Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Νέος ειδικός φόρος σε ακίνητα και καταθέσεις

    [lightbox thumb=”http://refreshnews.gr/wp-content/uploads/2015/02/ΕΝΦΙΑ.jpg”]

    Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ

    Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας προβλέπει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την επιβολή νέου ειδικού φόρου στα ακίνητα, αλλά και τις καταθέσεις.

    Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται προς κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ ανά άτομο.

    Η νέα προοδευτική κλίμακα δεν έχει αποφασιστεί, όμως σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η κατοχή ακινήτων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, τραπεζικών καταθέσεων, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών και άλλων στοιχείων που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά και όσων κάνουν δήλωση στη χώρα και κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό (αφού ληφθεί υπόψη και η φορολόγηση τους εκτός Ελλάδας), θα φορολογηθούν με φόρο μεγάλης περιουσίας βάσει του περιουσιολογίου.

    Σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό της αξίας των ακινήτων δεν θα χρησιμοποιηθούν οι αντικειμενικές αλλά οι πραγματικές αξίες, οι οποίες θα ενημερώνονται σε ετήσια βάση.

    Επίσης, ειδική φορολογία θα επιβληθεί και στα είδη και στις υπηρεσίες πολυτελούς διαβίωσης-κατανάλωσης, όπως σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ελικόπτερα, πισίνες και αυτοκίνητα.

    [ad id=”5586″]

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ