Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας: Ενημέρωση για τα μηχανήματα POS

    Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαίδας

    Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας: Ενημέρωση για τα μηχανήματα POS

    [ad id=”13289″]

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας- Εορδαίας, μετά από ενημέρωση με εγκύκλιο της Ε.Σ.Ε.Ε. θέλει να ενημερώσει όλα τα μέλη του στα εξής: Με το άρθρο 65 του ν.4446/2016 καθιερώνεται η υποχρεωτική αποδοχή μέσω πληρωμής με κάρτα, αρχικά με τον καθορισμό ορισμένων κλάδων – δραστηριοτήτων επιχειρήσεων και σταδιακά στο σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική επικράτεια. Απώτερος στόχος είναι η τροφοδότηση του Υπουργείου Οικονομικών και της ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με πλήρη και ολοκληρωμένα στοιχεία που αφορούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές των επιχειρήσεων μέσω στοιχείων που θα μεταβιβάζονται από τους παρόχους πληρωμών, δηλαδή ως επί το πλείστον τις τράπεζες.

    Ωστόσο σύμφωνα με το άρθρο 66 του αυτού ως άνω νόμου 4446/2016 , προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι από την 1 Φεβρουαρίου 2017 οι επιχειρήσεις που αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής, με σαφή τρόπο που να μην επιδέχεται παρερμηνείας και με αναγραφή ευκρινώς της πληροφορίας αυτής στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο. Σε όσους παραβαίνουν την υποχρέωση αυτή, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ.

    Δεδομένων αυτών, από την ερχόμενη Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2017, υπάρχει ενημέρωση από τις επιχειρήσεις για την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτες.

    Για την αποφυγή εκπλήξεων και σχεδιαστών προστίμων σε αυτήν την δύσκολη εποχή συστήνουμε σε όλους τους συναδέλφους να αναρτήσουν πινακίδες ενημέρωσης είτε δέχονται ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, είτε όχι.

    [ad id=”6783″]

    POS NO

    POS

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ