Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Το Netflix αλλάζει τον τρόπο μέτρησης των Top 10

    Το Netflix έκανε μεγάλες αλλαγές για να μετρήσει ποια από τα projects του είναι πιο δημοφιλή και διαμόρφωσε αρκετά τις λίστες του.

    Έτσι, σύμφωνα με το Deadline, εκτός από τις ώρες που προβλήθηκε κάποια σειρά ή ταινία, πλέον θα βλέπουμε και τον κατά μέσο όρο “θεάσεων” (views), το οποίο προέρχεται από την διαίρεση του συνολικού χρόνου ενός project με το πόσες ώρες προβλήθηκε. Επιπλέον, ο κύκλος μιας σειράς ή ταινίας άνοιξε και πλέον, αντί να μετράει μόνο την απόδοση μέσα στο χρονικό διάστημα των 28 ημερών, θα το μετράει μέσα στο χρονικό διάστημα των 91 ημερών.

    Αυτό σημαίνει ότι όλες οι λίστες – συμπεριλαμβανομένων και αυτών των πιο δημοφιλή project στην ιστορία της συνδρομητικής – άλλαξαν και πλέον έχουμε την εξής μεγάλη διαμόρφωση: Στις αγγλόφωνες σειρές, το “Wednesday” έρχεται πρώτο και ξεπερνά το “Stranger Things 4”. Όπως φαίνεται, η σειρά προβλήθηκε περισσότερες φορές, παρά το γεγονός ότι έχει τη μισή διάρκεια από την τέταρτη σεζόν του πασίγνωστου “Stranger Things”. Τα “Squid Game”, “Red Notice” και “Troll” κρατάνε ακόμα τις πρωτιές τους.

    Το Netflix αλλάζει τον τρόπο μέτρησης των Top 10
    Οι δημοφιλέστερες σειρές του Netflix (μέσω Netflix).

    Η εν λόγω αλλαγή δίνει μια fighting chance στις μικρότερες σειρές, αυτές που φέρουν μισάωρα επεισόδια ή λιγότερα επεισόδια. Νέες εισαγωγές, όπως βλέπουμε πιο πάνω, είναι τα “The Watcher” και “The Queen’s Gambit”, ενώ από την λίστα έφυγαν τα “Lucifer” και “Inventing Anna”.

    Τέλος, να πούμε ότι το ‘άνοιγμα’ του κύκλου ζωής δίνει μια ακόμα ευκαιρία στο “Queen Charlotte” να βρεθεί στην δεκάδα, όπως οι δύο σεζόν του “Bridgerton”. Η μίνι-σειρά έκανε πρεμιέρα πριν από 47 μέρες, άρα της έχουν μείνει άλλες 44 μέχρι το τελικό της σκορ.

    Ρίξτε μια ματιά σε ό,τι φέρουν τα Amazon, ΗΒΟ, Apple TV+, Disney+, Paramount+ και Netflix τον μήνα που διανύουμε και στη γνώμη μας για τις σειρές που ολοκληρώθηκαν τον Μάιο. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα από το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό τοπίο.


    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ