Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
More

  Βόλος: Πόσος καιρός θα χρειαστεί για την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης – Η προσωρινή λύση για σπίτια και επιχειρήσεις

  Στον Βόλο το πρόβλημα της αποκατάστασης της υδροδότησης μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel φαίνεται ότι είναι πολύπλοκο. Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος έχει αναφέρει ότι η υδροδότηση θα αποκατασταθεί πλήρως μετά από 15 με 20 ημέρες.

  Ωστόσο οι τεχνικοί της ΕΥΔΑΠ, η οποία κλήθηκε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να εξετάσει την κατάσταση, διαπίστωσαν ότι έχει καταστραφεί σχεδόν ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης. Νερό τρέχει από τις βρύσες στα σπίτια του Βόλου αλλά χλωριώνεται και δεν είναι πόσιμο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι τεχνικοί της ΕΥΔΑΠ υπολογίζουν ότι θα χρειαστούν 6 με 12 μήνες για να αποκατασταθεί το πρόβλημα της υδροδότησης του Βόλου και το δίκτυο να επανέλθει στην κατάσταση που βρισκόταν πριν την κακοκαιρία.

  Έτσι η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αναζήτησε μία προσωρινή λύση για να τροφοδοτηθούν με νερό τα σπίτια αλλά και οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Βόλου, όπως γαλακτοβιομηχανίες και βιομηχανίες τροφίμων, που χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες νερού. Η πρώτη επιλογή ήταν μέσω αφαλάτωσης του νερού και η δεύτερη με την κατασκευή ενός ταχυδιυλιστηρίου με τεχνολογία που εφαρμόζει η ΕΥΔΑΠ στην Ελλάδα.

  Ο δήμος Βόλου, η κυβέρνηση και η ΕΥΔΑΠ, φαίνεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να έχουν συμφωνήσει στην λύση του ταχυδιυλιστηρίου που είναι και η πιο οικονομική. Αναμένεται να κοστίσει λιγότερο από 200.000 ευρώ και θα μπορέσει να εγγυηθεί την τροφοδοσία των νοικοκυριών και των βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ