Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

    New Worlds αλλάζει πορεία πλεύσης για τη Σεζόν 2

    Με την έναρξη της νέας σεζόν του “Star Trek: Strange New Worlds”, μπορείτε να αναμένετε μερικές αλλαγές στη δομή των επεισοδίων και στον τρόπο που ο Captain Christopher Pike (Anson Mount) διευθύνει το πλήρωμα του στο USS Enterprise. Για να γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι με αυτό εννοούμε ότι οι εμφανίσεις του είναι αρκετά σπάνιες στα τρία πρώτα επεισόδια.

    Οι στρουκτουραλιστές μπορεί το θεωρήσουν “παράλογο”, ωστόσο είναι γεγονός ότι η prequel σειρά του “Star Trek: The Original Series” ήταν μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία με την πρώτη σεζόν της και ότι έδωσε την ευκαιρία στους παραγωγούς Akiva Goldsman και Henry Alonso Myers να σπάσουν μερικούς κανόνες – κάτι που έκαναν ανοίγοντας τη σεζόν με χαρακτηροκεντρικά επεισόδια, τα οποία επικεντρώθηκαν κυρίως στον Spock (Ethan Peck), τον Dr. M’Benga (Babs Olusanmokun), τη Nurse Christine Chapel (Jess Bush), την Una Chin-Riley (Rebecca Romijn) και την La’an Noonien-Singh (Christina Chong).

    “Θέλαμε να δώσουμε χώρο σε όλους, έτσι;” λέει ο Godlsman στο IGN

    Una Chin-Riley (Rebecca Romijn) is on trial in Episode 2 of Season 3.
    H Una Chin-Riley (Rebecca Romijn) δικάζεται στο Επεισόδιο 2 της Σεζόν 3.

    Ανέφερε ότι βλέποντας το σύνολο του cast να δένει τόσο καλά στην πρώτη σεζόν, επένδυσαν στην ιδέα ότι το “Strange New Worlds” είναι μια σειρά όπου η εστίαση της αφήγησης μπορεί να αλλάζει μεταξύ των επεισοδίων.

    O Alonso Myers συνεχίζει, “Προσπαθήσαμε να πάρουμε λίγο χρόνο και να σκεφτούμε πως μπορούμε να δώσουμε σε όλους μια πιο συναισθηματική ιστορία. Και με αυτόν τον τρόπο να προσπαθήσουμε να επιβραβεύσουμε τους ηθοποιούς μας. Είναι ιδιαιτέρως ταλαντούχοι ηθοποιοί, έτσι θέλαμε πολύ να δώσουμε στον καθένα την ευκαιρία να συμμετέχει.”

    Ο Goldsman συμφωνεί λέγοντας, “Έχουμε όλους αυτούς τους εξαιρετικούς ηθοποιούς όποτε με αυτόν τον τρόπο απλά καταφέρνουμε επεκτείνουμε το εύρος της σειράς. Και ο Anson έχει υπάρξει ένας ένθερμος υποστηρικτής σε όλη αυτή την προσπάθεια και, προφανώς εξακολουθεί να είναι και στη συνέχεια της σεζόν.”

    Όσον αφορά τον ρόλο του, ο Mount είπε ότι η αυτή η αλλαγή στην εστίαση της αφήγησης ήταν “υπέροχη και άκρως απαραίτητη”.

    Στην πρεμιέρα της νέας σεζόν,”The Broken Circle” ο Mount λέει ότι ο Pike έχει ως αποστολή να εξασφαλίσει νομική υποστήριξη για τη Νούμερο Ένα του, γεγονός που στη συνέχεια κουμπώνει με το Επεισόδιο 2, “Ad Astra Per Aspera” όπου η υπεράσπιση των πράξεων της Una εναντίον της ομοσπονδίας παίρνει μια δραματική τροπή.

    Ο Captain Pike (Anson Mount) εμφανίζεται αρκετά σπάνια στα τρία πρώτα επεισόδια.

    “Για να έχει ο επενδύσει ο Pike στην Una, δεν μπορεί να είναι εύκολη διαδικασία. Οπότε μας δίνει χώρο να κάνουμε ένα summer camp τύπου επεισόδιο με το [‘Borken Circle’], όπου η Μαμά και ο Μπαμπάς έχουν φύγει, άρα με ποιόν τρόπο θα ξεφαντώσουν τώρα τα παιδιά; Α, θα κλέψουν το αυτοκίνητο”, παραθέτει ειρωνικά ο Mount. “Το μόνο πράγμα που μου έλειψε είναι ότι δεν υπήρχε χώρος στην αρχή του δεύτερου επεισοδίου όπου θα πίνω μαζί με τον Spock και απλά θα του λέω, “Τι έκανες;”

    “Και μετά απλά ήμουν πολύ χαρούμενος να είμαι στο παρασκήνιο του δεύτερου επεισοδίου καθώς αυτό που μετράει είναι κυρίως το ταξίδι της Una. Αλλά με το να παρακολουθώ όλο αυτό που συμβαίνει, το έκαναν έτσι ώστε ο Pike να είναι εξίσου αφοσιωμένος. Οπότε ναι, το λάτρεψα αυτό.”

    Το “Ad Astra Per Aspera” συγκεκριμένα, αποκαλύπτει τον λόγο που η προσωπική αφοσίωση της Una στο Starfleet πάει τόσο βαθιά. “Ήταν φανταστικό το ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να αφοσιωθώ τόσο βαθιά σε αυτό,” λέει η Romijn. “Και απλά αυτό δείχνει το πόσο μεγάλη είναι η εμπιστοσύνη που υπάρχει μεταξύ του Pike και της Una, η οποία βασίζεται πολύ πάνω του. Μια ζωή κρυβόταν και ζούσε στο ψέμα, και έτσι θέλει το πλήρωμα της να ξέρει ποια πραγματικά είναι”.

    Όπως και ο Mount υπονοεί παραπάνω, ο Spock ξεκινά τη σεζόν σε έναν ιδιαιτέρως ηγετικό ρόλο τον οποίο και θέτει σε κίνδυνο για να σώσει το πλήρωμα του. Ο Peck αναφέρει πως του δόθηκε η ευκαιρία να ζήσει πραγματικά μέσα από τα μάτια του Spock παίρνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην αφετηρία της σεζόν.

    Dr. M'Benga (Babs Olusanmokun) and Nurse Chapel (Jess Bush) get some focus in the season premiere.
    Ο Dr. M’Benga (Babs Olusanmokun) και η Nurse Chapel (Jess Bush) παίρνουν αρκετή προσοχή στην πρεμιέρα της σεζόν.

    “Νομίζω ότι το να έχει κανείς την ευκαιρία να βουτήξει στις πτυχές αυτών των χαρακτήρων και στον εσωτερικό τους κόσμο είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να αναπτυχθούν και σχέσεις με το κοινό,” αναφέρει ο Peck. “Kαταφέρνεις πραγματικά να γνωρίσεις αυτούς τους χαρακτήρες, αλλά όσο είσαι ακόμα μέσα στο Enterprise έχει να κάνει κυρίως με την ομάδα των ανθρώπων με τους οποίους δουλεύεις για να πετύχεις έναν κοινό στόχο. Οπότε ναι πιστεύω ότι είναι μια πολύ όμορφη προσέγγιση.”

    Δύο απο τα απειλούμενα μέλη του πληρώματος στην πρεμιέρα τυγχάνει να είναι οι Chapel και M’Benga, που έχουν την ευκαιρία να αποκαλύψουν περισσότερα για το πως ήταν οι ζωές τους πριν το Enterprise. Ο Olusanmokun λέει ότι διαβάζοντας το σενάριο ενθουσιάστηκε με το πόσο πολύ του πρότειναν να συνεισφέρει. “Στο επεισόδιο 1 της σεζόν 2, είναι λες και ξαφνικά μεταφερθήκαμε σε αυτό το νέο μέρος, και έπρεπε να ανακτήσουμε ικανότητες που το κοινό δεν ήξερε ότι είχαμε,” εξηγεί. “Οπότε το να μπορώ εγώ να αποκαλύψω κάτι νέο για τον M’Benga ήταν πραγματικά υπέροχο. Και επίσης είναι κάτι που μου δείχνει ότι οι σεναριογράφοι και οι παραγωγοί ήταν έτοιμοι να εξερευνήσουν βαθύτερα όλους τους χαρακτήρες”.

    Ο Alonso Myers συμφωνεί και λέει ότι όλο αυτό ενδυναμώνει τα στοιχεία που κάνουν την Star Trek σειρά μοναδική. “Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι δεν χρειάζεται να καταλήγουμε να νιώθουμε ότι η σειρά ανήκει σε ένα άτομο και ότι όλοι οι υπόλοιποι απλώς περιμένουν τριγύρω,” αναφέρει. “O Anson είναι ένας υπέροχος αρχηγός καθώς και ένας υπέροχος άνθρωπος που δίνει σε όλους χώρο να κάνουν βήματα μπροστά.Δεν είναι ανασφαλής για αυτό. Γνωρίζει ότι εδώ είναι ένα μέρος για όλους. Και όταν έχεις αυτή την προσέγγιση, απλώς εξασφαλίζεις ότι όλοι θα δουλεύουν καλύτερα καθώς όλοι έχουν την ευκαιρία να είναι οι εαυτοί τους. Δεν θέλω να το υπεραναλύω, αλλά πραγματικά προσπαθούμε να μετατρέψουμε κάθε ένα [επεισόδιο] σε μια ευκαιρία για όλους να συμμετέχουν.

    Η σεζόν 2 του “Star Trek: Strange New Worlds” κάνει την πρεμιέρα της 17/06 στην Cosmote TV.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ