Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Daredevil: Born Again – Πώς κολλάει ο Punisher του Jon Bernthal στο MCU;

    Πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι ο Jon Bernthal θα επιστρέψει στον ρόλο του Frank Castle, ή αλλιώς The Punisher, για τις ανάγκες της επερχόμενης σειράς του Disney+, “Daredevil: Born Again”.

    Αλλά πώς ακριβώς ταιριάζει ο γνωστός vigilante στην νέα σειρά του Daredevil; Μπορεί ένας χαρακτήρας τόσο σκοτεινός και βίαιος να ενταχθεί στο MCU; Ας θυμηθούμε την ιστορία του Punisher και την δυναμική του με τον Daredevil, καθώς και τις υποθέσεις μας για το πως θα τον δούμε στο MCU.

    Η ιστορία του Punisher του Jon Bernthal

    Ο Bernthal έκανε το ντεμπούτο του ως Frank Castle στην δεύτερη σεζόν του “Daredevil” του Netflix. Ήταν ένας από τους βασικούς χαρακτήρες της ιστορίας, και τον βλέπαμε μετά την δολοφονία της οικογένειάς του και την αποστολή του να εξοντώσει το έγκλημα. Οι εφημερίδες τού χάρισαν τον υπερηρωικό όνομα “The Punisher”.

    Με τον Daredevil συναντήθηκε αρκετές (βίαιες) φορές στην αρχή της σεζόν. Σε μια από αυτές βλέπουμε τον Frank να έχει παγιδεύει τον Matt και να προσπαθεί να τον κάνει να σκοτώσει έναν εγκληματία, για να του αποδείξει ότι μόνο ο θάνατος είναι η πραγματική και μόνη τιμωρία. Παράλληλα, η Karen Page εξερευνά το τραγικό παρελθόν του Frank και μαθαίνει για την ημέρα που σκοτώθηκε η οικογένειά του.

    Αφού παραδίδεται μόνο του στην αστυνομία, ο Frank δικάζεται με την Nelson & Murdock να τον υπερασπίζεται. Αν και βρίσκονται πολύ κοντά στο να αποδείξουν ότι ο Frank είναι το θύμα μιας στρατιωτικής συνωμοσίας και δεν είναι υπαίτιος των πράξεών του, ο ίδιος καταστρέφει κάθε ελπίδα για αποφυλάκιση όταν ανεβαίνει στο εδώλιο. Τον στέλνουν στο Ryker’s Island, όπου συμμαχεί για λίγο με τον Wilson Fisk που είναι επίσης φυλακισμένος εκεί.

    Ο Fisk βοηθά τον Castle να δραπετεύσει, καθώς ο δεύτερος θα βοηθήσει τις εγκληματικές δραστηριότες του πρώτου σκοτώνοντας του αντιπάλους του, κάτι που τον οδηγεί στην μάχη του ενάντια στο Hand.

    Και κάπως έτσι οδηγούμαστε στην αυτόνομη σειρά του ήρωα, επίσης στο Netflix. Σε αυτήν θα μάθουμε παραπάνω πράγματα για το αιματηρό παρελθόν του ήρωα και το πως αυτό οδήγησε στο μονοπάτι εκδίκησης όσων τον αδίκησαν.

    Στην πρώτη σεζόν βλέπουμε τον Frank να σκοτώνει τους τελευταίους υπαίτιους για τον θάνατο της οικογένειάς του, αν και οι πραγματικοί εγκέφαλοι πίσω από την επιχείρηση έχουν μείνει ασύλληπτοι. Ο Frank συνεργάζεται με έναν χάκερ, ονόματι Micro (Ebon Moss-Bachrach), ο οποίος σκηνοθέτησε τον θάνατό του αφού έγινε στόχος της ίδιας συνωμοσίας. Οι δύο προσπαθούν να βρουν τους στόχους τους, ενώ κρύβονται από την αδίστακτη πράκτορα του Οργανισμού για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών (DEA), Dinah Madani (Amber Rose Revah).

    Ο Frank επανενώνεται με τον παλιό του φίλο Billy Russo (Ben Barnes), αλλά – όπως είναι φυσικό – το φαίνεσθαι και το είναι διαφέρουν. Ο Russo κρύβεται πίσω από την συνωμοσία που σκότωσε την οικογένεια του Frank, κάτι που οδηγεί στην αναμέτρησή τους στο τέλος της πρώτης σεζόν, όπου ο Frank αφήνει τον Russo θανάσιμα χτυπημένο και σημαδεμένο.

    Στην δεύτερη σεζόν, ο Frank αντιμετωπίζει παλιούς και νέους εχθρούς, όπως τον φονταμενταλιστή δολοφόνο, John Pilgrim (Josh Stewart), και τον Russo/Jigsaw που διψά για εκδίκηση. Αλλά το κύριο στοιχείο στην δεύτερη σεζόν είναι ότι ο Russo πεθαίνει και ο Frank υιοθετεί πλήρως τον τίτλο και τα καθήκοντα του Punisher.

    Η αντιπαλότητα των Punisher και Daredevil

    Υπάρχει λόγος που ο Punisher έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην δεύτερη σεζόν του “Daredevil” και γιατί το “Born Again” μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ένταξη του χαρακτήρα στο MCU. Οι δύο χαρακτήρες έχουν μια βαθιά σχέση μεταξύ τους. Δεν είναι φίλοι, αλλά δεν τους λες και εχθρούς. Απλά υπάρχει ένας αμοιβαίος σεβασμός ανάμεσά τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν αντίθετες απόψεις όσον αφορά την αυτοδικία.

    Από την μία, ο Frank πιστεύει ότι οι εγκληματίες είναι μια μάστιγα που πρέπει να εξαλειφθεί ολοκληρωτικά με όλα τα αναγκαία μέσα. Και από την άλλη, ο Daredevil είναι της άποψης ότι κάθε εγκληματίας πρέπει να περάσει από δίκη και το σύστημα θα είναι αυτό που θα αποφασίσει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει. Ο Matt βλέπει τον Frank ως το τραγικό θύμα της διαφθοράς, μια χαμένη ψυχή που θέλει να βοηθήσει. Πολλές φορές, στην ιστορία των κόμικς, έχει προσπαθήσει να τον συνεφέρει και να του δείξει ότι υπάρχει και άλλος τρόπος για να πάρει εκδίκηση και να μην στραφεί στο σκοτάδι, αλλά μέχρι και σήμερα, δεν το έχει καταφέρει.

    Στην δεύτερη σεζόν του “Daredevil” βλέπουμε μια από τις πιο σημαντικές διαμάχες των δύο χαρακτήρων. Ο Frank δένει τον Matt σε μια οροφή και του δίνει τρεις επιλογές. Είτε να πυροβολήσει τον γκάνγκστερ Grotto, είτε να πυροβολήσει τον Frank για να μην σκοτώσει τον Grotto, είτε να μην κάνει τίποτα και ο Frank να πυροβολήσει τον Grotto. Ο Matt προσπαθεί να βρει μια τέταρτη λύση ξεφεύγοντας από τα δεσμά του και προσπαθώντας να σώσει τον Grotto, αλλά δεν το καταφέρνει εγκαίρως. Στο μεταξύ, στα κόμικς, ο Matt αναγκάζεται να πυροβολήσει τον Frank, αλλά ανακαλύπτει ότι το όπλο δεν έχει σφαίρες. Γιατί παρά το γεγονός ότι ο Frank απορρίπτει τα πιστεύω του Matt, τα σέβεται αρκετά και δεν θέλει να του επιτρέψει να γίνει δολοφόνος. Απλά ήθελε να αποδείξει κάτι.

    Μπορεί ο Punisher να παραμείνει στο MCU;

    Ο Bernthal είναι η πιο πρόσφατη μεταφορά ηθοποιού και χαρακτήρα από τις σειρές του Netflix στο Disney+, μετά από αυτές των Charlie Cox ως Matt Murdock και Vincent D’Onofrio ως Wilson Fisk. Το αν η σειρά του Netflix, “Punisher”, θα αποτελέσει μέρος του canon του MCU είναι άγνωστο. Καμιά άλλη σειρά που έφερε τους προαναφερόμενους χαρακτήρες (“She-Hulk” και “Hawkeye”) δεν αποκάλυψε κάτι από το παρελθόν τους που να μας συνδέει με τις σειρές. Μέχρι στιγμής, μόνο ο D’Onofrio έχει πει ότι οι εκδοχές του είναι ένα και το αυτό.

    Τουλάχιστον, μπορούμε να υποθέσουμε ότι το “Born Again” θα χτίσει πάνω στην δυναμική των Punisher και Daredevil που ξεκίνησε η σειρά του Netflix. Ο Frank μπορεί να μην είναι ο κύριος κακός, αλλά ένας φιλοσοφικός αντίπαλος, και ίσως δούμε τον Matt να δυσκολεύεται να δουλέψει δίπλα του και να μειώνει τα πτώματα που αφήνει στο πέρασμά του. Το ερώτημα βέβαια που γεννιέται είναι το πως ένας βίαιος χαρακτήρας όπως ο Frank Castle θα μπορέσει να λειτουργήσει στο MCU. Το “Born Again” υποτίθεται ότι είναι σκοτεινότερο από τις άλλες ιστορίες του σύμπαντος, αλλά πόσο ακατάλληλο είναι διατεθειμένη να το κάνει η Disney. Ο Frank θα σκοτώνει με την ίδια ένταση, όπως και στο παρελθόν ή θα γίνει πιο ‘ελαφρύς’ για χάρη του MCU;

    Αυτό το ερώτημα φαίνεται πως υπάρχει στο κεφάλι της Marvel Comics εδώ και πολύ καιρό. Για πολλά χρόνια, υπήρχαν δύο εκδοχές του ήρωα – μια πιο σκοτεινή, όπως αυτή στο “Punisher MAX”, όπου τον βλέπαμε να τα βάζει με κακούς, και μια που υπάρχει στο σύμπαν της Marvel, στην οποία, συχνά, μπλεκόταν σε πιο περίπλοκες κατευθύνσεις, με του κακούς να είναι υπερκακοί με κουστούμια και όχι απλοί ναρκέμποροι και έμποροι λευκής σαρκός. Συγγραφείς, όπως οι Matt Fraction και Rick Remender, έστειλαν τον Punisher σε μια άλλη κατεύθυνση, όπου αντί για να απλούς εγκληματίες στόχευε τους υπερκακούς του κόσμου. Για παράδειγμα, όταν ο Norman Osborn έγινε ο διευθυντής της HAMMER, ο Frank τον έβαλε αμέσως στο στόχαστρο, κάτι που έκανε τους Dark Avengers να θυμώσουν μαζί του. Σε μια από τις πρόσφατες ιστορίες του, ο Frank ηγείται της Hand και γίνεται παντοδύναμος.

    Αυτήν την κατεύθυνση μάς την προϊδέασε ο Fisk του “Hawkeye”. Εκεί που ο χαρακτήρας ήταν ένας απλός θνητός στο “Daredevil” του Netflix (αν και πιο δυνατός), στο MCU παρουσιάζεται να έχει μια κάποια υπερδύναμη και ατρωσία. Η κοινή του ιστορία με τον Frank από τις μέρες τους στο Netflix είναι κάτι πάνω στο οποίο μπορεί να χτίσει το “Born Again”. Εξάλλου, ο Frank υποσχέθηκε να σκοτώσει τον Fisk την επόμενη φορά που θα συναντηθούν και ακόμα δεν το έχουμε δει να συμβαίνει. Οπότε, ίσως δούμε τον Frank να τα βάζει με υπερκακούς και όχι απλούς εγκληματίες. Η διαμάχη μεταξύ των δυο τους ίσως σημαίνει ότι η σειρά θα έχει τα επίπεδα βίας του Netflix, με το MCU να ενστερνίζεται την ιδέα ότι μερικά projects είναι μόνο για ενήλικες. Ήδη γίνεται η αρχή στον κινηματογράφο, με το επερχόμενο “Deadpool 3”, οπότε γιατί να μην γίνει και στην τηλεόραση; Και στην τελική, αν η Marvel ήθελε έναν πιο ‘φιλικό’ Punisher για το MCU, γιατί να φέρει πίσω τον Bernthal;

    Daredevil: Born Again - Πώς κολλάει ο Punisher του Jon Bernthal στο MCU;

    Δείτε τα πάντα από Marvel στο Disney+

    Το Disney+ είναι η αποκλειστική streaming υπηρεσία για σειρές και ταινίες Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας.

    8,99€

    Κάντε εγγραφή στο Disney+ ↗


    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ