Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Αυτή είναι η απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη

    Οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι έχοντας συνεκτιμήσει όλα τα στοιχεία που έχουν εισφερθεί στο δικαστήριο, αποφάνθηκαν για το κατηγορητήριο που βαρύνει τον επιφανή ηθοποιό Πέτρο Φιλιπίδη – στο οποίο περιλαμβάνονται κατηγορίες για έναν βιασμό κατ’εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού, σε βάρος τριών συναδέλφων του.

    Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον Πέτρο Φιλιππίδη για τις δύο απόπειρες βιασμού και ομόφωνα αθώο για τον βιασμό λόγω αμφιβολιών. Σημειώνεται πως εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση της έδρας για τις ποινές.

    Σημειώνεται πως η απόφαση είχε προγραμματιστεί να απαγγελθεί από το δικαστήριο στις 14:00, ωστόσο υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση.

    Η διάσκεψη των τακτικών δικαστών και των ενόρκων, κεκλεισμένων των θυρών, ξεκίνησε περί τις 9:15.

    Οι τρεις καταγγελίες εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη

    Η πρώτη από τις τρεις καταγγέλλουσες έχει υποστηρίξει ότι ο ηθοποιός της επιτέθηκε σεξουαλικά και την κακοποίησε τον Σεπτέμβριο του 2008 στο θέατρο Ήβη, ενώ κατά την ανάκριση κατήγγειλε ότι λίγους μήνες πριν από τον βιασμό στο θέατρο, την είχε βιάσει ξανά σε γραφεία θεατρικής εταιρείας.

    Η δεύτερη καταγγέλλουσα έχει υποστηρίξει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη το 2010, ενώ η τρίτη γυναίκα έχει καταγγείλει ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει το 2014 μέσα στο αυτοκίνητό του στο Παλαιό Ψυχικό.

    Υπενθυμίζεται πως η δίκη ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022. Δύο από τις τρεις καταγγέλλουσες κατέθεσαν στο δικαστήριο κεκλεισμένων των θυρών, ενώ από το βήμα του μάρτυρα πέρασαν πολλοί ηθοποιοί, όπως:

    H Κάτια Δανδουλάκη, ο Τάσος Χαλκιάς, η Ζέτα Μακρυπούλια, η Εβελίνα Παπούλια, η Θάλεια Ματίκα, η Αλίνα Κωτσοβούλου, η Ράνια Σχίζα και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και o Σπύρος Μπιμπίλας.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ