Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
More

    Οι 5 πιο ακατάλληλες στιγμές για να ζυγιστείς

    Οι 5 πιο ακατάλληλες στιγμές για να ζυγιστείς

    Η ζυγαριά μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την παρακολούθηση του βάρους σου, είτε επιδιώκεις να χάσεις βάρος είτε να το διατηρήσεις. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν στιγμές που τα αποτελέσματά της μπορεί να είναι παραπλανητικά και να προκαλέσουν σύγχυση. Οι μεταβολές στο βάρος σου μπορεί να οφείλονται σε παράγοντες όπως η κατακράτηση υγρών ή η αύξηση της μυϊκής μάζας, γεγονός που δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την πραγματική σου πρόοδο.

    Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η τακτική ζύγιση μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, καθώς σε κρατάει σε εγρήγορση σχετικά με τις αλλαγές στο σώμα σου. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να στηρίζεσαι αποκλειστικά στη ζυγαριά, καθώς το νούμερο που εμφανίζεται μπορεί συχνά να έχει αρνητική επίδραση στην ψυχολογία σου. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η πρόοδος δεν εξαρτάται μόνο από το βάρος, αλλά και από τη φυσική σου κατάσταση και την ψυχολογική σου ευεξία. Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με την ειδικό στη διατροφή και την υγεία, Lindsay Worley, όπου είναι καλύτερο να αποφεύγεις τη ζυγαριά.

    5 πιο ακατάλληλες στιγμές για να ζυγιστείς

    1. Μια εβδομάδα πριν από την αρχή της περιόδου:

    Κατά την περίοδο αυτή, παρατηρείται αύξηση των επιπέδων προγεστερόνης. Αυτή η ορμονική αλλαγή μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών και φούσκωμα, με αποτέλεσμα μια πιθανή προσωρινή αύξηση του βάρους. Είναι κάτι παροδικό, οπότε μην ανησυχείς.

    2. Αμέσως μετά την προπόνηση:

    Μην ανησυχείς αν η ζυγαριά δείξει μικρότερη τιμή. Αυτό συμβαίνει λόγω της απώλειας νερού από τον οργανισμό σου μέσω της εφίδρωσης. Είναι μια φυσιολογική αντίδραση στην έντονη σωματική δραστηριότητα.

    3. Όταν αντιμετωπίζεις πρόβλημα δυσκοιλιότητας:

    Όταν δεν μπορείς να λειτουργήσεις σωστά, μπορεί να παρατηρήσεις αύξηση στο βάρος σου. Αυτό το επιπλέον βάρος δεν προέρχεται από λίπος, αλλά από συσσωρευμένα περιττώματα στο παχύ έντερο.

    4. Μετά από ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο/ διακοπές:

    Είναι φυσικό να αποκλίνεις από το πρόγραμμά σου όταν διασκεδάζεις ή βρίσκεσαι σε διακοπές. Απλώς απόλαυσε τη στιγμή και επέστρεψε στην κανονική σου διατροφική ρουτίνα όταν είναι η κατάλληλη στιγμή.

    5. Μετά από μια πτήση ή μια κουραστική ημέρα ταξιδιού:

    Αν παραμένεις καθιστή για αρκετές ώρες, είναι πιθανό να παρατηρήσεις μια μικρή αύξηση στο βάρος σου. Οι πολύωρες μετακινήσεις επηρεάζουν την ισορροπία των υγρών στον οργανισμό σου, κάτι που μπορεί να αποτυπωθεί στη ζυγαριά.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ