Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Πάγκρεας: Τι πρέπει να κάνετε για το προστατεύσετε

    Το πάγκρεας αποτελεί τμήμα του πεπτικού συστήματος και είναι επιφορτισμένο με τη μετατροπή των τροφίμων σε ενέργεια, για αυτό είναι απαραίτητη η προστασία του.

    Παίζει βασικό ρόλο στην παραγωγή ινσουλίνης και τον έλεγχο του διαβήτη, αλλά και την πέψη, καθώς είναι υπεύθυνο για την παραγωγή πεπτικών ενζύμων, τα οποία απαιτούνται για τη διάσπαση των λιπών.

    Λόγω της βαθιάς θέσης του, οι ασθενείς με νοσήματα του παγκρέατος εντοπίζονται συχνά σε προχωρημένο στάδιο. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που ο καρκίνος του παγκρέατος αποτελεί μια από τις πιο θανατηφόρες μορφές καρκίνου με το ποσοστό επιβίωσης των πασχόντων να κυμαίνεται γύρω στο 5%.

    Είναι λοιπόν σημαντικό να λαμβάνετε τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία του σημαντικού οργάνου, τα οποία συνοψίζονται στα εξής:

    Ναι στον καφέ αλλά με μέτρο: Η καφεΐνη προκαλεί αφυδάτωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή στο πάγκρεας. Είναι σημαντικό να πίνετε 8 με 10 ποτήρια νερό την ημέρα. Από την άλλη, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως ένα οξύ που υπάρχει φυσικά στον καφέ παρουσιάζει στο εργαστήριο ισχυρή κατασταλτική επίδραση κατά των ενώσεων που συνδέονται με το θάνατο των παγκρεατικών κυττάρων. Επίσης, είδαν ότι η καφεΐνη μπορεί και προστατεύει με τον ίδιο τρόπο, αλλά σε μικρότερο βαθμό, τα παγκρεατικά κύτταρα.

    Υγιεινή διατροφή: Το πρόχειρο φαγητό ενοχοποιείται για πολλά προβλήματα υγείας. Περιέχει πολλά λιπαρά και βλαβερές ουσίες, που βλάπτουν άμεσα το πάγκρεας. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι μια κακή διατροφή πλούσια σε ανθυγιεινά τρόφιμα προκαλεί καρκίνο στο πάγκρεας. Αντίθετα, η υγιεινή διατροφή και συγκεκριμένα τα σταυρανθή λαχανικά, όπως μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας από πιθανούς όγκους στο πάγκρεας.

    Αποτοξίνωση: Το πάγκρεας είναι υπεύθυνο για την παραγωγή ενζύμων που σας βοηθούν να χωνέψετε. Όταν όμως «βάλλεται» από τις τοξίνες της ανθυγιεινής διατροφής, αρχίζουν να εμφανίζονται προβλήματα. Μία στο τόσο είναι σημαντικό να κάνετε αποτοξίνωση. Για δέκα μέρες, προσπαθείτε να πίνετε δέκα ποτήρια νερό την ημέρα, καθώς και χυμούς λαχανικών και αφεψήματα που ωφελούν το πάγκρεας. Είναι επίσης σημαντικό να ακολουθείτε διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, η οποία περιλαμβάνει άφθονα φρούτα όπως πορτοκάλια, ακτινίδια, μάνγκο, φράουλες.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ