Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Αυλαία για το Marco Polo

     

    Αυλαία για το Marco Polo

    Netflix και The Weinstein Co. αποφάσισαν να βγάλουν την πανάκριβη παραγωγή από την πρίζα, μια και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα

    Οι δημιουργοί του “Marco Polo” ήταν σαν να μην ήθελαν να συμπαθήσουμε τη σειρά. Για αρχή, έκαναν πολύ κακή επιλογή πρωταγωνιστή, μια και ο Λορένζο Ρικέλμι που κλήθηκε να αναλάβει τον ομώνυμο ρόλο πλατσούριζε σε πολύ ρηχά νερά. Στον δεύτερο κύκλο, αναγνωρίστηκε το λάθος. Ήταν πολύ αργά να αλλάξει ο πρωταγωνιστής, ωστόσο, οι παραγωγοί πολύ έξυπνα στράφηκαν στα ατού της σειράς: σε μικρότερο βαθμό στον Εκατόματο (Τομ Γου), τον τυφλό Σαολίν μοναχό που υπηρετούσε στην αυλή του Κουμπλάι Χαν (μάλιστα τέτοια εποχή πέρυσι το Netflix κυκλοφόρησε ένα επεισόδιο-αφιέρωμα στο πώς κατέληξε εκεί), και πολύ περισσότερο στον Κουμπλάι Χαν (απολαυστικός Μπένεντικτ Γουόνγκ στον ρόλο), τον ηγέτη των Μογγόλων που μόλις είχε καταφέρει να υποτάξει τους αντιπάλους του στην Κίνα.

    Παρ’ όλα αυτά η δεύτερη σεζόν είχε ορισμένες αδυναμίες στο σενάριο που δεν επέτρεψαν στη σειρά να απογειωθεί, όπως θα ήθελαν εκεί στο Netflix – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η σειρά ήταν κακή και δεν βλεπόταν. Τα σύννεφα είχαν ήδη αρχίσει να μαζεύονται πάνω από την παραγωγή όταν κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Γουόνγκ θα εγκατέλειπε τη σειρά για να συμμετάσχει σε άλλα πρότζεκτ. Από την άλλη πλευρά, η πανάκριβη παραγωγή (100 εκατ. δολάρια η κάθε σεζόν) δεν κατάφερε να προσελκύσει το ευρύ κοινό που ήλπιζε το Netflix.

    Τον… επικήδειο έγραψε η αντιπρόεδρος περιεχομένου του Netflix, Σίντι Χόλαντ, η οποία ανέφερε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας στο “Marco Polo”, από τους ηθοποιούς, των οποίων η απόδοση ήταν συναρπαστική και κορυφαία μέχρι τους αφοσιωμένους παραγωγούς, συμπεριλαμβανομένων των Τζον Φάσκο, Νταν Μίναχαν, Πάτρικ Μακμάνους και του συνεργείου τους, οι οποίοι κατέθεσαν την ψυχή τους στην σειρά. Και ασφαλώς [να ευχαριστήσουμε] τον Χάρβεϊ [Γουάινσταιν], τον Ντέιβιντ [Γκλάσερ] και τους φίλους μας στην The Weinstein Co., που ήταν σπουδαίοι συνεργάτες από την αρχή».

    marco-polo-1

    Το Netflix δεν συνηθίζει να κόβει παραγωγές του – οι περισσότερες άλλωστε μετρούν δύο με τρεις κύκλους. Στη σύντομη λίστα του περιλαμβάνονται το “Bloodline”, που θα ολοκληρωθεί με την τρίτη σεζόν του, καθώς και το “Hemlock Grove”, το οποίο ολοκληρώθηκε σε τρεις κύκλους. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο γίγαντας του streaming έχει αρχίσει να μαζεύεται. Μόνο για το 2017 έχει ανακοινώσει ότι θα δαπανήσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή περιεχομένου (ένα δισ. παραπάνω σε σύγκριση με φέτος), άρα ετοιμαστείτε για τρελό binge-watching.

    Από την άλλη πλευρά, και η The Weinstein Co. χαράσσει τη δική της πορεία. Μόλις πρόσφατα ανέλαβε δύο φιλόδοξα πρότζεκτ για λογαριασμό της Amazon: μία δραματική σειρά σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ («Οδηγός διαπλοκής», «Οδηγός αισιοδοξίας») και πρωταγωνιστές τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Τζουλιάν Μουρ και μία άλλη δραματική σειρά με την υπογραφή του Μάθιου Γουάινερ (“Mad men”).

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ