Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το YouTube δεν θα… πληρώνει πλέον κανάλια με λιγότερα από 10.000 views

    Youtube

    Στόχος των υπευθύνων της πλατφόρμας είναι να προστατέψει τους δημιουργούς πρωτότυπου περιεχομένου.

    [ad id=”13289″]

    Πριν από πέντε χρόνια το YouTube έδωσε την ευκαιρία πρακτικά στον καθένα να συνεργαστεί μαζί του, επιτρέποντάς του να ανεβάζει βίντεο στην πλατφόρμα και με αυτό τον τρόπο να κερδίζει χρήματα. Αυτό το μοντέλο λειτουργίας δεν ωφέλησε μόνο τους YouTubers, που απέκτησαν έτσι μια επιπλέον πηγή εσόδων, ή έκαναν ακόμα και το χόμπι τους επάγγελμα, αλλά και την ίδια την υπηρεσία, φέρνοντας σε αυτή περισσότερο κόσμο σε μια κρίσιμη εποχή για το Internet.

    Το κακό όμως είναι ότι έτσι δόθηκε και η ευκαιρία σε κάποιους… πονηρούς, να κερδίσουν χρήματα ανεβάζοντας περιεχόμενο που περιλαμβάνει πνευματική ιδιοκτησία άλλων, καπηλευόμενοι τη μεγάλη του απήχηση για προσωπικό τους όφελος. Για παράδειγμα, πολλοί κοινοποιούν στο YouTube βίντεο που περιέχουν μουσική άλλων δημιουργών. Οι χρήστες, θέλοντας να ακούσουν το σχετικό τραγούδι, τα ανοίγουν και με αυτό τον τρόπο ο uploader κερδίζει ευκαιριακά χρήματα.

    [ad id=”6783″]

    Για να καταπολεμήσει αυτό το φαινόμενο, το YouTube ανακοίνωσε μια αλλαγή στη λειτουργία του. Έτσι, από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να πάρει χρήματα από την υπηρεσία, παρά μόνο αν το YouTube κανάλι του έχει δεχτεί συνολικά πάνω από 10.000 επισκέψεις! Οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι αυτό το μέτρο θα τους δώσει τον απαραίτητο χρόνο για να ελέγχουν λεπτομερώς κάθε account, για να σιγουρευτούν ότι αποτελεί μια έγκυρη και αυθεντική προσπάθεια.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ