Παράταση οκτώ μηνών θα δοθεί στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας της ΔΥΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ραδιοφωνική εκπομπή. Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός  ανέφερε «Πήραμε απόφαση με τη ΔΥΠΑ χθες και δεχτήκαμε ένα αίτημα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα της ΔΥΠΑ για το Υπουργείο Περιβάλλοντος και για το Υπουργείο Μετανάστευσης επεκτείνονται για άλλους οκτώ μήνες. Ήταν 8μηνο το πρόγραμμα και γίνεται άλλους οκτώ μήνες».

Υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω πρόγραμμα αφορούσε στην πρόσληψη 2.260 ανέργων σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης -ΥΠΥΤ).

Ταυτόχρονα, Το υπουργείο έχει βάλει οριστικά τέλος στα σενάρια παράτασης της κοινωφελούς εργασίας των 25.000 ανέργων στους δήμους. Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγες μέρες αναφέρει οτι:

«Ολοκληρώθηκε, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, το πρόγραμμα «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, υπηρεσίες Υπουργείων και άλλους φορείς», καθώς συμπληρώθηκε η τετράμηνη παράταση που είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο (ΦΕΚ 797/Β/16-02-2023)».

Το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, αρχικής διάρκειας 8 μηνών, είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο 2022 και οδήγησε στην κάλυψη 19.148 θέσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 189 εκατ. ευρώ, τα οποία εξαντλήθηκαν.