Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ύπνος: Με αυτή την τακτική θα καταφέρεις να κοιμηθείς σε ελάχιστα λεπτά

    Η απαιτητική καθημερινότητα επιτάσσει ξεκούραστο ύπνο για μια υγιή ζωή και ένα καθαρό μυαλό. Ωστόσο, οι αϋπνίες ταλαιπωρούν αρκετό κόσμο, που δίνει πραγματική «μάχη» για να κοιμηθεί καλά κάθε βράδυ.

    Μάλιστα, πολλές φορές φαίνεται πως αντί να χαλαρώνει, πετυχαίνει το αντίθετο αποτέλεσμα και καταλήγει να στριφογυρίζει στο κρεβάτι όλη τη νύχτα.

    Αν και εσύ ανήκεις στη κατηγορία αυτών που δυσκολεύονται να κοιμηθούν, σου έχουμε την τεχνική για να σε παίρνει ο ύπνος μέσα σε δύο λεπτά.

    Έρχεται από μία στρατιωτική μέθοδο που αναπτύχθηκε ειδικά για περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει άνεση χρόνου και χώρου για έναν σωστό ύπνο.

    Η βασική ιδέα είναι να ηρεμήσεις το σώμα σου και να θέσεις σε αδράνεια κάθε σημείο του, από κεφάλι, μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών.

    Ύπνος: Με αυτή την τακτική θα καταφέρεις να κοιμηθείς σε ελάχιστα λεπτά

    Ξεκινώντας από το κεφάλι πρέπει να χαλαρώσεις κάθε τμήμα του ξεχωριστά. Χαλάρωσε τα μάτια σου, το σαγόνι και μάγουλά σου και επικεντρώσου στην αναπνοή σου.

    Ήρθε η ώρα να προχωρήσεις στον λαιμό και τους ώμους σου. Ενώ είσαι ξαπλωμένος ανάσκελα, βεβαιώσου ότι δεν είναι σφιγμένοι οι ώμοι σου και άστους χαλαρούς όσο πιο χαμηλά γίνεται σε σχέση με τον κορμό σου. Το ίδιο χαλαρά άσε και τα χέρια σου με τις παλάμες να ακουμπούν το στρώμα και τα δάχτυλα των χεριών σου, όσο πιο ανοιχτά γίνεται.

    Επίσης, χαλάρωσε το στήθος σου και το στομάχι σου και άφησε αυτό το συναίσθημα να προχωρήσει προς τα κάτω κατά μήκος των ποδιών σου.

    Συγχρόνως, φρόντισε να «καθαρίσεις» το μυαλό σου από στρεσογόνες σκέψεις. Αν δυσκολεύεσαι δημιούργησε στο μυαλό σου κάποιο σενάριο ηρεμίας. Αν η προσοχή σου αρχίσει να αποσπάται, επανέλαβε για 10 περίπου δευτερόλεπτα τη φράση «μην σκέφτεσαι, μην σκέφτεσαι». Αν δεν πιάσει με την πρώτη βραδιά που θα το δοκιμάσεις, μην απογοητευτείς και δοκίμασε ξανά.

    Σύμφωνα με στρατιωτικούς ψυχολόγους και ψυχιάτρους αυτή η μέθοδος μπορεί να λειτουργήσει σχεδόν σε όλους μετά από 6 εβδομάδες. Αυτό ισχύει ακόμα και σε περιπτώσεις κρίσεων αϋπνίας με το 96% όσων το έχουν δοκιμάσει να καταφέρνουν να κοιμηθούν μετά από μόλις 2 λεπτά.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ