Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
More

  Ανοιξε η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr – Πάνω από 100 αιτήσεις σε μια ώρα

  Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Ιουλίου 2023, στη Θεσσαλία

  Όπως ανακοίνωσε ο  Χρήστος Τριαντόπουλος άνοιξε η πλατφόρμα  για τις περιοχές και τους νομούς της Μαγνησίας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

  Μέχρι την Τετάρτη θα έχει ανοίξει για τις περιοχές της Φθιώτιδας και φυσικά της Λάρισας, ενώ μέχρι την Παρασκευή για τις επόμενες περιοχές.

  Να σημειωθεί ότι έγιναν πάνω από 3000 αυτοψίες και καταγραφές από τα κλιμάκια της Κρατικής Αρωγής – 80 συνεργεία στο πεδίο σε συνεργασία με Δήμους και ΤΕΕ.

  Ήδη, μέχρι τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 3000 αυτοψίες και καταγραφές από τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής. 80 κλιμάκια του Υπουργείου μας είναι στο πεδίο από το πρωί μέχρι το βράδυ, σε συνεργασία με τους Δήμους και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Αυτοψίες που σχετίζονται με τη χορήγηση της αποζημίωσης για οικοσκευή αλλά και για τις πρώτες ανάγκες έως 6.600 ευρώ, αλλά και για τη χορήγηση της πρώτης αρωγής έναντι της στεγαστικής συνδρομής έως 10.000 ευρώ.

  Παράλληλα, θα χορηγηθούν μέσα από την πλατφόρμα arogi.gov.gr, με ειδικό αυτοματοποιημένο τρόπο, η χορήγηση της πρώτης αρωγής αλλά κυρίως της υποστήριξης της οικοσκευής προς τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί σε περιοχές όπου έχουν πληγεί σημαντικά και ολικώς από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

  Παράλληλα, έχουν δημιουργηθεί και επιτροπές κρατικής αρωγής από την Περιφέρεια για τη στήριξη των επιχειρήσεων. Περίπου 40 επιτροπές, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, έχουν συσταθεί έτσι ώστε να χορηγηθεί η επιχορήγηση προς τις επιχειρήσεις, η οποία φτάνει στο 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς. Επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

  Και όσον αφορά τις επιχειρήσεις αλλά και τις κτηνοτροφικές μονάδες, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα arogi.gov.gr ήδη και για τις επιχειρήσεις και για τις προηγούμενες παροχές, όπου μπορούν να λάβουν πρώτη αρωγή έως 4.000 ευρώ.

  Τέλος, όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής δηλώσεων στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, δηλώσεων ζημιάς, ενώ τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ είναι έξω, είναι στο πεδίο για να κάνουν αυτοψίες και επιτόπιους ελέγχους δίνοντας έμφαση και προτεραιότητα στις κτηνοτροφικές μονάδες.

   

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ