Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Τουρκία: Αναβλήθηκε ξαφνικά η επίσκεψη του Ιρανού προέδρου στην Άγκυρα

    Θα συζητούσε με τον Ερντογάν για τον πόλεμο στη Γάζα

    Η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί στην Τουρκία τελικά αναβλήθηκε, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Tasnim την Τρίτη (28/11) χωρίς όμως να διευκρινίσει τους λόγους.

    «Το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, αλλά αναβλήθηκε για άλλη ημερομηνία» επεσήμανε χαρακτηριστικά το πρακτορείο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το AFP και το Reuters.

    Νωρίτερα σήμερα η τουρκική προεδρία είχε ανακοινώσει την αναβολή της επίσκεψης Ραϊσί χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

    «Στόχος της επίσκεψης είναι Άγκυρα και Τεχεράνη να συμφωνήσουν σε κοινή θέση στον πόλεμο στη Γάζα» είχε πει ο Ερντογάν

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει στα μέσα Νοεμβρίου την επίσκεψη του Ιρανού ομολόγου του, επισημαίνοντας ότι στόχος της είναι Άγκυρα και Τεχεράνη να συμφωνήσουν σε κοινή θέση στον πόλεμο στη Γάζα.

    «Ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί έρχεται στην Τουρκία στις 28 Νοεμβρίου», είχε δηλώσει ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από περιφερειακή σύνοδο στο Ριάντ, στις 11 Νοεμβρίου.

    Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονταν μέχρι και χθες στην επίσκεψη αυτή. Την Κυριακή οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.

    Τουρκία Ιράν

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ