριμένος είναι το άτι μιας νέας χαρακτήρα ονόματι Brother Constant [Isabella Laughland], που δουλεύει για την Church of the Galactic Spirits”.

    Χαρακτήρες από τα βιβλία του Asimov

    Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι υπάρχουν πολλά οπτικά στοιχεία από τα βιβλία και τις νουβέλες. Πράγματι, υπάρχει ένα μεγάλο Easter egg στα 40”, καθώς το Vault προμηνύει την εισαγωγή ενός αγαπημένου χαρακτήρα από τα βιβλία του Asimov, τον Hober Mallow (Dimitri Leonidas). Έναν resourceful έμπορο που ο Goyer λέει ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην νέα σεζόν.

    “Και ο χαρακτήρας που απειλεί τον Gaal”, δείχνει στο 1:43 του βίντεο. “Αυτός είναι ένας χαρακτήρας που αποκαλούμε ‘The Warlord of Kalgan’. Αν κάποιος έχει διαβάσει τα βιβλία, θα σας δώσει ένα στοιχείο σχετικά με το ποιος είναι”.

    Η δεύτερη σεζόν του “Foundation” θα κάνει την πρεμιέρα της στις 14 Ιουλίου στο Apple TV+. Ανυπομονείτε; Πείτε μας στα σχόλια.


    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX