Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Σχολική κάρτα: Σήμερα η πρώτη δήλωση στο self-testing.gov.gr για τον αγιασμό

    Λίγες ώρες έμειναν για να ανοίξουν τα σχολεία, αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι και τον αγιασμό αύριο το πρωί, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Σήμερα οι μαθητές δηλώνουν το… πρώτο self test της χρονιάς, στο self-testing.gov.gr, όλα τα μέτρα για το άνοιγμα.

    Κάθε μαθητής θα προμηθεύεται έξι δωρεάν self tests με τα οποία θα καλύπτει τις ανάγκες ελέγχου των τριών πρώτων εβδομάδων, ενώ το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

    Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, δηλαδή για αύριο Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, το self test πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9, δηλαδή είτε την Κυριακή, είτε την Δευτέρα πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

    Ο έλεγχος με self-test είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

    Βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου).Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος.

    Η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ