Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Βιβλίο καταδικάζει την παραγωγή του “Lost” για ρατσισμό και τοξικότητα

    Βιβλίο καταδικάζει την παραγωγή του "Lost" για ρατσισμό και τοξικότητα

    Ο συν-δημιουργός και συν-showrunner του “Lost”, Damon Lindelof, παραδέχτηκε ότι “απέτυχε” να δημιουργήσει ένα υγειές περιβάλλον στα γυρίσματα της σειράς.

    Η αποκάλυψη έγινε μέσω του νέου βιβλίου της Maureen Ryan, “Burn It Down: Power, Complicity, and a Call for Change in Hollywood” (μέσω Vanity Fair), όπου έγινε γνωστό ότι επίθετα όπως τα “ρατσιστικό”, “σεξιστικό”, “σκληρό” και “εχθρικό”, χρησιμοποιήθηκαν συχνά για να περιγραφεί η κατάσταση.

    Ανάμεσα στις κατηγορίες είναι και αυτή που ισχυρίζεται ότι υπηρχε φυλετική προκατάληψη ακόμα και στις φωτογραφίσεις του cast, με τους Harold Perrineau και Daniel Dae Kim να βρίσκονται κατά κύριο λόγο πιο πίσω από τους άλλους πρωταγωνιστές. Μάλιστα, μια άγνωστη πηγή αναφέρει φάσεις όπου τα μέλη της παραγωγής σχολίαζαν ότι “κανείς δεν νοιάζεται” για τους Sayid, Sun ή Jin και “ας τους βάλουμε μερικές σκηνές σε μια άλλη παραλία”.

    Ο Perrineau αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ιστορία του χαρακτήρα του και στο γεγονός ότι όταν ο γιος του έπεσε θύμα απαγωγής στην δεύτερη σεζόν, τα πρώτα σενάρια δεν εξέφραζαν σωστά την ανησυχία ενός πατέρα που χάνει το παιδί του. Ο ηθοποιός μίλησε με τους Cuse και Lindelof γι’αυτό και βρέθηκε μια κάποια λύση. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι συν-δημιουργοί αποφάσισαν να συμπεριλάβουν flashbacks από την ζωή του χαρακτήρα πριν το νησί, τα οποία όμως γυρίστηκαν μέσα σε “14 με 18 ώρες”, σε αντίθεση με αυτά του Sawyer που χρειάστηκαν μέρες για να γυριστούν. Η απόλυση του ηθοποιού ήρθε μερικές εβδομάδες αργότερα, ξαφνικά, με τον Cuse να του λέει, ότι “είναι όπως μας το είπες, αν δεν έχουμε κάτι καλό για σένα, θα θες να φύγεις”.

    Από την μεριά του, ο Cuse αρνείται ότι η απόλυση του ηθοποιού είχε να κάνει με την καταγωγή του, ότι με τον Lindelof έκαναν αλλαγές στο σενάριο, λόγω του feedback του Perrineau και ότι “ο ίδιος ευθύνεται για την αλλαγή στον ρόλο του”. Η Ryan μίλησε με πολλές πηγές που της είπαν ότι είχαν ακούσει τον Lindelof να λέει ότι απέλυσε τον Perrineau επειδή κατηγορούσε τον πρώτο για ρατσισμό, αλλά ο ίδιος της αρνείται.

    Κατηγορίες για τοξικό περιβάλλον περιγράφονται και μέσα από το δωμάτιο των σεναριογράφων, με την Monica Owusu-Breen, που έγραφε για την σειρά στην τρίτη σεζόν να λέει ότι “δεν είχε ξανακούσει τόσα πολλά ρατσιστικά σχόλια σε ένα δωμάτιο σε όλη της την καριέρα”. Αναφερόμενη στο παραπάνω περιστατικό, η σεναριογράφος θυμάται τον Lindelof να λέει ότι “απέλυσε” τον Perrineau “επειδή τον είπε ρατσιστή”, σχόλιο στο οποίο “γέλασαν όλοι”. Μιλώντας για ένα περιστατικό, ο Cuse φέρεται ότι ήθελε να λυντσάρει τον χαρακτήρα του Adewale Akinnuoye-Agbaje από ένα δέντρο, αλλά η Owusu-Breen τόνισε το πόσο προσβλητικό θα ήταν. Ο Cuse αρνείται ότι αυτός ο διάλογος πραγματοποιήθηκε μεταξύ τους.

    Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο Javier Grillo-Marxuach, που έφυγε από την σειρά μετά την δεύτερη σεζόν, ο οποίος είπε ότι το δωμάτιο των σεναριογράφων “ήταν ένα επιθετικό οικοσύστημα με την δική του σαρκοφάγα πανίδα”.

    Ο Lindelof δηλώνει σοκαρισμένος και συγκλονισμένος και έκπληκτος” από όλα αυτά, ενώ δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι ο Carlton θα μπορούσε να έχει πει τα προαναφερόμενα. Παρόλα αυτά, “δεν θυμάται” κάποιο από τα παραπάνω συμβάντα, ούτε “λέει ότι δεν έγιναν”.

    Τέλος, ο Cuse μετανιώνει που κάποιο μέλος του συνεργείου ή του cast άκουσε τα σχόλια, τα οποία είναι “αναίσθητα, ακατάλληλα και προσβλητικά”, ενώ “εύχεται να γνώριζε γι’αυτά, για να μπορούσε να κάνει αλλαγές”.

    Το “Burn It Down: Power, Complicity, and a Call for Change in Hollywood” θα κυκλοφορήσει στα ράφια των καταστημάτων στις 6 Ιουνίου 2023.


    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ