Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Botox: Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του – Ποιες ειδικότητες γιατρών πρέπει να εμπιστεύεστε

    Να ξεκαθαρίσει την κατάσταση αλλά και να επιστήσει την προσοχή σχετικά με την εφαρμογή botox και υαλουρονικού οξέος επιχειρεί μέσω νέου εγκυκλίου το υπουργείο Υγείας, με την υπογραφή του υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

    Το botox χρησιμοποιείται στην ιατρική με τη μέγιστη ασφάλεια για περισσότερα από 35 χρόνια, ενώ οι εφαρμογές του επεκτείνονται από την αισθητική έως την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων.

    Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) με εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, περιγράφει τις ειδικότητες που επιτρέπεται να διαχειρίζονται τις θεραπείες βοτουλινικής τοξίνης (π.χ. Botox) και του υαλουρονικού οξέος.

    Στην εγκύκλιο διευκρινίζονται τα εξής:

    Η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος και βοτουλινικής τοξίνης (Botox) αποτελεί ιατρική πράξη και διενεργείται για αισθητικούς και θεραπευτικούς σκοπούς από ειδικευμένους/-ες ιατρούς των εξής ειδικοτήτων (στα εκπαιδευτικά προγράμματα των οποίων εμπίπτει η εν λόγω τεχνική):

    • Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.
    • Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας.
    • Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.

    Επιπλέον, ιατροί των ειδικοτήτων Νευρολογίας, Νευροχειρουργικής και Οφθαλμολογίας δύνανται να χρησιμοποιούν την ως άνω τεχνική αποκλειστικά για θεραπευτικούς σκοπούς, τοπικά στην πάσχουσα περιοχή και σε συγκεκριμένες επιστημονικά τεκμηριωμένες ενδείξεις.

    Διαβάστε την εγκύκλιο:

    Botox: Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του - Ποιες ειδικότητες γιατρών πρέπει να εμπιστεύεστε Botox: Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του - Ποιες ειδικότητες γιατρών πρέπει να εμπιστεύεστε

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ