Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Νέα ΚΥΑ για την Κοινωφελή Εργασία

    Νέα ΚΥΑ για την Κοινωφελή Εργασία

    Νέα ΚΥΑ για την Κοινωφελή Εργασία

    [ad id=”13289″]

    Τις λεπτομέρειες χρηματοδότησης των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας που αφορούν όμως μόνο τους δήμους που δεν βρίσκονται στους 51 που επιλέχθηκαν για τις δύο πρώτες φάσεις (17 και 34 αντίστοιχα), περιλαμβάνει τροποποιούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

    Σε αυτή τονίζεται ότι το πρόγραμμα και για τους υπόλοιπους Δήμους θα είναι οκτάμηνης διάρκειας και θα περιλαμβάνει εργασία και κατάρτιση για τους ωφελούμενους που θα προκύψουν. Όπως επισημαίνεται στην ΚΥΑ η συγκεκριμένη δράση, για το συχρηματοδοτούμενο σκέλος της, απευθύνεται στο σύνολο των Δήμων της χώρας εκτός:

    α) Των Δήμων που συμμετέχουν στις Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ με αριθ. 7/2016 και 10/2016.
    β) Των Δήμων της χώρας που υπάγονται στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου όσον αφορά τη δράση της απασχόλησης.

    Επίσης για το σκέλος της χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους η δράση απευθύνεται:
    α) Στους Δήμους της χώρας που υπάγονται στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, εκτός των Δήμων που συμμετείχαν στις Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ με αριθ. 7/2016 και 10/2016.
    β) Στους 51 Δήμους που συμμετείχαν στις Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ με αριθ. 7/2016 και 10/2016 μόνο στις ειδικότητες που εμπίπτουν στους τομείς αρμοδιότητας των υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του ΥΠΕΚΑΑ.

    [ad id=”6783″]

    Η Δράση αυτή αποσκοπεί:
    α) Στην επανασύνδεση των μακροχρονίως ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας.
    β) Στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων.
    γ) Στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών.
    δ) Στη σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

    Σε ειδικά αιτιολογημένες περιπτώσεις που εμπίπτουν στον τομέα αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το χρονικό διάστημα απασχόλησης των ωφελουμένωνδύναται να παραταθεί έως ένα μήνα και 15 ημερολογιακές ημέρες πέραν της προβλεπόμενης από την Πρόσκληση συνολικής χρονικής διάρκειας έκαστου προγράμματος και μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου προβλεπόμενου από την Πρόσκληση αριθμού ημερομισθίων. Η απασχόληση των ωφελουμένων που εμπίπτει σε τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών Χριστουγέννων, Πάσχα και θέρους εφόσον οι σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές.

    Η τροποποιούμενη ΚΥΑ γνωστοποιεί ότι από τις επιμέρους αλλαγές που εμπεριέχονται σε αυτή προκύπτει πρόσθετη ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, περίπου, για το τρέχον έτος. Έτσι, το σύνολο της δαπάνης διαμορφώνεται σε 108,7 εκατ. ευρώ που αναλύονται σε 88,1 εκατ. ευρώ για την απασχόληση και 20,6 εκατ. ευρώ για την κατάρτιση. Η δαπάνη αυτή θα διατηρηθεί μέχρι και το 2022 και στο βαθμό εξέλιξης του συγκεκριμένου Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ)

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ