Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Θερμίδες: Ποιες δραστηριότητες του Σαββατοκύριακου τις καίνε

    Τι θα γινόταν σας έλεγα ότι μπορείτε να κάψετε θερμίδες αυτό το Σαββατοκύριακο χωρίς πολλή προσπάθεια;

    Ανάμεσα στη δουλειά, στα παιδιά, στις υποχρεώσεις, στις δουλειές στο σπίτι, στις κοινωνικές συναναστροφές και στο πολύτιμο «me time», μερικές φορές το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας είναι να βρείτε χρόνο για προπόνηση.

    Ωστόσο υπάρχει περίπτωση να γυμνάζεστε και να μην το ξέρετε…

    Στην πραγματικότητα, μπορείτε μέσα από απλές καθημερινές δραστηριότητες να κάψετε περισσότερες θερμίδες από όσες νομίζετε χάρη στο NEAT (Non-exercise activity thermogenesis), τη θερμογένεση που προκύπτει από οτιδήποτε κατά τη διάρκεια της ημέρας που δεν είναι ύπνος, φαγητό ή σκόπιμη άσκηση.

    Εάν συγκεντρώσετε τα λεπτά που αφιερώνετε στις παρακάτω δραστηριότητες, πιθανότατα να συνειδητοποιήσετε ότι είναι αρκετά και μπορεί να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους:

    Βόλτα

    Ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που κάνουν 8.000 βήματα (περίπου 3 χιλιόμετρα) την ημέρα μία ή δύο φορές την εβδομάδα απολαμβάνουν σχεδόν τα ίδια οφέλη για την καρδιαγγειακή τους υγεία, με τα άτομα που το κάνουν σχεδόν κάθε μέρα.

    Μπορείτε να πετύχετε αυτόν τον στόχο πολύ εύκολα…

    • Παρκάροντας λίγο πιο μακριά το αμάξι και περπατώντας ως το σπίτι. Εάν χρησιμοποιείτε μέσα μαζικής μεταφοράς, κατεβείτε 1-2 στάσεις πιο μακριά και περπατήστε την υπόλοιπη διαδρομή.
    • Διανύοντας μεγαλύτερη απόσταση περπατώντας με τα ψώνια στο χέρι.  Τρεις ώρες περπάτημα στα μαγαζιά με χαλαρό ρυθμό καίει περίπου 2.092 kJ (500 θερμίδες).
    • Φέρτε τις τσάντες του σουπερμάρκετ ανά δύο (και όχι όλες μαζί) για να «γράψετε» περισσότερα βήματα.
    • Χρησιμοποιώντας τη σκάλα αντί του ασανσέρ.
    • Περπατώντας ενώ μιλάτε στο κινητό.
    • Κάνοντας μεγαλύτερες ή περισσότερες βόλτες το σκύλο σας. Τριάντα λεπτά περπάτημα παρέα με τον αγαπημένο σας φίλο είναι αρκετά για να κάψετε περίπου 418 kJ (100 θερμίδες). Ενώ το παιχνίδι μιας ώρας με έναν δραστήριο σκύλο ή μια παιχνιδιάρικη γάτα μπορεί να κάψει έως και 1.138 kJ (272 θερμίδες).
    • Κάνοντας μια βόλτα στο τετράγωνο μετά το μεσημεριανό με τα πόδια ή το ποδήλατο.

    Γενική στο σπίτι

    Σαββατοκύριακο και καθάρισμα πάνε παρέα. Και είναι λογικό ότι εκ των πραγμάτων θα συμπυκνώσουμε τις δουλειές του σπιτιού μέσα σε δυο μέρες, αφού οι υποχρεώσεις δεν αφήνουν περιθώρια για τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

    Τα καλά νέα είναι ότι κερδίζει και το σώμα σας μέσα από αυτή τη διαδικασία.

    Μισή ώρα γενικού καθαρισμού, όπως ξεσκόνισμα, καίει περίπου 444 kJ (106 θερμίδες). Η χρήση ηλεκτρικής σκούπας καίει περίπου 293 kJ (70 θερμίδες), ενώ το πλύσιμο και το δίπλωμα των ρούχων καίνε άλλες 293 kJ (70 θερμίδες).

    Και μην κάνετε μόνο τα πάνω-πάνω, καθαρίστε και κάτω από τα έπιπλα. Μπορείτε να κάψετε έως και  1.423 kJ (340 θερμίδες) την ώρα μετακινώντας τα. Θυμηθείτε να σηκώνετε τα έπιπλά σας με τα πόδια και όχι με τη μέση σας για να μην τραυματιστείτε.

    Διασκέδαση

    Είναι σαββατοκύριακο, φυσικά και θα διασκεδάσετε, άλλωστε το αξίζετε μετά από μια τόσο κουραστική εβδομάδα.

    Καλέστε φίλους στο σπίτι και κάντε τους το τραπέζι για να κάψετε θερμίδες προετοιμάζοντας το γεύμα και γελώντας.

    Τριάντα λεπτά μαγειρικής καίει περίπου 293 kJ (70 θερμίδες), ενώ 15 λεπτά έντονου γέλιου μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε έως και 167 kJ (40 θερμίδες).

    Μπορείτε, επίσης, να βγείτε έξω, να ακούσετε μουσική και να χορέψετε.

    Ο χορός αποτελεί μία από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις, ισάξια με το περπάτημα, την κολύμβηση, το ποδήλατο. Αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού και συμβάλλει στην απώλεια κιλών.

    Ακόμα κι εάν δεν το έχετε με το χορό και απλά στέκεστε όσο τραγουδάτε μπορεί να κάψετε περίπου 569 kJ (136 θερμίδες) την ώρα.

    Πηγή: VITA

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ