Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Tips για να χαλαρώσεις με το κινητό και να έχεις έναν ποιοτικό ύπνο

    Εάν θέλεις να προστατεύσεις την ποιότητα του ύπνου σου και πραγματικά να εξασφαλίσεις την ξεκούραση που είναι απαραίτητη για τον οργανισμό και το μυαλό σου, η έκθεση σε οθόνες πριν πέσεις στο κρεβάτι είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξεις.

    Ωστόσο, αν είναι αδύνατον να αλλάξεις συνήθεια σου προτείνουμε 5 tips που θα σε βοηθήσουν να χρησιμοποιήσεις έξυπνα το κινητό σου για έναν καλύτερο ύπνο.

    Σκέψου την επιλογή γυαλιών οράσεως που προστατεύουν από το blue light

    Δεν έχουν όλες οι συχνότητες του φωτός την ίδια επίδραση στον οργανισμό μας και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η έκθεση σε blue light που παράγουν οι οθόνες μας είναι αυτό που μπορεί να διαταράξει τον εσωτερικό μας κιρκάδιο ρυθμό.

    Έρευνες έχουν δείξει πως αυτού του είδους τα γυαλιά, με φακούς που προστατεύουν από το blue light, μπορούν να μειώσουν την επίδραση όλων εκείνων των παραγόντων που «σαμποτάρουν» την ξεκούρασή μας και τη παραγωγή της μελατονίνης στο σώμα μας.

    Ας είμαστε προσεκτικοί ως προς το άσκοπο σκρολάρισμα των σόσιαλ μήντια

    Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center το πολύ επτά στους δέκα Αμερικανούς χρησιμοποιούν σόσιαλ μήντια. Ενώ δεν είναι εγγενώς κακό να τσεκάρουμε το Facebook, το Instagram και το Twitter πριν πάμε να κοιμηθούμε, η Ρόμπινς υπογραμμίζει ότι η χρήση των σόσιαλ μήντια ακριβώς πριν πέσουμε για ύπνο μπορεί να οδηγήσει σε μια νύχτα χωρίς ξεκούραση.

    «Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για τα κοινωνικά μέσα είναι να χάσουμε τον έλεγχο», λέει. Δηλαδή, ενώ μπορούμε να επιλέξουμε με ποιους είμαστε φίλοι στο Facebook, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι δημοσιεύουν ή τις στοχευμένες διαφημίσεις ή ενημερώσεις ειδήσεων που εμφανίζονται στη ροή μας ή αν κάποιος δημοσιεύσει κάτι που μας ενοχλεί.

    Εφαρμογή διαλογισμού

    Η χρήση του τηλεφώνου μας στο κρεβάτι δεν είναι λόγος να ντρεπόμαστε. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν εφαρμογές διαλογισμού ως τρόπο να κοιμηθούν. Σε αυτήν την περίπτωση το τηλέφωνο είναι κάτι περισσότερο από ένα τηλέφωνο, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για ύπνο.

    Εφαρμογές διαλογισμού με δυνατότητα λήψης, όπως το Headspace, το Shine και το Calm, διδάσκουν τους αρχάριους πώς να διαλογίζονται και τη σημασία της πρακτικής, και προσφέρουν επίσης καθοδηγούμενους διαλογισμούς για χρήστες όλων των επιπέδων.

    Ας ρυθμίσουμε ένα ξυπνητήρι για ύπνο

    Ας επωφεληθούμε από τη λειτουργία του ξυπνητηριού του τηλεφώνου μας ρυθμίζοντας ένα ξυπνητήρι για την ώρα του ύπνου. Με αυτόν τον τρόπο, εάν βρισκόμαστε «χωμένοι» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν πρέπει να ετοιμαστούμε για ύπνο, ένας βραδινός συναγερμός μπορεί να μας υπενθυμίσει να σταματήσουμε το σκρολάρισμα.

    Ας ακούσουμε ιστορίες στο τηλέφωνό μας πριν κοιμηθούμε

    Πρόκειται για μια μέθοδο που ακολουθούμε στην παιδική ηλικία αλλά που μπορεί να εφαρμοστεί και αργότερα. Μπορούμε να κατεβάσουμε προγράμματα αφήγησης στο smartphone μας που μπορούν να μας διευκολύνουν στο να κοιμηθούμε. Εφαρμογές όπως το Audible και το Libby επιτρέπουν στους χρήστες να κατεβάζουν μια σειρά από ηχητικά βιβλία για ακρόαση, συμπεριλαμβανομένων των μπεστ σέλερ, παιδικών βιβλίων, έργων μη μυθοπλασίας και συλλογών διηγήσεων.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX