Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το επικό φινάλε του 6ου Κύκλου του Game Of Thrones: Ο πραγματικός Βασιλιάς αποκαλύπτεται

    got10_main

    Αν το 9ο και προτελευταίο επεισόδιο της 6ης σεζόν του Game Of Thrones ήταν έπος, τότε το τελευταίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κάθε προηγούμενο.

    Το φινάλε της συγκλονιστικής σειράς που μεταδόθηκε αποκλειστικά από τα κανάλιαNovacinema μας έδωσε απαντήσεις, μας δημιούργησε νέα ερωτηματικά, αλλά κυρίως έθεσε τις βάσεις για μία ακόμα πιο συγκλονιστική συνέχεια την οποία όμως, δυστυχώς, θα κάνουμε περίπου έναν χρόνο να δούμε.

    Ακολουθούν spoilers από το 10ο επεισόδιο οπότε αν δεν το έχετε δει μπορείτε, κάπου εδώ, να αποχωρήσετε

    Η… τρελή Βασίλισσα

    Το επικό φινάλε του 6ου Κύκλου του Game Of Thrones: Ο πραγματικός Βασιλιάς αποκαλύπτεται

    Το φινάλε ξεκίνησε στο Κινγκς Λάντινγκ με τον Τόμεν, την Σέρσεϊ την Μάρτζορι και τον Σπουργίτη να ετοιμάζονται για τη δίκη. Βασικά έτσι φαίνονταν, γιατί η Σέρσεϊ δεν ετοιμάζονταν γι’ αυτήν όπως ανακαλύψαμε αργότερα.

    Η δίκη λοιπόν ξεκίνησε χωρίς την παρουσία της, αλλά και αυτή του Τόμεν που ενώ ετοιμαζόταν να πάει στη Σέπτα κρατήθηκε στο παλάτι από το «Βουνό». Ο Λόρας αφού εξομολογήθηκε τις αμαρτίες του και απαρνήθηκε το όνομα και την κληρονομιά του, σημαδεύτηκε και υποσχέθηκε να αφιερώσει τη ζωή του στους επτά θεούς.

    Ήρθε η ώρα να δικαστεί η Σέρσεϊ, η οποία ακόμα δεν είχε εμφανιστεί κι εκεί η Μάρτζορι άρχισε να … μυρίζεται πως κάτι δεν πάει καλά και φώναξε στο αρχι -Σπουργίτη να φύγουν από το κτήριο. Δυστυχώς για εκείνους δεν την άκουσαν.

    Τα «πουλάκια» του Βάρυς, τα μικρά ορφανά είχαν ενημερώσει την Σέρσεϊ για το υγρό πυρ που είχε κρύψει ο «τρελός Βασιλιάς» κάτω από την πόλη. Ένα κερί και… μπουμ. Η Σέρσεϊ έπινε το κρασάκι της, ενώ έβλεπε από το παράθυρο τη Σέπτα, με όλους τους εχθρούς της, να τινάζεται στον αέρα.

    Πάνε οι Ταϊρέλ, πλην της γιαγιάς, πάει και ο αρχισπουργίτης με τα σπουργίτια του.

    Πάει όμως και ο Τόμεν, ο οποίος μετά από αυτό που έκανε η μητέρα του έβγαλε το στέμμα και βούτηξε από το παράθυρο!

    Στο τέλος του επεισοδίου είδαμε την Σέρσεϊ να κάθεται στο θρόνο, ως η νέα Βασίλισσα με τον Τζέιμι που μόλις έχει επιστρέψει στο Κίνγκς Λάντινγκ να την κοιτάζει με απογοήτευση. Εδώ που τα λέμε πέρασε μια ζωή με όλο τον κόσμο να τον αποκαλεί «Βασιλοσφαγέα» και να τον περιφρονεί ακριβώς γιατί προσπάθησε να αποτρέψει αυτό που τελικά έκανε η αδελφή του. Να τινάξει την πόλη στον αέρα…

    [ad id=”6783″]

    Η Σταρκ εκδικούνται

    Το επικό φινάλε του 6ου Κύκλου του Game Of Thrones: Ο πραγματικός Βασιλιάς αποκαλύπτεται

    Ο Τζέιμι πριν επιστρέψει στο Κίνγκς Λάντινγκ και την αγαπημένη του αδελφή γλεντούσε με τους Φρέι για την κατάκτηση του Ρίβεραν, στην ίδια αίθουσα που έγινε και το «γλέντι» του ματωμένου γάμου. Δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία σε μια ομορφούλα σερβιτόρα που τον «κάρφωνε» για ώρα και γενικά έδειχνε να βρίσκεται σε κακή διάθεση.

    Όταν το γλέντι τελείωσε πάντως και ο γερο Φρέι έμεινε μόνος του, η ομορφούλα σερβιτόρα εμφανίστηκε να του σερβίρει μια πίτα, η οποία εκτός των άλλων περιλάμβανε και κάποια κομμάτια από τους… γιους του. Βλέπεται η σερβιτόρα ήταν η Άρια Σταρκ που χρησιμοποίησε ένα άλλο πρόσωπο για να πετύχει το στόχο της. Να εκδικηθεί τον θάνατο του αδελφού και της μητέρας της. Εκτέλεσε τον Φρέι όπως ακριβώς είχε πεθάνει η μητέρα της, κόβοντας του τον λαιμό και η αλήθεια είναι πως πολύ το χαρήκαμε.

    Ο Βασιλιάς του Βορρά

    Το επικό φινάλε του 6ου Κύκλου του Game Of Thrones: Ο πραγματικός Βασιλιάς αποκαλύπτεται

    Στο Γουίντερφελ ο Τζον και η Σάνσα συμφωνούν πως πρέπει να είναι ενωμένοι για να αντιμετωπίσουν τους πολλούς τους εχθρούς. Η Σάνσα του λέει πως για εκείνη είναι ένας πραγματικός Σταρκ κι επίσης τον ενημερώσει πως ο χειμώνας έφτασε.

    Αργότερα την βρίσκει ο Μικροδάχτυλος ο οποίος της αποκαλύπτει πως το σχέδιο του είναι να καθίσει στον Σιδερένιο θρόνο με εκείνη δίπλα του, κάτι για το οποίο η Σάνσα δεν έδειξε να πολυ-ενδιαφέρεται.

    Στο μεταξύ ο Ντάβος λέει στο Τζον πως η Μελισάντρε έκαψε ζωντανή της Σιρίν και ο Τζον εξορίζει την ιέρεια λέγοντας της πως αν επιστρέψει στον Βορρά, θα την εκτελέσει.

    Το βράδυ όλοι οι άρχοντες του Βορρά κάθισαν μαζί να φάνε και να συζητήσουν το μέλλον, αφού ο Τζον Σνόου επέμενε πως ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Οι άρχοντες ήθελαν να πάνε σπίτια τους και να αποφύγουν τις θύελλες, μέχρι που πήρε τον λόγο η μικρή μας αγαπημένη, η αρχόντισσα Λιάνα Μόρμοντ. Αφού θύμισε σε όλους τους άρχοντες ότι ψιλοξεφτυλίστηκαν που δεν βοήθησαν τον Τζον Σνόου στη μάχη με τον Μπόλτον, στην συνέχεια δήλωσε πως για την ίδια ο μπάσταρδος γιος του Νεντ Σταρκ είναι ο πραγματικός Βασιλιάς του Βορρά και πως θα τον στηρίζει μέχρι την τελευταία του ημέρα. Την μικρή Λιάνα ακολούθησαν κι όλοι οι υπόλοιποι άρχοντες που φώναζαν ρυθμικά πως ο «λευκός λύκος» είναι ο βασιλιάς του Βορρά. Όλοι στέκονται στο πλευρό του Τζον Σνόου, εκτός του μικροδάχτυλου που κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος έδειχνε με την εξέλιξη αυτή.

    Το επικό φινάλε του 6ου Κύκλου του Game Of Thrones: Ο πραγματικός Βασιλιάς αποκαλύπτεται

    Αυτό ήταν πραγματικά ένα πολύ μεγάλο επεισόδιο για τον Τζον Σνόου κι όχι μόνο γιατί έγινε ο Βασιλιάς του Βορρά, αλλά και γιατί, μέσω του Μπραν μάθαμε επιτέλους ποιος πραγματικά είναι. Ο Μπραν λοιπόν έχοντας αποδεχτεί πως πλέον είναι το κοράκι με τα τρία μάτια, είχε ένα ακόμα flashback. Πήγαμε πίσω και είδαμε τη συνέχεια της μάχης που είχε ο Νεντ Σταρκ για να σώσει την αδελφή του Λιάνα που κρατούταν σε έναν πύργο από τον Ρέγκαρ Ταργκέριαν.

    Ο Νεντ βρήκε την Λιάνα να αιμορραγεί αφού είχε γεννήσει έναν γιο. Τον Τζον Σνόου. Έβαλε τον αδελφό της να υποσχεθεί πως θα τον προστατεύει και πως δεν θα μάθει κανείς ποιος πραγματικά είναι, αφού ο Ρόμπερτ σκότωνε οποιονδήποτε είχε το αίμα των Ταργκέριαν. Ο «μπάσταρδος» Σταρκ λοιπόν είναι ανηψιός του Νεντ Σταρκ, γιός της Λιάνα Σταρκ και του Ρέγκαρ Ταργκέριαν, ανιψιός της Ντενέρις και νόμιμος διάδοχος του σιδερένιου θρόνου.

    Η Ντενέρις έρχεται

    Την ίδια στιγμή η Ντενέρις τελείωσε την σχέση της με τον Νταάριο του οποίου έδωσε εντολή να μείνει στο Μερίν, αφού στο Γουέστερος θα αναζητήσει συμμαχίες και, ίσως κι έναν γάμο που θα την βοηθήσει να πάρει τον θρόνο.

    Έκανε τον Τύριον το χέρι της βασίλισσας, αφού του εξομολογήθηκε πως τώρα που πλέον η ώρα έφτασε να διεκδικήσει τον σιδερένιο θρόνο φοβάται και μαζί με τον στρατό και τους δράκους της ξεκίνησε για το Κινγκς Λάντινγκ.

    Μαζί της και ο Βάρυς που νωρίτερα είχε εξασφαλίσει την συμμαχία του οίκου των Ταϊρέλ και του Ντορν που θέλουν εκδίκηση από τους Λάνιστερ.

    Η συνέχεια σε περίπου δέκα μήνες…

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ